Dobrý večer. Mám 22 rokov, priateľ 30. O dva mesiace budeme spolu 1 rok. Mamina mi minule povedala, že si neželá, aby som s ním spávala. Mám rped sebou ešte 2 roky štúdia na VŠ a nebola by rada, keby som otehotnela. Dodala, že keby sa to stalo, nepomohla by mi. Zatiaľ som s priateľom nespala, ale už by som to chcela, ale nechcem ju sklamať. Nie je to spravodlivé, lebo mojej sestre dovolila spávať u priateľa od 17 rokoch a taktiež išla na vysokú a úspešne ju dokončila.
Neviem, čo mám teraz robiť, mám zmiešané pocity. Aký máte na to názor?
Mama mi zakázala spávať s priateľom
kava barista ty budeš určite tá jej matka :D
načo potom mladá vlastne zakladala tému ?
poradené jej bolo - nikto to určite nemyslel v zlom
lau
Ako keď sa s ním vyspím, tak potom zistím o čom je vzťah? Hm..zaujímavé, ale mám pocit, že potom ma bude vyhľadávať hlavne kvôli sexu. A to ja nechcem. Aj tak mám zmiešané pocity či mám vôbec sním spať alebo nie. Teraz riešim skúškové, jeho som už nevidela celý týždeň, veď predsa neuprednostním chlapa pred školou.
Pri sebe ho nedržím, tak nehovorte ze som vadná a on chudák. On má právo voľby partnera, ja som ho nenútila.
tak čo tu vlastne ešte rieši ? čo tu hladá na fóre ?
nej*bte sa je tu do zivota. Ak nechce robit oral, nechce s nim spat tak jej to neprikazujte a neurazajte ze je vadna ona aj jej matka. Vy ste vadni uz len zato ze sa neviete vzit do kozi mladej babenky ktora sa nato neciti. To ze vy ste sa ukajali rukami, ustami, vtakami od 16stich je vas problem. Ale dievca potrebuje cas. Nebude robit nieco len preto ze vy si myslite ze by uz mala. Nie nemala. Je to na nej samej co robit chce a co bude.
kondom nieje istota, tie casto praskaju, kolko decak sa uz takto neplanovane narodilo alebo potratilo.
antikoncepcia je sajrajt ktory zasahuje do fyziologickej menstruacie zeny a ovplyvnuje cely jej organizmus(psychika, krv. tlak, krv. obraz, pecen, oblicky, stitnu zlazu, zenske organy, zily atd.)
Priatel ma 30 rokov a predpokladam, ze ziadne deti nema, to znamena, ze uz ma nieco odzite a vie praktizovat sex aby si neotehotnela. Ty si sice panna, ale mozes si na nete nastudovat co robit aby si tehotna nebola, pouzivat HAK nemusis, chranit sa kondomom je dostatocne bezpecne, takze ja by som sa tak panicky toho otehotnenia nebala. Je potrebne to nechat volne plynut, ked budete v situacii, ze sa budete chciet milovat obaja, odhod zabrany, uvolni sa a nechaj sa viest partnerom, take aj prve milovanie ma byt, ma to byt z lasky, bez toho aby sa do toho musela nutit alebo mat paranoidny strach z kadecoho dalsieho ...a totalne by som neriesila ci spolu zostanete, ci sa raz vezmete ci nie, neide o to. Ide o to aby si spravila co citis a uvidis , ze to nikdy nebudes lutovat. Ja skor z mojej minulosti lutujem veci, ktore som mohla urobit a neurobila som, nie naopak ;) a mamu do toho uz netahaj fakt, moze ti poradit, ale nemozes predsa sexovat az vtedy ked ti ona da zvolenie. to by si cakala dlho, lebo po skole pride napr. skvela pracovna ponuka, kedy sa ti tiez nebude hodit mat dieta...a potom sa moze stat, ze budes cakat velmi dlho a premhras privela sanci...a az po sexe s priatelom zistis co je to skutocny vztah ;)
Ešte pred pár dňami ste tu písali, že mama má pravdu, mala by som počkať, kým skončím školu, môžem lutovať, keď sa rozídeme, keďže bude môj prvý....
A teraz tu všetci ľutujete toho chlapa. On má stále možnosť si vybrať koho chce. Ak nie je spokojný, tak nech mi to povie, ale on je ticho a tvrdí, že je spokojný. Tak ja potom tiež nemám veľmi veľkú námahu niečo meniť. A k tomu sa on ani o nič nepokúša, tak ja sa mu nebudem vnucovať ako nadržaná čo už to chce mať za sebou.
niekto úmyselne prekrúca...vobec nejde o antikoncepciu, že ju musí brať, ale o fakt, že ona ho za ten rok čo sú spolu ešte ani za vtaka nechytila :D
má mozog vymytý výchovou a matkou
od takých žien každý chlap skôr či neskôr utečie
za pár dní založí tému, že ju priatel podvádza, alebo ju opustil...
mima netreba sa dávať dokopy so sebeckými nevyzretými idiotmi. hladaj si iných.
najviac sa mi páči ako by muži chceli aby sa ženy cpali antikoncepciou lebo oni sa nevedia milovat s ochranou a to že po tom baba priberie aj 10 kil ma z hormónov depresie točí sa jej hlava a je jej zle im je úplne u riti ved čo hlavne že mužovi je dobre.
že ,,mama mi zakázala " dpč. však nemáš 14-16 rokov aby ti mama ešte organizovala v 22jke) život
je to trochu choré ak zaťahuješ do vašich vecí matku... to je výhradne len tvoja/vaša vec-tvoja a tvojho priatela, preboha
ja sa divím tomu chlapovi že s tebou ešte je, nie preto že spolu nespávate, ale pre iné...nechceš sex, ok, orál sa ti protivý, antikoncepciu odmietaš...ty a tvoja matka budete vadné!!!