zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?
Gynekomastia
jo - bude to tak a je mi to jedno!
vydrzim vsekto, len nech je to pekne!
p.
myslel som si ze je to toto...sa mi zda ze to ti tam daju take trubicky dnu to bude dost hnusnne..
jj - plasticka chirurgia.
Tie dreny spominali chalani niekolkokrat a ja som tiez pisal na co sluzia - treba lepsie citat.
Ale ok - opakovanie matka mudrosti:
dreny su tam na odtok krvi/tekuti, aby sa ti tam nenaromadili v tom priestore, ktory vznikne po vytiahnuti zlazy.
Krv lubi scernat - takze potom sa meni farba bradavky. Je to len na dva dni, tak to snad vydrzim. Neviem si to predstavit ako to vyzera, ale tak co chcem mat jeden cecek cierny?
SECKO VYDRZIME! len nech to stoji za to.
Neviem ako v KE, ja som dostal referencie na BA pobocku a konkretne pani Dr. Karovicovu, tak daj vediet ako si pochodil.
maj sa
p.
no diki :) lebo ja som z kosic a procare mam hned pred blokom. tazke mam ist na konzultacie ku tej co robi plasticku chirurgiu? a co su to tie dreny?
peeticek - a v ktorom meste si bol?
Ahojte,
vcera som absolvoval konzultaciu na sukr.klinike procare u pani Dr. Karovicovej.
zhrnutie jednym slovom: skvele!
skvely pristup, ziadne vtieranie sa ako na inych sukr.klinikach, ale taky mamkovksy pristup.
Pekne mi vysvetlila, ako by to riesila, aky by prebiehal zakrok(mam jednostrannu gynekomastiu). Na lavej strane sa mi zlaza zmensila sama asi po roku, potom naskocila ta druha a mam ju uz 10ty rok :-/.
Zaskocila ma odporucanim: potrebujete sono a endo vysetrenie.
Mozme Vam ho spravit aj u nas, ale zbytocne by ste platil. Chodte svojmu obvodnemu a povedzte, ze idete na zakrok a dala mi listkom s napisanymi vysetreniami, kt. potrebujem.
Trochu sa obavam mojej obvodnej lekarky, ako na to zareaguje, ale budem sa to snazit vybavit diplomaticky - i ked najradsej by som ju poslal do PRDELE - keby si robila svoju robotu riadne, mohol som mat daaavno po probleme a nie ze ma odbila a pomaly vysmiala puca sprosta.
Dostali sme sa k sume za zakrok.
odhadom 5000Sk - so vsetkym co k tomu patri do nepresiahne 200€m na co mi dala cestne slovo a podanie ruky - pre niekoho mozno klišé, pre mna mile prekvapenie. Z toho mi vychadza, ze ak mate obojstrannu, tak vas zakrok vide na max 400e, co je velmi fajn cena - ja som dostal odporucanie od jednoho chalaniska, kt. bol vlemi spokojny s pracou. Povedala, ze nech si vsetko obeham, zavolam jej a spravime termin. zakrok v lokalnom umrtveni a na dva dni dreny, aby sa ten pristor nezalial krvou. Ziadna hospitaliczacia, ziadne sprchovanie, namahanie-min.pohybu..
Spominala ja ten korzet, ale kedze to nemam na oboch stranach, ze je zbytocny, ze spravime len nejaky kompresny obvez na tu jednu stranu - mam trosku obavu, aby nevyzeral jeden tak a druhy inak - ako to je teraz :-/. uvidim, este sa s nou pobavim o tom. O dva dni vyber drenov a potom nejaky cas ten obvaz PLUS kontrola a BOOOM normalny ZIVOT!!!!
dam Vam vediet priebezne ako sa mi dari..
drzte sa!
p.
P.S. - sestricka bola trochu raznejsia, ale tak kazdy mame svoje dni. Ked zistila o co ide, tak zmenila pristup, bola taka milsia - najskor si myslela, ze idem na odstranenie znamienok :D
Inak odporúčam vám prečítať si toto:www.plasticka-chirurgia.tv
-sú tam aj fotky ako vyzerjú fotky pred/po operácii a taktiež sú tam vpísané nemocnice a lekári,ktorí gynekomastiu operujú presnejšie tu:www.plasticka-chirurgia.tv
No aj ja by som siel do tych zemiakov, ale pockam este na vas ako to dopadne :P
mirco idem do tych zemiakov s vami :)