zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?
Gynekomastia
scooty - tak to by bolo fakt dost blbee
Mesto radsej nebudem spominat. Peniaze by som mal aj ja, keby som si nekupil stena, co ale vobec nelutujem. Takze z toho co dostanem tyzdenne na vreckove do skoly som sikovny nabit si kartu na autobus, kupit psovi nieco na jedenie a este kusok usetrit a to tyzdenne dostanem 15€. Ak dojdem do KE samozrejme nepouzivam MHD ale idem peso.
Predbeznu kalkulaciu som si spravil len ja doma. Chirmed mi odpisal ze zakrok u nich stoji 800€ takze ak by mi poistovna preplatila 70% tak by ma to vyslo na 270€ co je pre mna dost, kedze brigadu si v mojom meste neviem zohnat do kosic kvoli stenatu chodit nebudem. Toto sa vsak tyka iba pocas skoly, cez leto by som uz mal byt schopny si tu v meste nieco najst a dovtedy nieco nasetrit.
Jedine som teraz natrafil na mensi problem, vsimol som si to az ked som tu prekopiroval mail od dovery. citujem : "Prispevok po dolozeni platobnych dokladov Vam hradi poistovna do vysky 70% z ceny takejto liecby BEZNE HRADENEJ U ZMLUVNYCH POSKYTOVATELOV" A tak teraz neviem kolko za to beru bezny zmluvny poskytovatelia. Ked to bude cca tych 300€ tak som v ****. To neviem ako nasetrim, ale raz to bude aj keby som mal banku vykradnut.
scooty - z akej si dediny? ja to mam presne tak ako ty lenze mna nechce mam pustit vobec na operaciu a to som sa o peniazoch este ani nezmienil. peniaze by som aj mal lebo kazdy rok brigadujem ale kupil som si gitaru a lutujem ju predat pretoze milujem hudbu
@scooty - fuha, silna kava - cakal bych podporu od rodicov. Na druhu stranu, v dnesnej dobe, kedy niet skoro na zakladne veci ako najom, jedlo a pod. je pochopitelne, ze sa k tomu tak postavili. Na zivote Ta to neohrozuje, ale urcite to jeho kvalitu brutalne znizuje, kvoli psych. stranke veci.
Uz si bol na kalulacii kolko to vide ci?
O akej sume sa bavime?
Ak Ti aj cast preplati poistovna, podla mna to funguje tak, ze to musis uhradit v hotovosti cele priamo v sukr. zariadeni a potom si budes uplatnovat narok na preplatenie casti uctu u poistovne.
Pozri - mas skoro 20 a ja 25 - furt mas 5r naskok voci mne. Je jasne, ze tieto veci treba riesit cim skor, lebo ako som uz pisal, zivot zijeme teraz a musime ho zit naplno - a to sa s touto kozm.zalezitostou neda. Takze urcite setri a aj ked ti to potrva pol roka, rok - tes sa na ten den, kedy si poviem..ok, idem na to! dnes sa toho zbavim raz a navzdy - inak. Idu vianoce, budes mat narodky/meniny - nech ti nekupuju ponozky a slipy, ale nech Ti daju prachy k tomu co si nasporis, aby si mohol ist na zakrok.
boha chlapy! toto vybavime! neni inej cesty - sposob sa vzdy najde!
drzte sa.
p.
@drwoomek : no nie presne z kosic, ale z okolia. Nepisal som formular, lebo ani to minimum co mi na to bude treba nemam a rodicia mi nechcu prispiet, lebo "takych chlapcov je vela a SU tu". Tak si musim sam nasporit, co neviem kedy bude a v novembri 20tka na krku :(
scooty - diki ti...takze aj ty si z kosic? aj ja som chcel ist na chirmed ale aj tak keby mi dovera preplatila tych 70 percent aj tak budem dost platit este sice podstatne menej ale skusim im tam napisat ten formular. Ty uz si pisal?
Nemas za co - podstatne je, aby si sa toho zbavil! Odkial si preboha, ked tam mate takych zabrzdencov? Neviem ako si stary a ci zarabas, ale ak hej, mozno by stalo za uvahu, oslovit svoju poistovnu tak ako to spravil scooty. Ja skusim dnes napisat do Vseobecnej a ak poslu nieco podobne ako dovera neni o com - ak by preplatili aspon polku nakladov, bol by som rad - jednostranny zakrok odhadujem na cca 200€ v BA. Najskor tam musim dohodnut konzultaciu v BA, aby dali ich stanovisko + kalkulaciu.
Co sa tyka TN nemocnice, tazko povedat - vacsina ludi ma nazor jasny - masarina, TN ani nahodou a pod. Nemozem to vyvratit, lebo u mna obriezka nedopadla moc stastne - ale to je na dlho :D.
Zasa na druhu stranu, su aj tam vynimky - napr. Dr. Samek, kt. si otvoril sukromnnu chir.ambulanciu u nas v NMnV tam robil 20r a bol som s nim spokojny.
kludne napis maila ak nechces do fora.
p.
peeticek dakume ti dost si mi pomohl.Ja viem oni ma uz posielaju od lekra k lekarovi a nikdo nevie ani ako sa ta "choroba" vola.A to vies urcite,ze tu operaciu robia v Trencine?A bol si uz na tej operacii?Ale to ked ta neodoruci lekar na tu operaciu tak ti to poistovna nepreplati ne?Inak este raz diki.
@drwoomek : ja sa taktiez chystam, pomaly sporim. Nasiel som si chirmed a tam by som chcel ist. Odpisali mi, ze s poistovnami nemaju zmluvy uzatvorene, tak som to skoro vzdal. potom ma napadlo napisat mail rovno poistovni. Dosla mi takato odpoved :
"V pripade, ze mate zaujem o liecbu v nezmluvnom zariadeni, je potrebne ,aby ste dopredu poziadali zdravotnu poistovnu o poskytnutie prispevku na liecbu u nezmluvneho poskytovatela (tlacivo najdete na nase internetovej stranke www.dovera.sk v skcii „tlaciva“ - pre poistencov). V jednej casti sa vyjadruje aj poskytovatel - rozsah planovanej liecby, predpokladana cena . Tuto ziadost je potrebne k nam zaslat minimalne mesiac pred planovanym zakrokom. Poistovna dava vyjadrenie (suhlas) v sulade s kriteriami poskytnutia prispevku. ( To su interne smernice, podmienky schvalenia liecby.) Prispevok po dolozeni platobnych dokladov Vam hradi poistovna do vysky 70% z ceny takejto liecby bezne hradenej u zmluvnych poskytovatelov."
ps : toto nie je reklama na moju poistovnu
ja chcem ist tiez na operaciu ale na sukromnu kliniku do KE niekde no nikde to nepreplacaju a do statnej nechcem ist. a papier od endo. si viem vybavit ako to odporucanie na operaciu