Gynekomastia

Príspevok v téme: Gynekomastia
tajny

zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?

Súvisiaci obsah

scooty

niktos bude ti trochu oponovat : musim povedat a pochvalit ProCare v Ke a hlavne ich pristup, ich nezaujimaju len peniaze ale aj stav pacienta. Výsledky z endo a sono nemohli byt viac ako rok stare, lebo by sa tam mohlo nieco zmenit a aby mali presnu predstavu o zakroku tak ma poslali na presetrenia...dokonca ma poslali za mojimi doktormi, aby som u nich zbytocne nemusel platit vela ...to iste aj s inter.predoperacnym vysetrenim.
Predanesteziologicke vysetrenie musim absolvovat u nich.

no ale vsetko zavisi od kliniky do ktorej ides :)

niktos

Ak su vysledky z mamografie stare len rok a bol tam nalez, je velmi mala pravdepodobnost ze sa ti tie zlazy zmensili :). Takze mozes to mat prave len trosku vacsie.
Ak pojdes do sukromnej kliniky, tak s nimi sa staci dohodnut co sa bude robit, ich nezaujima nic, len peniaze :D. Moj prvy pohovor trval 7min a z toho 4 minuty volal chirurg so zenou, co si pre zmenu davala zvacsit prsia.
Jedine vysetrenia ktore budes musiet mat urobene su predoperacne. V pripade ze si mal pocas zistenia gynekomastie zvysene hodnoty napr. estradiolu alebo problemy so stitnou zlazou, samozrejme je potrebne skor toto riesit ako samotnu operaciu.

vlado555

Caute, mam na vas otazku. Gynekomastiu mam uz asi 5 rokov a bol som s tym aj u lekara. Po dlhom procese vysetreni mi na mamo. povedali, ze je to gynekomastia ale na operaciu ma nedoporuci. Tak som sa teraz konecne nasral a pojdem za sukromnikom a pekne si to vsetko zaplatim. Len chcem od vas vediet ci vsetky potrebne testy usg, mamo, krv atd.. mi urobia tam alebo musim znovu behat po lekaroch (lebo vysledky su uz stare cca rok) Dakujem za odpoved.

scooty

takze som dnes stihol komplet interne predoperacne vysetrenie (mrv, moc, RTG, EKG...) vysledky a zaver budem mat v pondelok, takze pekne stiham :)
A musim povedat, ze som neplatil ani cent :)
Neverim, ze sa to uz cele deje, cely ten proces pred zmenou :)

jesper

co sa tyka ovisajucej koze, treba cvicit hrudnik, chrbat. tlaky na lavicke, mrtve tahy, zhyby na hrazde, kliky, upazovanie s jednoruckami. to su najlepsie cviky, za pol roka budete v pohode

niktos

Ja som bol na liposukcii v medical centrum, ale teda ani s priebehom a ani s vysledkom nie som spokojny. Za priebeh zakroku oni nemozu, lebo kto mal vediet ze na mna dostatocne neucinkuju oblbovaky + lokalna anestezia. Pocas operacie dokonca aj chirurg povedal, ze sa to malo robit v kompletnej, njn ... na bolest sa zabuda :D. Stalo ma to 19 000sk komplet so vsetkym co je len za liposukciu 2 partii dost (to som mal este zlavu oproti cennikovej cene). Skusim sa pozriet do ProCare, co povedia a co vymyslia. Hlavne si chcem zistit, kolko takych operacii chirurg vykonal a ci nie som testovacie zvieratko. Liposukciou sa da vyzorovo velmi vela pokazit - ako som mal moznost vidiet na stehnach istej pani.
Este som rozmyslal o ruzinovskej nemocnici, ale ceny tam budu asi niekolkonasobne vyssie ako v Procare a urco rovnako alebo trochu vyssie ako v mdicalcentrum a spol.
Ja mam objednany termin ultrazvuku az v 1. tretine marca, tak pockam na teba a tvoje dojmy. No nemozem zas cakat 6 mesiacov na vyjadrenie spokojosti/nespokojnosti bo toto leto chcem mat pokoj :P.
Zatial zelam vela stastia, nech vyjde vsetko tak, ako ocakavas.

