Ako uspesne otehotniet

Juzya3

anicka - cau
tak to som rada, ze sme ti pomohli. Snad bude dobre. Dva tyzdne su este celkom malo na to aby sa ista hladina tych vitaminov v tele vytvorila, takze ich ber pravidelne pokial sa bude dat :) bola by som rada keby ti vitaminy pomohli. Clovek by sa niekedy az cudoval ake veci v tomto smere dokazu ;)

anicka89

Ahojte. Už som sa na to aj v lekárni pýtala. Povedali mi to isté, čo ste mi aj vy napísali. Tak som si kúpila ten vitamín, čo si Juzya ty napísala :) a užívam ho už asi druhý týždeň, zatiaľ som nejakú zvýšenú chuť do jedla nezaznamenala a dúfam, že sa ma chuť do jedla bude strániť, alebo ak príde ju snáď budem vedieť aspoň ovládnuť lebo nechcela by som pribrať len preto, že mám mlsný jazyk :P

2miriamma

netreba to takto podľa mňa až riešiť, treba si uvedomiť, že to robíme pre zdravie dieťatka :) Brat sa s manželkou snažili o bábo veľmi dlho. Nechcela nič brať. Žiadne vitamíny ani nič podobné. Tak začali chodiť na dovolenky, na predĺžené víkendy, že možno tak sa im pošťastí a nedarilo sa. Potom už sama cítila, že bez pomoci to asi nepôjde, tak povedala, že vyskúša nejaké vitamíny a už sú v štvrtom mesiaci :)

Vlagea

anicka89

**áno jedine zvýšená chuť do jedla. Tie vitamíny nemajú ako spôsobiť nejaké neúmerné, nadmerné priberanie. Treba si uvedomiť, že v tehotenstve síce máme rôzne chute. Máme zvýšenú chuť na niektoré jedlá, ale treba si zachovať chladnú hlavu a nepreháňať to a nebudeme musieť riešiť takéto problémy, že toľko a toľko som pribrala a potom to hádzať ešte aj na vitamíny :)

Juzya3

anicka - cau
ano, jedine zvysena chut do jedla. Tam niet dovod aby vitaminy same o sebe nejako zvysovali hmotnost, aby ti kila priskakovali ako sa im zachce. Segra brala Femibion, ten obsahuje viacero vitaminov, aj B-vitaminy a nemala problem nejako s hmotnostou. Ta jej rastla umerne s tym ako mala Zuzka rastla ;)

anicka89

Tak to ste ma potešili. Pretože som sa túto vec dozvedela a až som ostala nemá, že či je to pravda alebo čo. Či vôbec ísť do toho alebo radšej nie. Lebo keby mi rapídne narástla hmotnosť, tak po pravde neviem čo by som robila. Takže to zvýšenie hmotnosti mohla spôsobiť zvýšená chuť do jedla, hej? :)

zuzula28

Anička nepanikár hlavne, vitamíny sú dôležité a samé o sebe nemajú ako posunúť ručičku na váhe. Vitamíny by mali byť telu prospešné, takže takýchto problémov sa nejako nemusíš obávať. Uvedom si že tie b vitamíny sú tiež nesmierne dôležité

Juzya3

anicka - cau
V prvom rade nebud jelencek - to ak zena priberie ked berie vitaminy je to len pre to ze ma vacsiu chut do jedla, samotne vitaminy neovplyvnuju hmotnost, ide len o to ze zena proste zacne viac jest, viem ze aj sestra mala vacsiu chut na jedno, ale sa krotila povedala si ze nebude sa zbytocne prejedat a vahu si udrzala taku aku mala mat. Dokonca po porode sa jej postupne podarilo dostat na povodnu vahu :)

Bionetla

Anicka zo samotnych vitaminov nemozes, nemas ako, ale ako je o nich zname tak podporuju apetit, chut do jedla, takze ak sa zena nejako neustrazi tak je to mozne, ale za to nemozu vitaminy :) treba aj v tehotenstve jest s rozumom a nejako to nevrbit do extremov :)

anicka89

Lenže nemôže sa stať, že z B vitamínov žena priberie? Píšete že sú potrebné ale oni rapídne môžu zvýšiť hmotnosť nie?
Som už jelenček z tých vitamínov :(