Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako zistim ci sa pacim tichemu chlapovi?

Príspevok v téme: Ako zistim ci sa pacim tichemu chlapovi?
Hankka

Ako baba rozozna ci sa paci tichemu (introvert?) chlapovi? Na nete su len stupidne clanky popisujuce skor spravanie jaskynnych poolopiciakov ktore su uplne nerealne a ci ma niekto rozsirene zrenicky je ozaj problem vidiet. Ja som sa nikdy ziadnemu chalanovi nepacila aj ked nie som skareda ani blba, takze to neviem rozoznat.

Ako sa introverti vobec zoznamuju a kde podobnych ludi stretnem? Na vsetky kruzky chodia aj tak len zeny a sama som dost hanbliva, ani kamosky prilis nemam, navyse aby baba bezdovodne oslovila cudzieho chalana je podla mna trapne.

Cliattsi

Mário, ja sa ti musím poďakovať, že si mi spomenul toho Housa. Keďže som toto moc nepozeral, aj som zabudol, že si mal na mysli Dr. Housa a zrovna vtedy keď som to čítal, tak ma to nenapadlo. Vieš, ja tu tieto seriály moc nepozerám. Viem si predstaviť, ako by ma teraz niekto za to mohol posudzovať a smiať sa mi za to. Ale postupom času po tom, čo som sa zaoberal tým, ako reagujem na kritiku, by sa ma to teraz dotklo len minimálne, ak vôbec.
Ale dal som si do Googla: Gregory House ako introvert. Hneď ako prvé mi vyhodilo tento odkaz:intjforum.com píše sa tam, že To je komunita, kde ľudia typu INTJ stretnúť s inými ľuďmi s podobnými vlastnosťami a diskutovať širokú škálu tém.
INTJ je typológia osob. Skratka znamená introvertný intuitívny mysliaci kritický, ale asi ti to nič nehovorí :-)

Potom som si dal do google intj osobnost a na prvej stránke si možeš prečítať, o čo ide : cs.wikipedia.org

Po prečítaní toho som zistil, že z 80-90 % sa jedná o mňa. Takže od Dr. Housa som sa dostal až ku mne. A zistil som, že existuje aj forum, kde môžem diskutovať aj s ľuďmi podobnými mne. A to je fajn.
Odporučil by som aj tebe, ak budeš mať záujem si pozrieť viac o tých typoch, možno sa v niektorom nájdeš aj ty a budeš o niečo múdrejší.

pozri sa na
tej stranke Wiki dole máš vymenované rôzne typy ISTJ • ISTP • ISFJ • ISFP • INTJ • INTP • INFJ • INFP •
Skús si to prečítať a napíš mi, ktorý si typ. Jedná sa o typológiu osô podľa MBTI - Myers-Briggs Type Indicator
cs.wikipedia.org

Už som aj raz videl na zoznamke, ako si jedna baba podľa tohoto systému hľadala muža. Len nie každý má také vedomosti.
A ani som nevedel, že House bol introvert.
A dodatok, je to len typológia, to znamená, že človek sa zaraďuje do toho typu, ktorý na neho viac sedí, nemusí to zodpovedať na 100%.
Ahoj.

Cliattsi

Ďakujem za tip k filmu, to by ma teda zaujímalo. Ešte chcem doplniť, že veľakrát, keď vystupujem tak extrovertnejšie, tak sa aj usmievam, lebo to väčšinou veľmi odľahčuje komunikáciu a znižuje u mňa napätie, ak nejaké vznikne. A práve títo extroverti , ako som okrem iného zistil, majú až veľmi radi zábavu, doslova tým žijú. Preto si aj mnohé ženy extrovertky požadujú, aby ich muž vedel rozveseliť. Pripomínam extrovertky (ale zase nie úplne všetky z nich), nemyslím si, že všetky ženy potrebujú rovnakú intenzitu tej zábavy. Preto aj mnohí muži, ktorí nie sú sebaistí a veľmi vtipní, tak trpia týmito predsudkami typu: "Šak so mnou ani nie je sranda, neviem sa odviazať." a spôsobuje im to pocity menejcennosti. Lenže nie každá žena to bude požadovať, ale väčšina áno. V tom je ten háčik. :-)

