Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mama mi zakázala spávať s priateľom

Príspevok v téme: Mama mi zakázala spávať s priateľom
basa123

Dobrý večer. Mám 22 rokov, priateľ 30. O dva mesiace budeme spolu 1 rok. Mamina mi minule povedala, že si neželá, aby som s ním spávala. Mám rped sebou ešte 2 roky štúdia na VŠ a nebola by rada, keby som otehotnela. Dodala, že keby sa to stalo, nepomohla by mi. Zatiaľ som s priateľom nespala, ale už by som to chcela, ale nechcem ju sklamať. Nie je to spravodlivé, lebo mojej sestre dovolila spávať u priateľa od 17 rokoch a taktiež išla na vysokú a úspešne ju dokončila.
Neviem, čo mám teraz robiť, mám zmiešané pocity. Aký máte na to názor?

lienkalenka4

Filip - takže v tom prípade prichádza na rad komunikácia o tom prečo im to spolu neladí a čo môžem urobiť JA, aby on bol spokojný a čo môže urobiť alebo zmeniť ON aby som bola spokojná ja.
Niektoré veci neprídu automaticky, je potrebné sa ich naučiť robiť :)
Ak chceš korčuľovať nestačí si obuť korčule a postaviť sa na ľad, potrebuješ sa naučiť technike.

lienkalenka4

nie je to dogma - je to slobodné rozhodnutie sa na základe skúseností svojich či iných, ak iných tak to aspoň nebolí :o)

Filip TT

lienka - ono sa zrejme myslia take veci, akoze muz je prilis rychly, takze zena nestihne dosiahnut vrchol - to je asi najcastejsi problem na strane muze. Na strane zeny je najcastejsie, ze nie je schopna dosiahnut vrchol vaginou ale "len" klitorisom. Na mamickovskych serveroch sa o tom zeny obvykle dost bavia. No ale ja neviem - kolko ludi sa rozchadza skrz toto? Najzavaznejsim problem sa asi aj tak vzdy ukaze to, ze jeden to chce castejsie ako druhy. To uz ale je podla mna vec pochopenia jeden druheho a hlavne dobreho vztahu.

lienkalenka4

baska - pokiaľ ide o intímnu stránku, všetko bolo v poriadku...možno aj vdaka pocitu, že sme boli pre seba prvý v tomto - spolu sme sa učili :)
Počkaj, vydž, bud trpezlivá, ak ťa ľúbi a má s tebou len dobré umysly...príde aj žiadosť, ako som už písala, všetko má svoj čas, jeho vnímanie času neovplyvníš.

Ešte niečo...ked niekoho ľúbiš, tak ho ľúbiš taký aký je, nesnažíš sa z neho urobiť niekoho iného,
Pokiaľ ide o nás obaja sme to chceli až po svatbe, ľúbili sme sa a - bolo to až po svatbe hlavne z niekoľkých dôvodov:
1. nechceli sme urobiť nič, čo by sme mohli potom ľutovať - rešpektovali sme sa navzájom
2. kedže som ho ľúbila, nechcela som zraniť jeho svedomie
3. nebolo to tým žeby nám niekto niečo zakazoval, (ako tebe mama) bolo to výchovou
4. samozrejme sme si vymenili info o našom zdravotnom stave a kedže sme vedeli, že sme zdraví po "určitých" stránkach, tak nebol dôvod pochybovať
(túžba a chcenie bolo niekedy viditeľné :o) prejavom nežností sme sa nevyhýbali , to že sme si chýbali bolo dôkazom toho že je to obojstranné)
5. pre ten neopísateľný pocit v našu prvú noc to stálo za to!!!

Nikoho neodsudzujem za to, ako rieši vlastné záležitosti, ako zopár ľudí tu na fóre. Každý nesie zodpovednosť a aj následky svojich rozhodnutí sám za seba.
A ešte nechápem ako môže niekto povedať...
"čo ak nebude fungovať intímna oblast"....to ako ked človeku chýba žalúdok tak pochopím, že nemôže fungovať jeho tráviaca sústava, ale ak sú obaja zdraví, tak kde je problém??? ved samozrejme, že chvíľu potrvá kým sa zladia...ale aj to ladenie má svoje čaro :o)
Ty sa nenechaj odradiť alebo naopak ovplyvniť a riaď sa vlastnou hlavou

Filip TT

Basa - asi tuzi po tebe. To je pekne. Posilnuje to jeho vztah k tebe. Ma to s tebou ine ako s tymi piatimi a mozno to aj inak s tebou dopadne ako s nimi.
Ale to ze sa staras o to, ci mu milovanie sa s tebou nechyba, je dobra vlastnost pre zenu do manzelstva.

@Mesacny princ: So svojou manzelkou ste si sadli? Predpokladam, ze podla tvojich kriterii sme si napriklad my dvaja nesadli. Ale nenechal som svoju manzelku a ani nenecham.

Mesačný princ

Filip TT - nič v zlom ale pekné kraviny píšeš!

To, že ste si ako partneri sadli sa podarí tak 2% ľudí a ak nefunguje intímna oblasť, tak vzťah, nech je akýkoľvek, dlho nevydrží!

Sorry ale chodiť s niekým 7 rokov, potom si ho vziať a zistiť, že si nesedíme je hazard s mojim časom, ktorého má každý obmedzene ale hazard hlavne s časom toho druhého.

morálne zásady sú jedna vec ale takýto fanatizmus zase druhá.

basa123

lienkakalienka34

Aj by som sa vydala, ale to nezáleží na mne. On sa musí požiadať o ruku. Ale zobrala by som si ho za muža, ja som s ním spokojná, nemenila by som, aspoň teraz v súčasnosti nie. A keďže si spala až s manželom, tak nebolžiaden problém, že by ste si ,,nesadli"?

FilipTT
Ja by som problém stým, že po svadbe nemala, ale priateľ už mal viac ako 5 partneriek. Tak neviem, ale som si istá, že mu to chýba, aj keď mi to nepovie.

lienkalenka4

Filip
ten hlbší dôvod je možné vyčítať z posledných dvoch mojich viet.
Vážiť si samú seba, neznamená robiť rozhodnutia ktoré sa páčia iným. Ak má nejaké zásady,(morálne zásady) tak sa ich držať a nebyť kolísavá, nerobiť kompromisy len aby sa páčila niekomu inému.
Ked to tak cíti a vie si to obhájiť...tak ozaj klobúk dole v dnešnej dobe!!
Ak by to medzi nimi neklapalo, neboli by už spolu.
On je zjavne pripravený počkať si na to .... pretože mu na nej záleží a to dokazuje, že ju ľúbi. :)