zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?
Gynekomastia
ja2ja -
jazva len na jednej strane cca ani 2 centimetre možno..neda sa to presne zmerat, ale neni to nič hrozne a je to slabo vidiet, ak by sa ma aj niekto na to opýtal tak je to čisto moja vec :) nemusí každý vedet.
Ano prsa sa zmenšili..kompletne som symetricky..teda už ne..začal som posilovat akurat že teraz nemam prsa ako Pamela ale Vin Diesel :D.
A celkovo ten pocit sa nedá porovnat, už žiadne depky len radost že konečne som normalny :D
smajli16 a to stacilo len vybrat tie zlazy a prsia sa zmensili?lebo ja uz ich mam take dobre jednotky :)a toho sa obavam,ze bude vidiet jazvu ked sa vyzlecem pred niekym aby nemal cudne otazky ze co to mam...a kedy si mohol uz normalne fungovat pretoze nechcem dlho vymeskavat v praci...proste najdlhsie by som chcel marodovat tak tyzden,ale ci sa to da po tak kratkej dobe?
smaili16 - dlho si tu nebol :) mozes hodit nejake fotky pred a po?
ja2ja - žiaden strach, po operácii si budeš plieskať hlavu o stenu že si nešiel na operáciu skor :)
Takže ja som bol v juni (5 mesiacov) a teraz to mam v pohode, sice mam na pravej cecku menšiu jazvu ale je to slabo vidiet a vobec mi to nevadí. Ked si porovnám to trápenie vtedy a to ako sa mám teraz..v živote nebudem ľutovať.
Pred operáciou som mal rovnaké obavy, no je to FAKT bezbolestné..celé to bolí menej ako zubárka :) takže žiadne obavy..držím palce !
drwoomek-len aby...obavam sa ze to bude este horsie,pripadne rovnake...snad to bude v pohode,ale dost by mi pomohlo keby sa tu ozval smajli16 ktoreho operovali v juni,ze ake to ma po takom case
ja2ja - je to tazke urcite ale mysli na to ake to bude potom uzasne vsetci ti zavidime
no uz o tyzden mam operaciu a ako som sa najskor nato tesil tak teraz sa uz netesim...plno obav mam z toho
no dnes som si dal platky zemiaka na bradavky a prelepil, dufam ze zaberie. ako na tom vy?
presne ako pises..
Neviem uz kedy presne ale asi v 14tich mi nastal problem na lavej strane, prava bola v poho. Proste klasika, utvar pod bradavku, bolelo to jak svina ked som sa toho chytil atd. Vselijak som to mackal, stlacal, no psycho :D asi po roku/dvoch sa mi to akosik zmensilo a ustupilo hlbsie - neviem. Citim tam ten utvar dodnes, ale je to celkom v poho. No a nasledne sa mi dodrbala ta opacna - som myslel ze ma slahne..A tu mam dodnes. Nech to ide dpc uz! tiez depky, ziadne kupko, stres sa v lete vyzliect a komplexy nenormalne. Cakat nemienim, idem do toho - uz som stratil vela casu.
Ty rob ako myslis, ja keby som vedel vratit cas spat idem na zakrok - je jedno ci sa to zmensi alebo nie - ked su vonku mas na haku. Tie roky mi uz nik nevrati..
p.
pocuj peeticek od kedy mas gynekomastiu??A pisal si ze ti na jednom cecku gynekomastia zmizla.Kamos mal od puberty gynekomastiu a zmizla po asi 7 rokoch.Je to tym ze ta pubertalna gynekomastia moze zmiznut a ja nwm ci mam vydrzat ci to nezmizne alebo ist na operaciu.A ty mas gynekomastiu tiez od puberty??