Martinit

Cliattsi
Introvert s občasným správaním extroverta lákava ponuka hlavne keď sa pozriem na postavu ktorá toto stvárnila dokonalo a tou postavou bol Hugh Laurie ako Gregory House.
Odporučam seriál zaujal ani nie tak medicínskym prostredím, ako skor už spomínaným charakterom Gregory Housea a jeho postupným vyvíjaním z absolutného introverta (hlavne v 5 sérií to je dosť vidno) k 6 sérií kde sa z neho pomaly stáva viac spoločenský človek ktorý sa ale stále zachováva svoj introvertný charakter, a je radšej sám.

Cliattsi

Hanka-, konkretne navody: :-D

www.youtube.com

www.youtube.com
I noticed you first day - Všimol som si ťa prvý deň
I wanted to talk to you but never had the chance to - Chcel som s tebou hovoriť, ale nikdy sme nemali šancu
until now - až doteraz

a pozri na konci videa, o čom sa tam píše:
it only takes a second to know someone - trvá len sekundu na spoznanie niekoho
What are you waiting for? - Na čo čakáš? :-)))
....aká romantika

Alebo to mozes vyskusat aj takto:
www.youtube.com

- to určite zaberie :-))

a čo sa týka toho balenia, ja sa snažím učiť od extrovertov, oni majú na to návody, ktoré by podľa mňa mali otvárať cestu nám, introvertom, ako sa to robí. Ja som sa len pozorovaním mnohých extrovertov naučil vela a snažím sa to aplikovať v praxi a ide mi to ako tak. Vieš aké to je pekné, keď hovorí introvert v extrovertnom podaní ? Sme podľa mňa bohužiaľ príliš zahľadení do toho, čo hovoria obsahovo extroverti. My by sme podľa mňa mali tvoriť obraz v tejto spoločnosti tým, ako to vidíme my introverti. Osobne si myslím, že to príde skor či neskor. Budeme za čudných možno, ale budeme to my, introverti. Svet nepatrí len extrovertom. Este existuju aj ambiverti - nie su ani intro- ani extroverti.

Ak by tu bol niekto, kto by mi vedel objasnit, ako funguje mozog, ked introvert fičí na obrátky extroverta... Dost malo pravdepodobne, že by som sa prave tu dozvedel odpoved, ale predsa sa opýtam - - ?????

Cliattsi

Hanka-, konkretne navody: :-D

www.youtube.com

www.youtube.com
I noticed you first day - Všimol som si ťa prvý deň
I wanted to talk to you but never had the chance to - Chcel som s tebou hovoriť, ale nikdy sme nemali šancu
until now - až doteraz

a pozri na konci videa, o čom sa tam píše:
it only takes a second to know someone - trvá len sekundu na spoznanie niekoho
What are you waiting for? - Na čo čakáš? :-)))
....aká romantika

Alebo to mozes vyskusat aj takto:
www.youtube.com

- to určite zaberie :-))

a čo sa týka toho balenia, ja sa snažím učiť od extrovertov, oni majú na to návody, ktoré by podľa mňa mali otvárať cestu nám, introvertom, ako sa to robí. Ja som sa len pozorovaním mnohých extrovertov naučil vela a snažím sa to aplikovať v praxi a ide mi to ako tak. Vieš aké to je pekné, keď hovorí introvert v extrovertnom podaní ? Sme podľa mňa bohužiaľ príliš zahľadení do toho, čo hovoria obsahovo extroverti. My by sme podľa mňa mali tvoriť obraz v tejto spoločnosti tým, ako to vidíme my introverti. Osobne si myslím, že to príde skor či neskor. Budeme za čudných možno, ale budeme to my, introverti. Svet nepatrí len extrovertom. Este existuju aj ambiverti - nie su ani intro- ani extroverti.

Ak by tu bol niekto, kto by mi vedel objasnit, ako funguje mozog, ked introvert fičí na obrátky extroverta... Dost malo pravdepodobne, že by som sa prave tu dozvedel odpoved, ale predsa sa opýtam - - ?????

