zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?
Gynekomastia
scooty: Tak to mas super, mna vtedy neposlali nikam, ale ja mam zajtra 34, takze ked som bol v puberte, o gynekomastii sa vela neriesilo, aspon moja lekarka nie... prezit sa to cele dalo, az na nejake komplexy a tak, v 26-ke som sa vazne nasral a zacal som cvicit, 6 rokov fitka a zmeny skoro ziadne, teraz mam problemy s chrbticou, obmedzeny pohyb, tak som pribral nejakych 10 kil a okrem brucha mi narastlo aj vies co... takze to chcem riesit radikalne, lebo s fitkom sa na dlhsie rozlucim...
stillthesame: bud v klude, ved gynekomastia sa da v takom veku riesit aj liekmi, nemusis hned pod skalpel, ono sa to naozaj moze stratit, skus sa poobzerat na nete po takejto moznosti v tvojom veku a neboj, nic ti neujde, mozno sa trochu oddiali ako u mna... :)
cvk : jj presne to som myslel :P
mam 20, v 15tich ma obvodna prvy krat poslal za endo, ale mal som to aj predtym, takze od tych 13-14, co je uz dost dlhy cas (no a od vtedy to uz malo podla ich tvrdeni zmiznut asi 5x :P )
stillthesame : ak mas podporu rodicov, tak sa to da
ahoj,
smzrj tiez mam gynekomastiu a to tak 4-5 rokov, mam 16 a zivot mi to obmedzuje fakt neprijemne..
len som sa chcel spytat ci je tu niekto, alebo ci poznas niekoho kto bol na operacii pred 18. rokom zivota, ak ano tak za akych okolnosti? lebo mne to obvodna ani endo neodporuca tak s tym neviem pohnut a cakat do 18 a pravdepodobne asi aj vyssie sa mi ,,nechce"...lebo cim neskor tym dlhsie ma bude trapit vedomie ze mi ubiehaju niektore fajn chvile zo zivota kt. si nemozem prezit kvoli tejto nespravodlivosti
scooty: ta guta na SNP je Fakultna nemocnica s poliklinikou.. :) Ja som bol dole na severe, aj tam maju mamo, tak uvidim kam ma poslu.. Ak neva moja otazka, kolko mas rokov a ako dlho mas gynekomastiu? (sorry, ak si to niekde pisal, ale nechce sa mi rolovat az niekde do zadu) Mne zistili zvacsene zlazy uz v puberte, ale vraj sa to malo stratit, nestalo sa, zacal som cvicit vo fitku, vsade odisiel tuk, len tam ani za svet..
v podstate je to sportove tielko, ktore stiahne hrudnik, svaly vtedy viac odpocivaju a podavaju lepsi vykon. kedze to stiahne tak prsia nie su vidiet a ani bradavky predpokladam. taketo nieco:
na co je to tielko? menej potom vidno bradavky cez tricko? o take by som mal aj ja zaujem
nerobi sa to vsetko naraz, teda moze ale aj nemusi, liposukcia vyrazne predrazuje cely zakrok.
btw nosi niekto nejake kompresne tielko? zhanam take nieco
cvk : ja som bol na mamografii v nemocnici ci co to za gutu tam je na SNP...mile doktorky tam su....a endokrinologa mam schwarza tiez tam
kyklop : podla mna sa to vsetko robi naraz
Cau Scooty,
dik, pomohlo, lebo ako to tu postupne citam, zistujem dost podstatne veci, napriklad som ani len netusil, ze USG gynekomastiu nemusi ukazat a mamografia ano.. Dost podstatna info pre mna. V utorok idem za svojou lekarkou a tak si budem pytat papier medzi baby na mamo... No a medzitym budem sledovat ako to ide tebe. :)
robieva sa aj samotne vybratie zlazy bez liposukcie? to ako potom vyzera?