Gynekomastia

Príspevok v téme: Gynekomastia
tajny

zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?

Súvisiaci obsah

scooty

Takze bol som dnes v ProCare v Ke. Bude to podla mna stat dost, ale aspon to uz budem mat za sebou.

Takze :
1. operacia = 220€
2. celkova anesteza = 200-250€
3. histologia = 10€
4. vyberanie stehov = 10€
5. predanesteza = 33€
dokopy cca 473€ az 523€

Kedze sa jedna o operaciu tak si tam nemusim vybavovat ziaden program, co by bolo dalsich minimalne 99€. Predoperacne vysetrenie si spravim u svojej doktorky, takze za to platit nebudem. V tejto cene je zahrnuta starostlivost pocas celej doby liecby, len ja debo som sa zabudol opytat ci aj bandaz sa bude davat a ci tam je tiez zahrnuta :( ale myslim si ze hej

Ale najlepsie na tom je, ze o tyzden v stredu idem na predanestezilogicke vysetrenie a den potom (tj. stvrtok 4.3.) by ma mali operovat :)

Ale chcem sa este opytat, ze ci neviete, presne ake predoperacne vysetrenia treba spravit, lebo mna vsetky otazky napadnu ked sadnem do busu smerom domov :P

PS : pozeral som si vysledky zo sona a mamografie : na sone mi nenasli zlazu, zlazu mi az mamografia ukazala

niktos

Dnes som bol kuk v Ruzinove na sonografiu, a objednali ma na 11.3. :D co je lepsie ako cakat 5 mesiacov na Kramaroch. Uvidim ci sa tam oplati ist a ako podstivo tu sonografiu vykonaju.

scooty

Tak presne ti napisem, aby som nerozpraval blbosti :
zaver z mamografie : gynekomastia bilateralna, nevyrazne zmeny, bilateralna kresba dosahuje 3x2 cm
hodnotenie endokrinologa : funkcna hyperprolaktinemia - inak labor v norme
celkovy zaver : gynekomastia - perzistujuca pubertalna
odporuca ma na operaciu vzhladom na psychologicku maladaptaciu

Snad pomohlo :)

cvk

scooty, tebe napisali v naleze, ze sa jedna o gynekomastiu? mne na usg zistili, ze nie, vraj hyperplasticka mliecna zlaza muzskeho typu bez znamok gynekomastie... Ale aj moja onkologicka si vsimla, ze pod bradavkami nieco mam - take zdurene, daj vediet potom co a ako, som tiez z KE, procare mam hned po ruke. Inak jazvy a tak mi nevadia, ale ked sa mi strati citlivost bradaviek, tak mam koniec fasa sexu... Tak fot, posielaj a informuj, myslim, ze viac ludi ti bude velmi vdacnych. dik. cvk

scooty

jasne jasne, info podam co najlepsie a najpresnejsie ak si uz budem isty operaciou spravim fotky pred, pocas a po, lebo zatial nikto z predchadzajucich ich nezverejnil a nikto nevie ako im to vyslo

niktos

Uff, takze skoro kompletka - az na zmensovanie previsu koze. Potom pls povedz cenu, pravdepodobne to bude v celkovej anestezii, ci byva drenaz aj ked sa pouzila liposukcia, aky typ liposkucie sa vyberie a tak co ta napadne :D

scooty

idem do procare v KE, uz som bol na prvej bezplatnej konzultacii, ale na to aby mi mohla povedat ako sa to presne bude operovat potrebovala vysledky..aby vedela ci tam ta zlaza je alebo iba to tukove tkanivo

podla vysledkov z usg mi vyslo, ze mam zlazu velku 3x2 cm, takze to bude podla mna zlaza+lipo (+zmensenie bradaviek)

scooty

No tak mne uz dnes volali, ze mi potvrdzuju termin k doktorke v ProCare. Endo a usg vysledky mam , tak som zvedavy co mi povie a hlavne kolko to bude stat...snad vsetko vyjde ako ma a na operaciu pojdem cim skor