Poraďte mi prosím, chodím k zubárovi, ktorý nemá v ponuke bielenie. Dá sa objednať hoci aj mimo poisťovne na bielenie zubov niekde inde?
Aké máte prípadne skúsenosti, zvažujem túto možnosť, prípadne vyskúšať aj jeden slovensý prípravok za cca 20 eur s násadkami, ktorý predávajú v drogérii. Ďakujem vopred za odpovede!
Dá sa objednať bielenie zubov aj u iného zubára?
- Ihlana to nie si sama. Viaceré sme takto vyhodili nie zrovna málo peňazí von oknom v podstate. Bolo mi aj ľuto za tými peniazmi, ale hovorím si, že niečo ma to predsa len naučilo a aspoň to je ponaučením pre mňa. -
zubky - Poradila by som urcite cim skor vymenit zubarku, pretoze presne toto je ten nevzdelany neskuseny typ zubarky, ktora neporadi nic odborne, len siri laicke mýty este aj v ambulancii. To je znakom toho, ze nemas dobru zubarku. Kazdy vzdelany, skuseny a rozumny zubar vie, ze bielenie zubov nema ako poskodit zdravu sklovinu. So sklovinou sa furt oháňajú len uplni laici. Sklovina je najtvrdsie tkanivo v ludskom tele. Sklovine skodia citrusove kyseliny, kyselina fosforecna v bublinkovych napojoch, ale urcite nie bielenie zubov s produktom na to odjakziva urcenym a vyrobenym... Zuby sa bielia uplne bezpecne uz desiatky rokov. Ak ich mas zdrave pred bielenim, budes ich mat rovnake zdrave aj po bielenie, ak pouzijes samozrejme kvalitny produkt a nie nejaku sodu bikarbonu ako robia prave tí laici, co z toho maju znicenu sklovinu... Urcite skus vymenit zubarku, alebo skus len na skusku navstivit nejakch dvoch troch inych zubarov ci dentalnych hygienikov a uvidis co ti povedia...
tifaniass - tak mi ukaz kde je tvoja recenzia na heureke medzi tymi stovkami ci tisickami pozitivnych recenzii skutocnych uzivatelov tych produktov. Tvoj "nazor" sa totiz velmi vykyma obrovskej statistickej vzorke, ktora hovori nieco uplne ine ako ty. A statistika neklame, vies. Cisla neklamu.
Patta prisla som na to jednoducho...Vyskusala som si ich...To co som napisala, tak som to napisala na zaklade mojich skusenosti...Cize podla mna je velky rozdiel...Bielenie a dentalna hygiena u zubara a len nejake prostriedky na domace bielenie to je neporovnatelne...
Mna by len zaujímalo ako je toto možné: mám mladú zubárku, ktorá má krásne zdravé zuby. Ale má ich dosť tmavé, také až dožlta. Tak som nabrala odvahu a spýtala som sa jej, prečo si ich nevybieli. A na to mi povedala, že to je len pre naivné mladé dievčatá, ktoré si kvôli kráse chcú ničiť sklovinu. Že ona chce mať svoje zuby do neskorej staroby, preto sa o ne stará a nie ich ničí. Tak si myslím, že na tom bielení asi nie je celkom všetko neškodné. Inak by aj mladé zubárky mali krásne biele zuby.
tutri - niekomu to staci, vacsine zial nie, je to prilis narazove a rychle bielenie. Oxidacia jednoducho nestiha. U niektorych ludi je ale aj tam efekt samozrejme dostatocny, je to individualne. Ja som skor za postupne viacdnove formy bielenia.
ihlana - netreba kupovat pasty. Tie su fakt na nic. Nechapem ako si niekto vobec moze mysliet, ze mu nejaka pasta vybieli zuby. Pastou si len cistic povrch zubov, nic viac. K ziadnemu bieleniu tam nema ako dojst.
tifania - pastami samozrejme zuby nevybielis. Ale pasikmi? Na to si ako prosim ta prisla? Mala by si si pozriet recenzie paiskov od Crest, nenajdes tam nespokojneho cloveka... Takze treba aj vediet vybrat, samozrejme pasikov je na trhu vela, ale 16-rocna overena znacka je len jedna, ja ich tiez pouzivam uz roky. Prvykrat som ich kupovala este ked som brigadovala v usa.
ja som uz rozmyslala, ze by som si poratala kolko som uz dala za bielenie pastami a takymito vecami, ale by som asi plakala dve noci z toho keby som videla tu sumu :(
Kazda skusime to, co si myslime, ze bude ok...Mnohokrat sa oklameme...A ja som rada, ze teraz konecne viem, ze bielenie roznymi pastami, pasikmi a neviem cim vsetkym je absolutne zbytocne...
*Patta*
Teória je jedna vec..Skúsenosti iná..Máš svoj názor, OK..:)..Ja som na jeseň absolvovala bielenie u zubára a ja som s výsledkom v pohode..Dokonca ma to ešte prekvapilo, nečakala som až taký rozdiel.. :)
Noo a co tak na zaklade vedomosti ziskanych pocas studia, alebo na zaklade skusenosti a nazorov roznych zubarov a dentalnych hygienikov, s ktorymi sa poznam, ci na zakladne skusenosti mnozstva ludi z mojho okolia? Co ty na to? :) staci mat nieco aj v hlave a mat nejaky rozhlad v oblasti zubnej starostlivosti a stomatologie, netreba to mat niekedy ani vyskusane na sebe, staci ked to vidim na inych...
patta tak ako mozes hodnotit nieco s cim nemas skusenost? tomu vobec nerozumiem ako niekto moze o niecom hovorit, ked to nema vyskusane a nevie co a ako;)