Dobrý večer. Mám 22 rokov, priateľ 30. O dva mesiace budeme spolu 1 rok. Mamina mi minule povedala, že si neželá, aby som s ním spávala. Mám rped sebou ešte 2 roky štúdia na VŠ a nebola by rada, keby som otehotnela. Dodala, že keby sa to stalo, nepomohla by mi. Zatiaľ som s priateľom nespala, ale už by som to chcela, ale nechcem ju sklamať. Nie je to spravodlivé, lebo mojej sestre dovolila spávať u priateľa od 17 rokoch a taktiež išla na vysokú a úspešne ju dokončila.
Neviem, čo mám teraz robiť, mám zmiešané pocity. Aký máte na to názor?
Mama mi zakázala spávať s priateľom
:) pekne.
A aky je tvoj nazor? Keby ti to mama nepripominala, sama v sebe by si mala nejaku zabranu v sebe spavat teraz s priatelom, alebo vobec nie?
FilipTT
áno stále s tým istým, sú spolu už 7 rokov.
@Mesacny princ
Prax ukazuje, ze sexualny styk moze mat hocikto s hocikym. Len to ma svoje dosledky :)
Od 17 chodi stale s tym istym, celu VS a teraz budu mat svadbu?
Filip TT
Sestra bude mať o 4 mesiace svadbu.
To ti mama nedava dobry priklad, ale nemusis opakovat jej chyby.
Sestra je uz vydata?
@ Mesacny princ - ved som to tam vysvetlil, preco to tvrdim
Pre rokokoko:
S ním už chodí 6 rokov a pokiaľ viem, ona by veľmi nebola rada, keby sa k nám on nasáčkoval do domu.
Vždy ona začne túto tému. Už som jej neraz povedala, že sestre dovolila a mne nie a ona stále o tom istom, že môžem byť tehotná. Mama sa razs ama priznala, že spala s mojím ockom ešte pred svadbou, mala 18 rokov a chodili spolu 4 mesiace. Povedala som jej, že nie som hlúpa a viem aké to má následky, ale aj tak to nepomáha. Sme katolícka rodina, ale ona nie je svätá - nie je vydatá, ale s priateľom viac spáva než ju doma vidím. A máte pravdu, nemám veľa sebavedomia. No priateľť už začína niečo iniciovať, ale konkrétne sa ma neopýtal, ja sama som mu povedala, že som ešte s nikým nespala.
Mama podľa seba súdi teba. Proste sa vyjadrila, že si to neželá (ale neovplyvní to), a že ti nepomôže (tak aspoň vieš). Podľa mňa sa ťa chce čím skôr zbaviť, aby mala byt sama pre seba a nového priateľa.