zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?
Gynekomastia
peeticek ->
To, ze ma to zabolelo na zaciatku operacie bolo sposobene tym, ze mi neskor reaguje mezokain, ale nic sa nedialo dalo sa to v pohode prezit - hned mi to znovu umrtvili a uz som nic necitil :). Datumovo to bolo asi tak, ze od januara som to zacal riesit, obvolal som viacere kliniky, ale vacsinou bola cena nad 600 eur. Nakoniec som narazil na toto forum a dozvedel som sa o ProCare v BA - tam som sa telefonicky objednal na konzultaciu. Ta prebehla asi v polke februara. Potom som si asi za dva tyzdne spravil vysetrenia endokrinologia a sono. S vysledkami som isiel na dalsiu konzultaciu koncom februara a tam sme sa dohodli na termine (bral som najskorsi - o mesiac). Doma som si spravil predoperacne vysetrenia (u mojho obvodneho krv, MUDr. Karovicova pozadovala este aj vysetrenie na urologii). Suma sumarum cca za dva mesiace od prvej konzultacie som zoperovany. Netreba sa nicoho bat je to v podstate bez bolesti(boli to len den po operacii, ale to nie je nic, co by sa nedalo prezit). Fotky bohuzial nemam. Co sa tyka ceny, bol som prekvapeny, cakal som minimalne 400 eur, ale nemal som to velke, takze bude to zrejme zato. 300 eur, co som platil, bolo za vybratie zlazy z oboch stran, ziadna liposukcia.
Gratulujem RP. Cenu si mal fajn, ja som platil asi preto viac, lebo som mal celkovu anestezu, ale nad cenou sa uz nezastavujem, som neskutocne rad, ze to mma uz za sebou a mozem si obliect co len chcem
Najhorsie na tom vsetkom je nosenie obvazov atd + ziaden sport....ale uz asi v stredu naklusam na volejbal
A ak mate fotky ludkovia, tak kludne ich nahodte, nech viem ako to u vas vyzera, nech mam s cim porovnavat :P
wow RP - super, teda az na tie dva rezy..kokso to si nerob ani srandu..
Mne Dr. karovicova neodpisala na maila, tak neviem co si o tom mysliet. Predtym len super hodnotenie co sa pristupu tyka. Ako sis obehal vysetrenia? Aky bol datumovy priebeh? 300€ za obe - co vsetko bolo v cene? Nemas foto pred a po?
ja by som chcel ist na zakrok 1.,2. junovy tyzden tiez v lokalke - i ked je to trochu neskoro, ale ked by som to chcel mat uz z krku. Uz som aj zvazoval, ze to necham na september/oktober, ale zas dalsie leto domrdane.. :-/
dik ze si napisal do fora a podelil sa o skusenosti..
dik
p.
scooty
no stale to je rovnake...len modrin uz nieje tolko...a ja som uz dva tyzdne po operaci normalne robil vsetko...
Zdravim vsetkych,
vdaka tomuto foru som sa dozvedel, ze sa gynekomastia da operovat. Mam ju od 16 cca a teraz mam 20. Pred tyzdnom ma operovali v ProCare v Bratislave - MUDr. Karovicova. Velmi dobry pristup, operovali ma v lokalnej anestezii asi 3 hodiny +-. V podstate som nic necitil, az na dva rezy ked mi nedostatocne zabrala anestezia, takze mi to este raz umrtvili - inak ziadny problem. Operacia ma stala 300 eur. O dva dni som isiel na prevaz a zajtra idem na dalsi. Na dalsi tyzden mi vyberu stichy a potom este dva tyzdne bez sportu (co ma zabija :( ) a budem v poriadku. Ak mate nejake otazky budem checkovat toto forum a rad vam odpisem.
ja2ja : ako sa to vyvija? je to uz lepsie ci furt take iste?
neviete ako dlho po operacii sa nesmie nic robit...lebo ja uz chcem behat a hrat volejbal
peeticek keby si videl moje ciciny fuh... šak to je trikrát väčšie ako tvoje, ešte to aj tak nechutne visí jak podojenej krave...
ale jasné, každý chalan chce mať prsa, také ako má chalan mať a ne jak 12 ročná baba vo vývoji....
ja som sa rozhodol, že pôjdem na ten druhý termín, a dúfam že už sa mi nestane to čo prvýkrát
Je mi jasne ze su na tom aj horsie, ale presne ako pisal scooty
- ide o tu hrozu co mas z toho v hlave a obmedzujes sa podvedome stale a furt a to ta neskutocne unavuje a deprimuje. Mozno som na tom horsie ako ti, co maju oba cecky velke - si zober, ze Vam pekne zmensia oba a mate to symtricke, lebo ake spravia, take budu..ale co ja dpc? jedno take, druhe take - co ked po operaci budem mat jedno normalne a to co je teraz mensie bude vyzerat desne? Navyse ked si vsimam ako na mna kamosi kukaju ked mam tricko - normalne vidis ako si to porovnavaju - nemam im to za zle, robia to asi podvedome, lebo tam nie je symetria a minule mi ktosik zavalil - ze tusim ti rastu kozy..ako bola to sranda, ale ti poviem, ze som mal co robit to ustat a ze ma to nezlozilo. Najhorsie na tom je to, ze musim bojovat krvopotne a prachmi za to, co je pre 99perc. populacie samozrejmost - cecek, predtym obriezka na 2x, a mam este aj ESO v rukave :-/.
chcem zabojovat, ale dpc, z procaru mi neodpisala Dr. Karovicova, tak dufam ze ma toho vela a nestiha..
drzte sa.
- inak, toto forum je brutal - kolko nas je..a to som x rokov bol v tom, ze to mam len ja :D
ked som sa bol objednat na endo, tak mi sestricka tak hovori - nebojte, gynekomasti mame dost - nemusite sa hanbit..co ma prekvapilo.
celkovo sa stretavam s tym, ze odmerany pristup personalu sa ihned zmeni, akonahle zistia o co sa jedna..zvlastne..
p.
ja2ja : nezalezi na tom ci ma niekto ciciny po kolena alebo len trochu zvacsene...jedno aj druhe vie spravit fajnu sarapatu v hlave...a ja keby som ich mal take a chcel by som vyzerat lepsie, siel by som na operaciu...
peeticek : ja som bol predtym na sono ale aj na mamo : sono mi neukazalo zlazu, iba tuk...tak si tam radsej zajdi
peeticek
toto,ze je des?to keby som mal take tak ani nejdem na operaciu...ja som to mal 3x vacsie...to tvoje je uplne v pohode mas len zvacsene bradavky...bud rad