Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Gynekomastia

Príspevok v téme: Gynekomastia
tajny

zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?

Súvisiaci obsah

niktos

JJ presne preto to robia - len na standardnom USG tazko rozoznat zlazu od okoliteho tkaniva. Teraz by mi to uz asi neslo urobit, lebo na to mam primale prsia.
Inak bol som sa pytat na kramaroch, ci je mnozne sa preobjednat na skorsi termin (za adekvatnu sumu), ale nejde to. Este tento typ ultrazvuku robia zevraj v Ruzinove alebo potom sukromne, no neviem kde. Skusim sa opytat aj na Antolskej.

scooty

to je usg prsnikov, ktore sa robi zenam kazdy rok ako preventivna prehliadka (aspon moja mam na to chodi kazdy rok)
to sa ti da prsnik pod taky stroj, ktory ho stlaci (fest stlaci) a spravi sa snimok
a neviem ci to mam brat za ponizujuce, mne to tak nepride :)
doktor ma poslal na obycajne usg, ale ked som tam dosiel, ak poedali, ze pre tuto diagnozu treba robit mamografiu, lebo na nej vidno presne vsetky veci, ktore treba

niktos

Ahoj, aj mne robili 4 roky dozadu po ultrazvuku aj mamografiu, co bolo vsad dost obtiazne. Tentokrat uz na take nieco nepojdem, je to ponizujuce na chlapa - nech rozhodnu len z ultrazvuku, na ktory ako vidim, je problem sadostat :. Ty pojdes na OP do KE asi ze? Budu ti robit len zmensenie zliaz ci aj liposukciu? Nevies, robia to aj naraz?

niktos

Dnes som tam bol osobne, opytal som sa pani na informaciach, ale povedala ze tento typ ultrazvuku tam nerobia. Viem, ze aj v inych poliklinikach ho nerobia, no neviem preco - ci treba specialny ultrazvuk alebo skolenie pre obsluhu. Tak skusim obvolat polikliniky naokolo + Antolska v Petrzalke. Ak nieco zistim, tak dam vediet

niktos

Dakujem za informacie. Prave som pozeral, ze to je nestatne zariadenie. Nevies nahodou ci sa nieco plati za ten USG ak je odporucanie od lekara? Skusim sa tam ist pozriet, ci vobec tento typ ultrazvuku robia.