Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mama mi zakázala spávať s priateľom

Príspevok v téme: Mama mi zakázala spávať s priateľom
basa123

Dobrý večer. Mám 22 rokov, priateľ 30. O dva mesiace budeme spolu 1 rok. Mamina mi minule povedala, že si neželá, aby som s ním spávala. Mám rped sebou ešte 2 roky štúdia na VŠ a nebola by rada, keby som otehotnela. Dodala, že keby sa to stalo, nepomohla by mi. Zatiaľ som s priateľom nespala, ale už by som to chcela, ale nechcem ju sklamať. Nie je to spravodlivé, lebo mojej sestre dovolila spávať u priateľa od 17 rokoch a taktiež išla na vysokú a úspešne ju dokončila.
Neviem, čo mám teraz robiť, mám zmiešané pocity. Aký máte na to názor?

Filip TT

Basa - s nami to bolo tak, ze nejake 4 roky sme mali obdobie, ktoremu manzelka hovori "ty si so mnou chodil, ja s tebou nie", potom sme naozaj chodili rok a stvrt. Ale to som jej uz na prvom rande povedal, ze si ju chcem zobrat a pobozkal som ju, takze to uz nebolo nejake spoznavanie sa, my sme uz od pociatku hovorili o manzelstve. Ked sme sa spoznali mala 18, ked sme sa brali mala 23.

lienka - dakujem ze si prispela. Vnutromaternicove teliesko sa povazuje za druhy najucinnejsi sposob antikoncepcie, po podviazani vajecnikov. Aj ked vlastne to nie je antikoncepcia, lebo k pocatiu dochadza, len to oplodnene vajicko sa nemoze uchytit v maternici, takze je potratene. Ono vlastne vacsina zien, co idu na interupciu v skutocnosti pouzila nejaky druh antikoncepcie. Ukazal to prieskum v Nemecku. Link na neho bohuzial neviem dat, videl som to len v papierovej podobe.

Strach z nechceneho tehotenstva je sice dobry prakticky dovod, preco mat sex az vtedy, ked som ochotny a schopny niest dosledky, ale ten dovod, preco to nechat na manzelstvo by mal byt hlbsi. Bolo by to krasne vidno, keby bolo mozne porovnat ake v priemere maju osobne zivoty ti, co sa riadia zasadou "milujem sa s manzelom" a ti, co sa riadia zasadou "milujem sa s kym prave chodim".

lienkalenka4

baska - prečítala som si celú diskusiu za pár posledných dní a chcem ti povedať, aby si zostala sebou, nežij podľa niekoho iného alebo neži život niekoho iného, ži ten svoj, podľa seba.
Každý sme iný, potrebujeme niečo iné ...v iný čas. Aj na sex príde čas. Venuj sa škole a pokiaľ s tým tvoj priateľ nemá problém, čo zjavne nemá, tak to nerieš stále dokola. Lebo si to TY ktorú to trápi a myslím že nebyť tvojich kamarátok, tak by ťa to netrápilo.
Bud vymeň kamošky...alebo sa vydaj..potom už nebudeš mať pocit viny koli sexu a keby náhodou aj došlo k otehotneniu, tak už predsa budete dvaja aj na bábo.
Viem o čom hovorím, otehotnela som cez vnútromaternicové teliesko po necelých troch rokoch od zavedenia. A tak som tomu verila!!!
Nič nie je spoľahlivé, iba ak- nemať sex.
Dá sa to zvládnuť, sama som mala až sex po svatbe a neľutujem. Nikoho do toho nič nie je, je to tvoje slobodné rozhodnutie, váž si samú seba a nepoddaj sa tlaku okolia.
Držím palce

basa123

lolinka

A so sestrou nemám taký dobrý vzťah na riešenie takých vecí. Je v zahraničí, má dosť svojich problémov. A ona by sa so mnou ani nechcela o tom baviť. Keď sa jej mamka pýtala niečo ohľadom toho, vždy jej nechcela odpovedať, nech sa nestará do jej súkromia.
Iba s kamarátkami s ao tom bavím, a tie m askôr vystrašia ako pomôžu. Povedia mi, že to len pre chlapa robia, lebo z toho nič nemajú. A tie čo aj majú, tak stále, keĎ aj sú niekde na výlete s priateľi, tak len spolu spávajú a potom stresujú, či nie sú tehotné. Ale čím som staršia, mám väčšie obavy. A potom aj doma čo mi mamka povedala, to mi tiež nepridalo na odvahe.

basa123

FilipTT

A ako dlho si s manželkou chodil, predtým ako ste sa zobrali?

lolinka:

Mám obavy, lebo mi kamarátky hovoria, ako si umusia kupovať tehotenské testy, či náhodou nie sú tehotné. A to sa chránia aj tabletkami, aj kondómom. Tak mám proste z toho stres.

