Gynekomastia

Príspevok v téme: Gynekomastia
tajny

zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?

Súvisiaci obsah

jesper

skus ist do polikliniky na vajnorsku, tam sa necaka, len potrebujes papier od lekarky. dalsia vec, musis tam ist velmi skoro rano, pred 6 este, lebo system je taky, ze sa zapisuje do poradovnika a prvych 20 zapisanych sa berie

niktos

Caute, ja mam pseudogynekomastiu - ale len na oko. Robili mi ultrazvuk a ze zlaza na pravej bradavke je trosku zvacsena, ale podla lekara ze to nie je dovod na operaciu (citim ako sem-tam pobolieva prava bradavka). Tak som si vybavil v medicalcentrum.sk tumescencnu liposukciu. Vysledky boli OK - no cakal som viac. Samotna liposukcia bola robena v lokalnej anestezii a strasne to bolelo. Nemohlo sa teda ani tolko odsat a s vysledkom uz nie som spokojny (pribral som tuk). Operaciu som mal cca. 2 roky dozadu. Stalo ma to 19 000sk komplet. Co sa tyka tych 400 eur - myslim ze to je cena len za zmensenie zliaz. No velmi casto byva gynekomastia spojena aj so znacnym mnozstvom tuku a teda bolo by potrebne ho odsat. Vtedy ta operacia bude urcite o dost drahsia. Mam uz nasetrenych par eur a rozmyslam kam ist. Musim este pockat na novy ultrazvuk - objednany som na poliklinike na Kramaroch az v polovici maja, na co sa mi cakat nechce (nosenie kompresnej bielizne v lete nie je prijemne). Podla vysledkov z USG sa rozhodnem, ci dat operovat aj zlazu(y) alebo len liposukciu. - pozrite sa na youtube, su tam priamo ukazky operacie zmensovania zliaz u kulturistu a este urco ine.
Chcel by som dosiahnut nasledovny stav: uznanie zvacsenia zlazy a preplatenie tejto casti operacie poistovnou. Neviete kde vsade v Bratislave robia tento ultrazvuk, aby sa nemuselo tolko cakat?

drwoomek

hm aj tak ked si teraz zacnem vsetko vybavovat na operaciu pojdem niekde v lete a mat vestu na sebe cez leto to je to iste ako chodit s ceckami :P

scooty

no doktorka sa vyjadrila tak, ze hej...v to dufam aj ja

presne a na 100% ti budem vediet povedat, ked z nou pojdem uz aj s vysledkami, takze o take 2 tyzdne

scooty

cauko, jj tam sa chystam
no podla toho co vravela teta, tak aj keby mi zakrok preplatila poistovna, tak si budem musiet platit za prehliadky a prevezy, a ze to tiez nie je lacne, preto aj ked mi to poistovna nepreplati, tak uz "serem" na to a idem na operaciu...cez leto budem makat a peniaze vratim s5 rodicom
PS : vo stvrtok idem k endo tak som zvedavy co mi povie

drwoomek

scotty - ty ides do procare kosice ze? aka je sanca ze mi aj tych 400 eur preplati dovera poistovna? budem mat aj ten papier od endo viem si to vybavit, alebo preplatia aspon tych 70percent?

momino

Peeticek, volal tam môj otec, ale odbili ho tým, že ordinuje iba v stredu a on volal pondelok. No a otec sa naštval, tak hovoril že tam pôjdeme osobne. Prišli sme a sestrička začala pindať že nejsme objednaný. Tatko niečo povedal a dal jej do rúk ten papier čo som mal od plastického chyrurga (kde žiadal o vyšetrenia na ende) no a doktorka ma hneď vzala...
:)