Gynekomastia

Príspevok v téme: Gynekomastia
tajny

zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?

Súvisiaci obsah

niktos

Ahojte, ja som bol v Procare v BA na prievozkej, tam mi povedali ze operacie v celkovej anesteze nerobia.
Dnes som bol u chirurga, ktory mi robil liposukciu par rokov dozadu (Medicalcentrum.sk) a povedal mi nasledovne: zlazy tam sice nemam (robila sa aj mamografia, tuku tam je minimum a aj tak mi do odvisa - ze to je nestiahnuta pokozka po prvej liposukcii. Dalsiu liposukciu mozem mat u neho uz o tyzden, ale na co tam ist ked mi nezoberu nadbytocnu kozu :(. Moja pokozka je taka hrozna, ze vobec nie je elasticka a len sa trha = strie. Zajtra pojdem na konzultaciu do Ruzinovskej nemocnice, ze co by tam s tym vedeli zrobit. Chcem to za kazdu cenu prec = ale nie za privelku :D

scooty

@drahus : bodlo by napisat mesto z ktoreho si, ci chces sukromnu alebo statnu kliniku a kolko chces asi za to dat:)

DRAHUS

Zdravim vas,prosim vas mohli by ste mi prosim vas poradit nejaku dobru nemocnicu na operaciu gynekomastie samozrejme aj za nejaku dobru cenu dakujem vam velmi pekne popripade nejaky kontakt na dobreho chirurga?! prosim vas o najskor dakujem vam velmi pekne...

scooty

@RP : aj ja som to mal take, ale pomaly to ustupuje...ta co bola velka je mensia a ta co bola mala je vascia...takze sa pomaly vyrovnavaju
ALE pre istotu sa jej zajtra opytaj

RP

Caute,

po dlhsom case pisem hlavne kvoli tomu, ze mam mensi problem. Doktorka mi dovolila dat si dole obvaz a repikovat si tie rany. No pritom som zistil, ze prava bradavka je stale taka zdurena a oproti lavej je to dost rozdiel (ta je uz taka normalna). Myslite, ze sa to este upravi? Teraz mam 4. tyzden od operacie a zajtra s tym idem na kontrolu.

scooty

@satyr : ja som bol lieceny aj hormonalne pred rokom, a velmi pekde "dakujem" za dalsich pribratych 10kg, ktore pojdu urcite "lahko" dole...
Ja som uz skoro druhy mesiac po operacii a obvazy uz nenosim, nosil som ich mesiac a 2 tyzdne...a musim povedat, ze to je fajn pocit zobrat si oblubeny uzsi sveter alebo len rovno tricko...uz sa tesim na leto a kupalisko, ale to musim este trochu sformovat telo zo suflikov na tehlicky :D

Satyr

Scooty@ do dpc trapna matka ze najprv ze mam viskusat tu hormonalnu liecbu ale ja jej na to serem dpc... jej poviem ze jak nepojdem na operaciu si to odrezem kks.. sak ma to uz sere ... na potenie som si uz zvikol :D sak nosit stale tricko a mikinu cez leto to uz poznam takze ten obvaz je uplne v pohode... a jak dlho si uz po operacii ? boze ja sa uz tak tesim ked si vizlecem tricko a pohodke skocim do vody kupka aqua parky setko brutal :) ti mas este tie obvazi ?

scooty

@slavo99 : nahodim ich tu co najskor, len sa mi pokazil fotak na mobile (len softwareova chyba)

@satyr :poistovna ti to preplati ak pojdes do statneho zariadenia, nie do sukromnej kliniky
mozes ist aj ked nemas 18, ale budes potrebovat podporu rodicov, hlavne ich suhlas
po operacii to vyzera vselijako, ja mam napriklad trochu jedna bradavku mensiu ako druhu,trosku je scvrknuta, ale pomaly sa mi zda, ze sa vyrovnava tej druhe, chce to asi len cas...tie jazvy nevidno, iba ak sa na to poriadne zapozeras
do leta stihnes operaciu urcite, len ide o to, ze cca 1-2 mesiaca nosis obvazy alebo take tricko a v tom sa potis fajne, takze bud chod co najskor pokial nie je take teplo, alebo az na jesen
a ako dlho trva vybavovacka u statnych zariadeni, tak to ti neviem povedat, v ProCare som to so vsetkymi papiermi stihol do tyzdna

Satyr

prosim vas niekdo kdo ste po operacii, je to uplne normalne alebo su tam neake znamky po gynekomastii alebo po operacii.. po operacii to ma az tak netrapi sak to je jasne ze jazvy zmiznu... tak hovorite ze to poistovna preplati ak to odporuci lekar ? a na operaciu mozem ist aj ked nemam 18 ?

a inac som myslel ze som asi jediny na celom svete kdo to ma :D :D tie kozy :D :D

a ze ked ma odporuci ten lekar na operaciu tak kolko trvaju vibavovacky ? myslite ze do leta by sa to dalo stihnut ? lebo byva pri jazery a je to uplne na prt... :( a dam radu niektorym ... ked sa idete prezliekat tak nedapadne si silno zmagnite bradavky potom sa tak jak keby najezia a vipada to mensie.... proste sa aj zmensia budu take jak kebyze vam je zima... :)