zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?
Gynekomastia
giacomo
mna obvodna poslala k endokrinologovi a ten ma poslal na sonografiu (ultrazvuk).
scooty
v tvojom pripade ide o liposukciu alebo o odstranenie zliaz? mam pochybnosti,ze ak tam mam len tuk, neda sa to vobec preplatit poistovnou, lebo v podstate je to liposukcia a teda len kozmeticka uprava. len neviem ci to chapem spravne...
caute,chcem sa spytat na tie zlazy.viaceri spominate,ze tam mate nejake hrcky,niektori dokonca zevraj ako pingpong lopticka.ako zistim ci je to zlaza alebo len tuk,bo ja to mam pod bradavkou makke,ja necitim ziadnu hrcku.dakujem
@drwoomek : idem k MUDr. Póšová Dana, preco?
scooty u koho ide na konzultacie?
@sim : mam 20 a ako je to s tym tukom neviem. Mne len moja doktorka povedala po pozreti vysledkov, ze mam tam tuk a keby som sa ho chcel zbavit tak musim neskutocne rapidne schudnut, ale ze lepsie je to chirurgicky
scooty
a kolko mas rokov?
no mne do papierov napisala tiez gynekomastiu. kym som sa o to nezacal sam zaujimat, ani som nevedel ze existuje aj pseudogynekomastia.
no teda na sono mi povedali sice ze je to len tuk ale nezda sa mi to, lebo sam si tam viem nahmatat taku plosku hrcu velku asi ako tucnejsia desatkoruna. no a zaujimalo by ma, ci ked sa mi podari zbavit tuku ci sa mi aj tie bradavky napravia, lebo to je asi najhorsie, inak to vyzera celkom v pohode ked mam zimomriavky napriklad. ale aj tak to nieje ono, stale to vyzera dost divne.
skusim to poriadne vycvicit, doteraz som to skusal ale asi nie poriadne,vyzera to hadam este horsie lebo sice mam svaly ale tuk tam stale ostal
Cauko. Tak dufam, ze sa ti to spravi dobre. Ja mam prvu konzultaciu (vseobecnu) 14.1.2010 v Procare v Kosiciach. Musim sa tam popytat na vsetko, hlavne financovanie. Dufam, ze vsetko pojde podla mojich predstav.
@sim : mne povedali skoro to iste, ale endokrinolog mi napisal, ze mam gynekomastiu a dodal, ze ak sa to do polroka nezlepsi, tak je potrebne chirurgicke odstranenie (pridal tam, ze z dovodu psychickej maladaptacie)
ja2ja uplne resne tu vestu by si mal nosit upna podrobna operaciaje aj tu a tam sa pise tiez o tej veste:
www.plasticka-chirurgia.tv
Len ma mrzi amd ze prave hovoris o trencianskej nemocnici lebo tu mam od seba iba par km a na tu nemocnici som pocul tolko nezodovednych zakrokov ze o tom uz ani viac-menej neuvazujem ist
amd-to je kravina tak potom v tej nemocnici je to banda amaterov...v kazdej nemocnici kde to operuju a vyznaju sa tomu ti daju priamo na mieste tu vestu,alebo elasticky pas ktory musis aspon mesiac nosit...a naraz sa robia obydve prsia...byt na tvojom mieste zajdem do inej nemocnice...zo statnych su na slovensku nato najlepsie martinska a bratislavska ruzinov aspon tak mi to povedal endokrinolog
ahojte, preliezol som skoro vsetky prispevky, tiez mam gynekomastiu. mam 20, pred par rokmi som bol na vsetkych moznych vysetreniach a na sono mi povedali ze zlazy tam nemam, vraj je to len tuk. je nejaka sanca ze dostanem odporucanie aby som za to nemusel platit? tych cca 1000 eur je pre mna pomerne dost