Dobrý večer. Mám 22 rokov, priateľ 30. O dva mesiace budeme spolu 1 rok. Mamina mi minule povedala, že si neželá, aby som s ním spávala. Mám rped sebou ešte 2 roky štúdia na VŠ a nebola by rada, keby som otehotnela. Dodala, že keby sa to stalo, nepomohla by mi. Zatiaľ som s priateľom nespala, ale už by som to chcela, ale nechcem ju sklamať. Nie je to spravodlivé, lebo mojej sestre dovolila spávať u priateľa od 17 rokoch a taktiež išla na vysokú a úspešne ju dokončila.
Neviem, čo mám teraz robiť, mám zmiešané pocity. Aký máte na to názor?
Mama mi zakázala spávať s priateľom
Vidím tu viac názor, že radšej počkať a až po škole.Asi máte pravdu. Aj keby som ako chcela veľmi, tak sa premôžem, veď predsa nie som zviera, čo sa nevie ovládať. A on mi nič proti mojej vôle neurobí.
a keby som bola dcera tak so zodpovednym pristupom sexujem a matke nic nehovorim. ale chapem ze autorka je asi silne ovplyvnena vychovou.
po 4 mesiacoch jej povedal ze by si rad zastrcil a odvtedy nevyvija natlak. nie ze su 4 mesiace.
inak tiez mi to hlava nebere ale moze byt ze su taki rodicia. ja by som na to ako rodic siel inak. mozes ondit dievca moje ale zodpovedne. nezakazovat sex ale od mladi viest k zodpovednemu pristupu ku sexu. to je podla mna klucove. zakazovanie moze byt nakoniec kontraproduktivne. ale ok asi som z inej galaxie.
ahoj Baska urcite by som si na tvojom mieste najprv dokoncila studium na vs potom si nasla pracu a potom mozete planovat svadbu. Takto sa ti to nakopi jedno na druhe a to nieje dobre. Ak ta tvoj partner miluje pocka na teba a pochopi to. Len si hlavne dokonci skolu bez stresov je to dolezite pre tvoj zivot.Ja to teraz s odstupom casu chapem kedze som si vs nedokoncila a vidim aka to bola chyba. Kolko zien obetovalo muzom skolu,pracu peniaze a co spravili oni? vykaslali sa na zeny nasli si ine a uz ich viac nepoznali. Aj ten muz ktory sa javi ako najserioznejsi moze byt dobry herec a nikomu proste nemozes verit na 110% len sebe. Tvojej mame zalezi na tvojej buducnosti preto ma k tebe postoj aky ma vidis ja som svoju mamku nepocuvala a teraz si to vycitam aj ja ake chyby somo v zivote robila pritom vedela presne tolko veci ktore boli aj pravdive. Nic v zivote ti neutecie
FilipTT
No, ale ja sa ešte nechcem vydávať. Kto by mi to zaplatil? To nie je také kednoduché. Sestra si išla sama zarobiť do zahraničia na svadbu po škole.
kristepanenabi:
bývalý priateľ umrel vo februári 2014. Terajšieho som spoznala v januári 2015 a začala chodiť presne 2.3.2015. Som si neuvedomila, že už je rok 2016.
Filip TT - neblázni...to bola kamarátka a nie partnerka a nikdy som ju za nič viac nepovažoval.
A áno, intímna sféra môže dôležitým spôsobom ovplyvniť vzťah ako taký. Podľa mňa ak má mať niekto vzťah, tak nech ho má so všetkým, čo k tomu patrí. Lebo inak to nie je vzťah.
Ako nič v zlom ale ja rozumiem čo sa jej tu snažíte všetci vysvetliť ale to, že ste si vy zničili život alebo poznáte niekoho nezodpovedného neznamená, že aj ten mladý chalan bude nezodpovedný.
ale ok,
Ale Timea ti pise dobre. Moja manzelka mala tak prisneho otca, ze mala aj zakazane s niekym chodit pocas VS. My sme spolu zacali chodit ked koncila 4. rocnik, to uz prizmuril oko :), svadbu sme mali po statnici - a ano mali sme ozajstnu svadobnu noc ;)
Ešte mám jazykovú poznámku: Baša, je načase nahradiť spojenie "vyspať sa s ním", prípadne "mať sex" za výraz "milovanie sa". Tvoj prípad to bude raz vystihovať na 100 %.
A určite si sa neozvala po pol roku odvtedy. Ak by si to chcela zahovoriť.
Tadá, je to fake. Najprv píše, že o 2 mesiace sú spolu 1 rok, t.j. 10 mesiacov, a potom hovorí o 4 mesiacoch vzťahu. Zakladateľka nás očividne skúša. Však je to v zárodku blbosť. 22 rokov a táto téma.