Gynekomastia

Príspevok v téme: Gynekomastia
tajny

zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?

Súvisiaci obsah

momino

Mne to tam držali dlho tie redony, lenže na druhej strane ja som to mal aj dosť veľké a doktor si chcel byť istý, že tam neostanú žiadne zrazeniny a tak ďalej. Takže som fakt rád, že to mám za sebou. Bol som v ružinovskej nemocnice resp. klinika plastickej chirurgie čo je hneď vedľa a musím povedať že bolo o mňa naozaj výborne postarané. Na doktora nemôžem krivého slova povedať. Nechcem to zakríknuť, ale vyzerá to naozaj skvele. Ja som mal obväz iba v deň operácie. Hneď na druhý deň mi dal doktor vestu, aby som sa cítil pohodlnejšie. V podstate ma už nič nebolí, samozrejme pri nejakých prudších pohyboch to je citelné a trocha citlivé, ale čo by človek nespravil pre svoje telo, také ako ho má mať no nie? :)

ešte k tým redonom. Dá sa s tým spať uplne v pohode ak nerátam to, že musíš spať na chrbte. Inak som nosil župan, redony do vačku a už som chodil :) ....

scooty

@drwoomek : da sa s nimi spat v pohode (aspon ja som zaspal, ale je pravda, ze ja som ich mal 1den) :D:D ja som necitil, ze ich mam pokial mi ich nezacali vyberat

scooty

@staneSa : uz som pisal v prispevku nizsie. Dr. Schwarzt, Fakultna nemocnica Leusa Pastera (ci jak sa to pise) a on ked tak ta posle na mamografiu o poschodie nizsie.

@momino : samozrejme ze pamatam, len neviem kde si sa to chystal :P A ako to zatial vyzera? vsetko v poriadku? Ja som uz prestal nosit obvazy a je to super pocit. Trochu este citim tie zrazeninky pod "ceckami" ale ustupuje to.

momino

Ahojte chlapci, hlavne scooty! Neviem či si na mňa ešte pamätáte. Nuž tak som úspešne po operácií. Do nemocnice som nastúpil minulý týždeň v utorok a v stredu som mal operáciu, ktorá mimochodom trvala až 3 hodiny kvôli odstraňovaniu nadbytočnej kože a vystredenia bradaviek. Som šťastný, že to už mám všetko za sebou. Tie hadičky resp. "redony" som mal od operácie až do včera. Teda v podstate 5 dní. Foto zatiaľ nemám žiadne, všetky sa nachádzajú v mobile môjho pána doktora. Ak niečo budem mať tak samozrejme dáme to sem :)

staneSa

scooty odpovies mi akeho si mal endokrynologa? chcel by som ziskat sono a endo vysetrenie co najskor, a v ke to moc nepoznam. diky za pomoc.

scooty

no ja v tom dost teplo, takze obvazy v lete by som nechcel zazit...a este ked ti hrud oholia a chlpky zacnu dorastat = neskutocne svrbenie :P

VAVA77

scooty diky za info. Ako som povedal rozmyslam nad operaciou tiez len neviem ci uz teraz nie je neskoro. pred je koniec aprila. realne by som mohol byt operovany niekedy v juni, a potom cele leto byt obviazany nie je to ziadne terno..
vacinou sa take operacie robia asi v zime alebo na jesen, nie?

scooty

@staneSa : skoc sa objednat k dr. Schwarzovi (endo), sidli vo FNLP (to je ta pri lekarskej fakulte)

@VAVA77 : 1. Neviem ako to tam je, len mi mama vravela, ze to slo trochu dole vodou. Pri mojej operacii v ProCare KE bol aj byvali chirurg zo Sace. Takze nie som si isty ci tie sacanske kapacity uz neodisli...ale pre istotu sa este informuj od niekoho ineho

2.ProCare : Ak mas na prvej konzultacii vsetko potrebne (endo vysetrenie + sono/mamografiu + interne predoperacne) tak do tyzdna sa da dohodnut

3. ja som v procare necakal

4. opuchy (zmiznu casom), dodrbanie bradavky (dufam, ze sa to nikomu nestane, lebo si neviem predstavit, ze by som mal mat fialovu bradavku a necitlivu), nezobudis sa z enestezy :P atd, je ich urcite vela

VAVA77

caute dlhsie uz sledujem toto forum, vidim, ze cim dalej tym viac ludi sa rozhoduje pre operacne riesenie tohto problemu.
Mam zopar otazok a jednu dobru radu.

1. Ma niekto skusenosti s lekarmi v Saci? ( sukromna nemocnia, ze vraj najlepsia na SK
2. Ako dlho trva proces od prvotnej konzultacie az po samotnu operaciu? ( sukromna ambulancia.
3.Je nejaka cakacia listina?
4.Ake su rizika operacie?

Konzultoval som to s plastickym chirurgom, hovoril ze taketo veci by sa mali robit v celkovej anesteze, kedze ak sa to robi v lokalke, tak to miesto musi napichat tekutinov a potom nevie kolko tuku treba odsat a cely prsnik straca tvar.( v pripade ze treba robit aj lipo sukciu)

Ja taktiez rozmyslam nad operaciou, ale zijem mimo SK tak je to casovo narocne.

A ta rada: Kupil som si take sportove elasticke tricko. Puma,( urcite vsetky zname znacky ich maju ) je bez rukavou, a uplen super stahuje.Vyhoda je v tom ze ked si nanho dam normalne bavlnenom tricko, tak sa po tom stahovaom klce, je to ako druha koza, je velmi tenke.
Je to taka finta,aspon na docasne zakrytie.