Cliattsi

Mesačný princ to si naozaj vystihol. Je to tvoj výrok ? No fakt dobré.

Hanka, celý základ je v tom, nehanbiť sa za to, kto si a ak sa niečo nepodarí tak, ako si chcela, tak potom to nebrať moc vážne. K tomu sa treba dopracovať tak, aby si pri tom bola čo najmenej v strese. Ale ak máš takúto situáciu, ja by som to na tvojom mieste asi riskol. Keď pôjdeš za ním, budeš kráčať, tak nemysli na to najhoršie, čo sa môže stať. MYSLI LEN NA SVOJ CIEĽ - zoznámiť sa s ním bližšie. Ak ťa budú napadať rôzne myšlienky, ktoré ti pripomínajú hrôzu, treba ich IGNOROVAŤ a predstavovať si, že idú ako keby cez teba preč. Je možné, že budeš pri tom cítiť taký TLAK NA HRUDI. To je následkom vedomej kontroly stresu, ktorý chce prepuknúť, čiastočne aj prepukne, ale ty mu v tom vedome brániš len tým, že sa zameriavaš na cieľ svojho konania.

A čo sa týka toho pohľadu, ty by si sa nemala po otázke pozerať dole, ale keď povedzme ideš vedľa neho a niečo mu povieš, tak tvoj pohľad po tom, ako si mu pozrela do očí a on na to reaguje, môžeš vytočiť v horizontálnom smere, čiže doľava, ak on ide po tvojej pravej strane, alebo doprava, ak ho máš po ľavej strane.
. V zásade, ak ideš vedľa neho, tak potom, ak od neho otočíš pohľad, tak len otoč hlavou aj očami pred seba, aby si videla na cestu, ale nepozeraj sa dole, ale skôr rovno pred seba. Ak ťa nič nenapadá, nehanbi sa za to, je to prirodzené a NEmysli na to, čo si on o tebe bude myslieť, lebo ťa to bude len vyvádzať z miery.

Ak si k nemu prisadneš, tak polož otázku, prípadne rozprávaj pozeraj sa pri tom na neho a potom len pozeraj dopredu, alebo len uhni pohľadom (doľava).
Ak bude stáť reč, tak povedz "TAK JA IDEM. ČAU" - on odpovie "ČAU" a máš to vybavené. Nabuduce keď sa stretnete, tak ho tak hlasnejšie pozdrav a usmej sa na neho. A to stačí. Ak ťa nič nebude napadať, kľudne len prejdi okolo neho, netreba tlačiť na pílu.

Hankka

Ja okolo seba nemam takmer ziadnych ludi to je ten problem.

Ale to je jaky mudry vyrok! :-D
Aj ja si myslim ze tichy ludia toho vnutri prezivaju asi aj viac nez extroverti. A prave preto si to radsej nechavaju preseba.
Ale nemyslim ze introverti niesu lebo aj ked ma introvert blizkych inych introvertov s ktorymi je rad tak casto oceni aj samotu ak to nieje osamelost. Ale mnohy to nepochopia a urazili by sa keby som pobedala ze teraz nemam naladu. Ale extroverti stale potrebuju kecat a hulakat a obtierat sa o niekoho a je im takmer jedno s kym. Je tam hlavny rozdiel ze introvert hlada skor kvalitu a extrovert kvantitu.

Mesačný princ

Hankka, no veď tu predsa :) Aj tutok admin Andrej je možno introvert :P ak tu ovšem ešte funguje :)

Introvertov je dne viac, ako by si možno povedala.Len sú navlečení v maskách extrovertov, z ktorých sa v tejto šahnutej dobe len tak jednoducho neoslobodia. Možno máš okolo seba veľa tých, ktorí sú takýto a ani o tom nevieš. Kto vie, ako to celé je..

Introverti podľa mňa aj tak nejestvujú. ja mám jeden obľúbený výrok

,,Tichí ľudia majú toho veľa na srdci. Nie sú ticho, pretože majú strach niečo povedať, ale hovoria len s tými, ktorí sú schopní ich pochopiť.,,