Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Gynekomastia

Príspevok v téme: Gynekomastia
tajny

zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?

Súvisiaci obsah

Nová metoda

No ja mam gynekomastiu už dosť dlho a už som sa aj chysatl na operáciu ale odhovarali ma že to do 20 prejde teraz mam 18 a gynekomastiu mam od 13 rokoch pred mesiacom som bol na internom vyšetreni kôli inej operácii a tam som sa musel vyzliecť do pol pása a doktorka hneď zareagovala na moje zväčšené prsníky a začala sa zomnou na túto temu baviť a vysvetlovala mi že u väčšiny chlapcov je to z hormonoiu ďalšia možnosť je len z anabolickych steroidov a tak som sa jej pýtal či to chce odstraňovať operativne a ona že nie prečo že je to len chyba štitnej žľazy ktoraá ovplivúje vyvoj organov prostrednictvom hormonov a hovorila mi že je to aj priamo spojené z prsiami a že to vyliečime tak že absolvujem odber hormonov krvy a nejake sono vyšetrenia alebo niečo take a že potom sa to už iba nejakymi umelo nasadenými hormonmi koriguje na hladinu ktora by mala byť bežná a prsia by sa mali vratit do pôvodného stavu typickeho pre mužov tak tieto vyšetrenia ma čakaju o týžden ako to bude prebiehať vás budem informovať lebo to vyzera tak že operácia nieje jedniné riešenie a argumentoavlo to aj tým že pozná iba jeden prípad ktory musel podstupiť operačny zákrok pretože mal gynekomastiu velkeho rozsahu že vraj mal až 4 prsia a že tam sa to už len tak odstranit nedalo tak si myslim že to chirurgicke odstranenie iba velmi propaguju chirurgovia kôli byznisu a poďalšie keď je gynekomastia hormonálneho charakteru tak nieje iste že sa vám po operácii aj keď po čase nevráti.

momino

scooty ďakujem ti za rady pomohol si mi veľmi :)
Takže objednám sa na tú prvú konzultáciu... už som sa o tom porozprával aj s otcom a podporuje ma v tom.

Avšak mal by som ešte otázku, ak som ešte vo vývoji, nemôže sa stať, že po odstránení tých žliaz by sa začali robiť ďalšie? proste že by tie prsia znova narástli?

scooty

no tak to je super, drzim palce, a procare asi bude najlepsia volba

sprav to tak ako ja, objednaj sa na prvu konzultaciu a potom sa objednaj u svojho endokrinologa (neviem ze aky intreval mate vy, ale ked som sa ja objednaval, tak ma objednal az o 4 a pol mesiaca neskor-2tyzdne po procare termine, lebo je vsetko plne....pri najhorsom sa da ist na prednostne vysetrenie, ale to sa plati cca 6-7€=zaplatis a ides)

momino

Takže pokračujem. Pozisťoval som si ceny zákrokov, poisťovne a tak ďalej. Naozaj najlepšie mi z toho celého vychádza ProCare. Odpísali mi, že ten zákrok by mi vedeli vykonať na Daxnerovom námestí, čo je pre mňa výhodné a hlavne je pre mňa výhodná tá cena ktorú mi napísali. cca 332 €. Odpísali mi z viacerých kliník, ale boli tam diametrálne rozdieli v cene doslova v tisícoch.

Z jednej mi dokonca odpísali, že ten zákrok sa dá spraviť až po dovršení dospelosti, teda 18 rokov. Z druhej zasa, že potrebujem vyšetrenie v mojom prípade. A tretia bola táto ProCare. V podstate nič konkrétne mi nenapísali iba orientačnú cenu.

Čo by som mal spraviť teraz? Mám sa objednať u nejakého endokrinológa, ísť na prvú konzultáciu v ProCare? Rád by som to stihol ak by sa dalo možno ešte do leta. Čo teda spraviť najprv?

Ďakujem vám za rady :)

momino

no hej dosť hlúpo, myslím si, že ani to tam nemajú. Napísal som však asi dvom týmto chirugiám či majú zmluvy a koľko by to asi tak vyšlo...
Nuž jedna bola tá interklinik
a druhá nie som si teraz istý ako sa volala, musel by som pozrieť.

ďakujem za radu akurát si pozerám ich stránku.

scooty

no dost hlupo sa to hlada na ich stranke

skus napisat jednotlivym klinikam co a za kolko, napis aj poistovni, ze koho ti odporuca

a skus aj Pro care, kedze peeticek vravi, ze to tam je lacne (lebo v interklinik je to za 25000)

momino

scooty, ja už som chodil na endokrinologiu kvôli zväčšenej štítnej žlaze. potom som prestal lebo som bol dosť dlstý, a stále ma len do nemocnice posielal a na to som nemal nervy. Naposledy som bol v dvanástich vieš... takže uvidíme...

Máma VŠZP no a premýšlam intenzivne nad interklinik v petržalke

scooty

hej hej, chod co najskor, lebo aspon u mojho sa treba objednavat aspon pol roka dopredu, je to taka istota, on by ta mal poslat aj na usg "prsnikov"

aku mas poistovnu a co si si vybral?

momino

Tak už pomaly si hľadám nejakú plastickú chirurgiu, myslím, že už som si aj vybral, no ešte do nej musím napísať či majú zmluvu s mojou poisťovňou, lebo na stránke poisťovne to akosi neviem nájsť a ani na stránke tej chrirugie...

Teda k tomu endokrinológovi čo najskôr hej?

scooty

@momino :
1.bolo by dobre vediet dopredu, kam chces ist na operaciu, ktora klinika a tak
2.zisti si cez stranku svojej poistovne jej zmluvnych partnerov a pozistuj si, ktory robia tuto operaciu a za aku cenu
3.zajdi za vseobecnou lekarkou nech ti da listok na endo
4. zajdi za endo a povedz mu, ze chces ist na operaciu (bude ta presviedcat, ze nie a nie a nie, bude ti hovorit vsetky rizika, nedaj sa)
5. uvidis ako dalej