zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?
Gynekomastia
Nazdar vsetci tu pritomni...mam 20 rokov a mam podozrenie ohladom tej blbej choroby... podozrenie som chytil pred 2 dnami ked mi otec oznamil ze by som "nosit podprsenku" (tuto vetu som za poslednych 5 rokov pocul par krat aj od inych...) posilujem uz asi 2 roky z toho aktivne asi poslednych 5 mesiacov... prikladam 3 fotky a chcel by som pocut vas nazor co sa do toho asi viac vyznate...
img87.imageshack.us
img51.imageshack.us
img594.imageshack.us
videl som ako ta choroba vyzera na nete...o dost horsie ako to mam ja, tak dufam ze to bude len tukom... vyjadrite sa prosim
No veď presne tak scooty, vystihol si to presne... to sú obavy neustále... ale tak vieš ako to je :D
a diky moc :)
scooty: dakujem scooty a ozaj ake to bolo pred zakrokom a po zakroku ??? ake to mas teraz ??a ty si to mal na obidvoch stranach ??...
@momino : viem, ze je to cudny pocit, ked sa clovek toho zbavi a teraz nevie co robit, aby si to nepokazil, ozechran aby sa mu to nevratilo....tak na boku som spaval skoro od zaciatku (tie prve 2-3dni som spal na chrbte), lebo inak ja neviem spat, je to pre mna utrpenie nespat na boku, a potom to uz samo prislo, ze som sa dal na brucho :D:D, takze neboj nic, kludne sa uz vyspi jak chces a s kym chces :P
Musim odporucit CONTRACTUBEX, nadherne mi \"odstranil\" jazvy...natrel som si jazvy, chvilku pockal pokial to vyschne, potom obviazal a bolo...tak som to robil asi 3x....mozno sa ti urobit potom taka vrstvicka, tu mozes dat kludne dole, alebo si ju nechaj a natri na nu
ak mas este zaschnutu krv od vyberania stehou tak ti odporucam tie vstvicky contractubexu nechat a ked to budes mat natrete viackrat (4-5x) tak ti ju daj dole a pekne ti vezme aj zaschnutu krv :)
no a bezim ja uz na volejbal, lebo budem meskat :)
Peknemu telu zdar :)
No ja to mám tiež také všelijaké, preto sa pýtam, ale teraz keď viem, že všetko by sa malo samé urovnať tak som pokojnejší :D
A scooty ty si asi kedy začal spať na boku? Lebo ako ja už môžem, len sa bojím že sa mi niečo s tým môže stať.
a ešte mám otázku na teba, že keď si si to natieral niečim, alebo repíkoval, tak si mal vestu dole až kým sa to nevstrebalo alebo ako?
@drahus : neviem ti s tym poradit, ja som z okolia kosic a aj tu som dlho hladal kam ist...ale asi by som ti odporucil niekde ProCare, neviem kde to mas najblizsie...alebo skus zavoalt do niektorych klinik, ze za kolko robia
@momino : ja som to tiez mal take vselijake...to spanie pride samo...ja som to mal dost citlive, tak to trochu trvalo....ale neverim, ze ked som zaspal tak som spal iba na chrbte alebo boku, takze sa nicoho podla mna netreba bat
Ahojte, dnes mám presne druhý týždeň po operácií :)
Včera mi vybrali štychy a už si to môžem repíkovať a natierať mastičkami.
Lenže mám takú otázku, alebo resp. otázky.
Dnes ráno som si všimol, že na ľavej strane mám ako keby preliačený sval vedľa bradavky, lenže to som spozoroval až dnes ráno ako vravím. To by sa malo sformovať naspäť nie?
A ešte druhá otázka, že po koľkátich dňoch od operácie ste začali tak normálne spávať, že aj na boku aj priamo na prsiach? Lebo aj keď som druhý týždeň po tom, stále sa bojím či sa nemôže niečo poškodiť tým že budem ležať na boku, poprípade sa pretočím až na prsia.
scooty: niekde bud Zilina,Ruzomberok,Lipt.Mikulas,Banska bystrica alebo Poprad...ja neviem ktora je lepsia co myslis ?? a penazi ja neviem do kolko do 500€ asi aj menej ak by sa dalo cim lacnejsie :))...
@RP : ja som po 6 tyzdnoch zacal behavat a bicyklovat...s posilnovanim neviem ako to je, ale ta zacnes a uvidis ci sa to da
Ahojte,
bol som dnes na kontrole v ProCare v BA, doktorka ma ubezpecila, ze ta bradavka sa zdurila len kvoli tomu, ze som mal obvaz privelmi stiahnuty nad nou...uvidime, dufam, ze mala pravdu. Najblizsiu kontrolu mam az o mesiac. Chcem sa spytat ako dlho od operacie ste zacali s posilovanim a sportom? Ja to mam teraz 4 tyzdne a este 2 tyzdne vydrzim, no potom by som chcel zacat normalne fungovat v posilke. Prosim o nazory, dakujem