scooty

Nedalo mi to, tak som trochu hladal v tejto teme a idem citovat :
"Ja som dostal dobre odporucanie od jednoho chalaniska - tu z fora, a pisali sme aj maily nejake, a hovorim - dojem z Dr. karovicovej bol 100perc. niekto mozno povie - vsade to robia za 30tis., tu za 10 - to bude fuserina - ale nemyslim si to." (peeticek) = BA

"Odpísali mi, že ten zákrok by mi vedeli vykonať na Daxnerovom námestí, čo je pre mňa výhodné a hlavne je pre mňa výhodná tá cena ktorú mi napísali. cca 332 €. Odpísali mi z viacerých kliník, ale boli tam diametrálne rozdieli v cene doslova v tisícoch." (momino) = BA

"...vcera som absolvoval konzultaciu na sukr.klinike procare u pani Dr. Karovicovej. zhrnutie jednym slovom: skvele! skvely pristup, ziadne vtieranie sa ako na inych ukr.klinikach, ale taky mamkovksy pristup....Dostali sme sa k sume za zakrok. odhadom 5000Sk - so vsetkym co k tomu patri do nepresiahne 200€m na co mi dala cestne slovo a podanie ruky - pre niekoho mozno klišé, pre mna mile prekvapenie. Z toho mi vychadza, ze ak mate obojstrannu, tak vas zakrok vide na max 400e, co je velmi fajn cena - ja som dostal odporucanie od jednoho chalaniska, kt. bol vlemi spokojny s pracou." (peeticek) = BA

"Interklinik ma v cenniku 25tis, Medestic 30-50tis, MedicalCentrum 22tis" (karol)

"nevahaj a chod do toho - na co cakat? aby si stratil dalsi rok zivota, kt Ti uz nik nevrati?! Ja mam 25 a riesim to od 15tich dpc!" (peeticek) = rada do zivota

no tak uz si rozhodnuty?

niktos

Prostim ta, opytaj sa ich, ze co vsetko ti teda budu robit: operacia zliaz, zmensenie bradaviek a liposukcia akeho typu. Kebyze to je za tuto cenu, tak idem hned do ProCare v BA.

scooty

No doktorka mi vravela, ze u nich je tato operacia najlacnejsia a verim ,ze ked to je ProCare tak to bude aj Pro :)
Zda sa mi, ze tu uz niekto bol v ProCare na operacii gynekomastie a bol spokojny....

a to sono no neviem naco sa robi, ale fakt mam na vysledku zo sono napisane iba zdurene tukove tkanivo a na mamografii mam napisanu uz aj zlazu....

niktos

Ahoj scooty. Nejake priliz lacne mi to pripada. Hlavne cena operacie len 220e - to bude asi len odstranenie zliaz, ci v tej cene ma byt zapocitana aj liposukcia???
Co sa tyka ceny celkovej anestezie, ta je rovnaka ako v cennikoch bratislavskych sukromnych spolocnosti tohto typu, ale samotny vykon mi nesedi.

Co sa tyka predoperacneho vysetrenia, hradis si ho ty - lebo je na tvoje poziadanie, ale stoji to asi 500sk pokial si pamatam. Predanesteziologické vyšetrenie neviem co stoji - tento typ vysetrenia mi nikdy nerobili, bo kazda operacia (aj operacia krcnych mandli) bola robena v nedostatocnej lokalnej anestezii. Co presne sa musi robit na internom vysetreni ti povie lekarka v internej ambulancii, zavisi to na typu zakroku. Urcite ti budu testovat krv na zrazanlivost, ci nie su pritomne nejake choroby, ktore by mohli ohrozit chiruga - ako anpr. pritomnost HIV a vela inych. Dalej vysetrenie srdca, krvny tlak, zoznam chorob ktory by mohol ohrozit priebeh operacie a tak ...
To, ze ti ukazala az mamografia pritomnost tak velkej zlazy je uzasne. Potom z akeho dovodu sa robi ten ultrazvuk?