lolinka

Uz nezijeme v stredoveku ked neexistovala ziadna ochrana a zeny mali za zivot aj 8-12 deti preboha. Funguje to pri ostatnych zenach, pricom mnohe ine tiez odmietaju hormony ako ty, ale je mnozstvo inych metod, ktore vyuziju a zariadia si zivot tak ako same chcu. Neviem z coho prameni tento tvoj strach, ci z tvojej matky, ktora ta buzeruje preto, aby si nesexovala, ale pozri sa na nu, mala tiez len dve deti, sexovala urcite aj mimo toho, ako chcela splodit dieta, sexuje aj teraz a nikdy viac uz neotehotnela. A tvoja sestra takisto, sexovala roky pred tym, ako dokoncila skolu a otehotnela az ked chcela. Tak sa porozpravaj trebars so sestrou, aku antikoncepciu pouzivala ona a nech ti poradi.

lolinka

basa a to co mas za divne kamosky ze len sexuju a nic ine nerobia? Vsak to nie je normalny vztah a vobec vztah by som to ani nenazvala. Vacsina muzov urcite taka nie je, ze od teba pozaduje len sex a nic ine len sex, odmieta s tebou chodit na vylety a pod. A ten tvoj taky urcite nie je, kedze uz rok caka bez sexu. Pri nom urcite nemusis mat strach, zeby ta doma zavrel na zamok a sluzila by si mu ako matrac. Stale mas len z niecoho strach, z mnozstva veci a uplne zbytocne. Mala by si zacat navstevovat nejaku dobru psychologicku, rozpravat sa s nou o svojich strachoch a vypocut si nazor studovanej osoby. Ja myslim, ze ona ta ukludni, ze vsetky tvoje strachy su uplne zbytocne. Sex nie je nieco, coho sa treba bat, nie je to ziaden strasiak, je to uplne normalna sucast zivota a uzivat by si ho mali nielen muzi, ale aj zeny. Mam pocit, ze ty beries sex ako nieco zle, ako nejaky trest pre zenu, kde muz sa len odbavi a zena trpi. Ale tak to predsa vobec nie je. Ked najdes mileho a dobreho partnera, ktory ta bude respektovat a nebude po tebe chciet veci, co ty nechces tak je to prijemne aj pre zenu. To nemas vobec ziadne kamaratky, co si sex uzivaju a su vo vztahu kde je sex spokojne? Neverim, ale ty si vzdy vyberies len to negativne a este to aj dramatizujes. Musis sa sex naucit brat nie ako nevyhnutne zlo, kedy sa muz na tebe vytrase a tebe sposobi utrpenie, ale ako nieco, co je prijemne aj zene. Skus sa o tom s tvojim priatelom pozhovarat a skuste zacat aspon s pettingom, teda rozne sa hladkajte, oblizujte, ak nechces rovno klasicky oral tak ten zatial nie. Ale moze ti brat do ust napr. bradavky, uvidis, ze je to prijemne. Ked budete nejaky cas robit petting, zistis, ze je to prijemne a mozno sama neskor zatuzis po sexe. Takto sa zit neda, ze sexovat len ked chces spravit dieta, ani v manzelstve, tvojho chlapa to vecne bavit nebude, jedine zeby si si nasla nejakeho asexuala. Rozmyslaj, mnohe zeny maju dve deti, lebo tolko ich mat chceli, sexuju aj skor, aj neskor a neotehnotneju, preco asi, lebo sa vedia chranit. Mozes skombinovat niekolko metod proti pocatiu - budes si ratat plodne a neplodne dni, tvoj priatel si da pozor, pouzijete kondom aj spermicidny gel, tam sanca na otehotnenie je totalne nulova. Je to len v tvojej hlave, realne ziaden problem nehrozi.

Filip TT

basa, neviem ako by som ti odpovedal. Zenil som sa zhodou okolnosti ako 30 rocny a boli sme spolu az po svadbe, ale boli sme s tym obaja stotozneni. Ani sme o tom nediskutovali spolu, bolo to jasne. Ja som sa tesil na to az budeme spolu a to bolo vsetko.

Keby ma manzelka odmietala v manzelstve, ano bol by som nestastny. Nestastny by som bol ale opravnene, lebo by to bol neklamny priznak toho, ze medzi nami nieco nie je v poriadku. Milovanie sa je v manzelstve indikatorom dobreho vztahu tak ako zivy pstruh je indikatorom cistej vody v potoku. Ked v manzelstve nie je so vztahom nieco v poriadku, sex je prvy na rade, kde sa to odrazi.

basa123

Ako nie som veľmi romantická, nepotrebujem počúvať sladké reči, sama ich neviem vyjadriť, ale o to nejde.

FilipTT mám na teba otázku (ale ber to ako z mužského pohľadu, neber ohľadom na náboženstvo): Ako 30 ročný bol by si naozaj nešťastný vo vzťahu bez intímneho zblíženia?

Simon987

Bassa...chlap ktory ma rok vztak a netrtka je nestastny...lebo Sex je prirodzene a ludske....a si veeeeeelmi trapna aj stvojou matkou..nabuduce sa jej spytaj ci mozes vobec ist do obchodu