Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mama mi zakázala spávať s priateľom

Príspevok v téme: Mama mi zakázala spávať s priateľom
basa123

Dobrý večer. Mám 22 rokov, priateľ 30. O dva mesiace budeme spolu 1 rok. Mamina mi minule povedala, že si neželá, aby som s ním spávala. Mám rped sebou ešte 2 roky štúdia na VŠ a nebola by rada, keby som otehotnela. Dodala, že keby sa to stalo, nepomohla by mi. Zatiaľ som s priateľom nespala, ale už by som to chcela, ale nechcem ju sklamať. Nie je to spravodlivé, lebo mojej sestre dovolila spávať u priateľa od 17 rokoch a taktiež išla na vysokú a úspešne ju dokončila.
Neviem, čo mám teraz robiť, mám zmiešané pocity. Aký máte na to názor?

Kýčera

To slovo si vytrhla z kontextu a môj príspevok nepochopila! A aká si? To musíš vedieť Ty sama, ja to neviem. Skús načrieť do svojho vnútra, možno tam objavíš odpoveď na otázku, prečo má mama ku každej dcére iný prístup!

basa123

Kýčera:
,,Diamanat?" Nemôžem súhlasiť, Svojím správaním mám ďaleko od diamantu a nejde o sexuálny život.

basa123

áno som citlivá, ale nie som veľmi podobná mojej mamke. Ona sa sama chcela tak skoro vydávať, žiadne okolnosti ju k tomu nedonútili. Neviem, uvidím, ale určite ja nezačnem túto debatu. Poviem vám ale úprimne, mne by nevadilo počkať aj ďalšie dva roky, kým skončím školu, ale na druhej strane mi to príde aj trochu sebecké, že nepozerám na potreby druhého človeka a len na svoje. Vidím tam výhody, aj nevýhody.
Ale v jednom som si veľmi istá, viem, že aj keby som sa niekedy rozišla s terajším priateľom, neľutovala by som, že som sa práve s ním vyspala.

Kýčera

-Neskutočné, čo sa deje...Včera v noci mi príspevok neprešiel, dnes zmizol, tak to skúsim tretíkrát. Stotožňujem sa a plne súhlasím s výpoveďou Filipa : "Ak by to nemalo byť na manželstvo..." Myslím to tak, ak by to z oboch strán nebolo brané vážne, nebolo tam dostatok lásky, zodpovednosti,...tak nie!
-Baska, Ty si prírodný úkaz, ak si vo svojom veku a v dnešnej dobe ešte panna. Nie, Ty si DIAMANT! Vedz, že sú na svete ešte muži, kt. dokážu OCENIŤ to, ak im dievča venuje svoj venček. Súhlasím s Tebou, že matka pri vás nepoužíva rovnaký meter. Ste síce sestry, ale každá iná, s inou povahou,...Možno je to jej intuíciou, životnými skúsenosťami, vedením toho, čo by nasledovalo, ak by to sestre nedovolila, poznaním rodiny svojho budúceho zaťa a jej pomerov,...V každom prípade sa matka rozhodla správne, keďže to speje do manželstva, a tu máme dôkaz Filipovho výroku o tom, že "mamy majú dobré predtuchy, čo sa ich detí týka..." A čo sa Teba týka, poviem Ti len toľko - Je to Tvoj život, Tvoja voľba, Ty zaň budeš niesť zodpovednosť! Nech sa rozhodneš akokoľvek, rozhodni sa podľa srdca, nezabudni však použiť aj hlavu! Predtým sa však porozprávaj so svojím priateľom, aké má s Tebou úmysly, ako by sa zachoval, ak by si neplánovane otehotnela a nezabudni ani na iné praktické veci ako bývanie,... Pamätaj aj to, čo Ti hovorí MAMA, hoď s ňou reč, možno vie niečo, čo Ty nevieš a nechce alebo nemôže povedať, možno má len taký pocit a nevie ho zdôvodniť, ale nezabudni, že pri sestre sa dokázala rozhodnúť správne!

Biela.Kobra

Ja to vidim tak: Mama ta povazuje za krehkejsiu a citlivejsiu ako tvoju sestru. Mozno sa viac na nu podobas, mozno sa v tebe vidi, mozno len preto, ze si mladsia. Jednoznacne ale chce, aby si nespravila tu istu chybu ako ona - zacala si s chlapcami primlada, musela sa taka mlada vydavat a potom rozviest, lebo sa to neukazalo dobre. Boji sa, aby si nemusela podstupit to, co ona. Sex sa vo vasej rodine berie ako zavazok, aj tvoja sestra si berie svojho prveho chlapca, aj tvoja mama so vzala. Mama proste chce, aby si este pockala, kym sa k dacomu zaviazes, chce, aby si sa mala lepsie ako ona. Chlapom prilis neveri, o com svedci, ze so svojim priatelom travi cas, ale nechce, aby sa k vam nastahoval. V mnohom ma pravdu.
Ty ale zijes svoj zivot. Mamu mas rada, respektujes ju, ale svoj zivot si budes zit ty sama. Je len na tebe, ci so svojim priatelom zacnes sexualne zit teraz alebo az po skole. Ak tuzis po sexe, tak ho maj. Ak chces byt zdrzanliva, tak bud. Ale rozhodni sa kvoli sebe, nie kvoli mame. Aj ked myslim si, ze odpoved uz mas v sebe. Ved keby si naozaj chcela, ziadny zakaz, ani plot by ti v tom nezabranil.

V.

Podľa mňa by si mala sama vedieť, čo je pre teba správne. Veď si už dospelá. Porozprávaj sa s maminou a vysvetli jej, že si dáte pozor a dieťa určite tiež ešte teraz nechceš. Musí tvoje rozhodnutie akceptovať a pochopiť ťa. :) Podľa mňa.

Nechcem si robiť nejakú reklamu,ale prosím, mrknite sa sem: www.zdravie.sk

mam56

Po lese si vykračuje Červená Čiapočka a stretne vlka a pýta sa ho: vĺčik, prečo že ty máš také veľké oči??? A vlk jej na to povie len toľko: do kelu, to sa už nemôžem na pokoji ani vys.ať???

mam56

Ja spávam v lete s otvoreným oknom a s otvorenými dverami. Mávam toľko múch ako na vlakovej stanici. Ja večer ľahnem hladný a ráno sa zobudím s plným bruškom. Pozerám a muchy ani jednej. Ja cez noc vychytám asi všetky muchy. Ja som si na začiatku myslel, že je to nejaký jojo-efekt, ale nie, to nie sú žiadne efekty, to sú muchy, ktoré počas spánku pojem. V zime som o niečo hladnejší, lebo počas spánku konzumujem len pavúky. Mám ich tu teda neúrekom ako pozerám, ako v dome Adams Family:-)
Jáj, do kelu, do dverí mi búcha, tá naša strelená teriérka, neviem, asi si ju pustím přes noc do izby, nech je v teple.
Minule mi síce skočila po krku, ale potom si to rozmyslela. Tak v globále by mala byť ešte ako tak normálna. Dúfam, že dnešnú noc možno prežijem.

basha123

FilipTT:
Tak ja som to mamke nepripomínala, ona diskusiu o tom začala prvá. No zo začiatku som ešte neváhala, ale teraz už nemám strach, spali sme vedľa seba minimálne 20 krát a a nevyvíjal na mňa nátlak. Jediná zábrana čo by ma držala by bolo samozrejme možné tehotenstvo a teraz aj to, že by som sklamala mamku, že s ním spávam.