Gynekomastia

Príspevok v téme: Gynekomastia
tajny

zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?

Súvisiaci obsah

...

mirra, mohla by si nám prezradiť zdroj z akého si čerpala? A akým spôsobom pôsobí cukor - sladkosti na hormonálnu sústavu človeka?

nitrix1986

odporucam kliniku v BA prosanus je tam plasticka chirurgia,je to sukromna klinika ale velmi dobra,cena zakroku tam nieje pevna-je tam dohoda s doktorom-podla vaznosti atd brat tam bol a stalo ho to 4ku inde to stoji aj 8 az 12tisic

martin242

Ľudia, už by bolo načase prestať gynekomastiu riešiť nákupom rôznych doplnkov výživy.
Pretože vám nepomôžu.
Pokiaľ je gynekomastia podmienená hormonálne, nasadzujú sa lieky Tamoxifen (Nolvadex), Danazol alebo Proviron.
Akonáhle sa vám už vyvinula mliečna žľaza, odstránenie je možné LEN operatívne vzbratím spomínanej žľazy a odsatím tuku z jej okolia.
Bohužiaľ, je to dráhé a pooperačné bolesti sú vraj taktiež, naviac je tu možnosť poškodenia nervov bradavky a stratou jej citlivosti, prípadne jej odumretím a sčernaním.
Tí, čo máte záujem to riešiť a nie len o tom debatovať, zájdite za obvodnou, nechajte sa predpísať na endokrinologické vyšetrenie a ten rozhodne, čo ďalej.
Pokiaľ rozhodne, že je nutná operácia, preplatí vám ju poisťovňa, pokiaľ pôjde len o estetický zásah, platíte si ju sami.
Viem, že je to nefér, ale je to tak.

RNG

Na hormonalne poruchy su ucinne niektore potravinove doplnky. Na zvysenie testosteronu je Tribulus terestris(kotvicnik) 2x500 mg
a arginin a ornitin, 3 gramy denne.
Na zvysenie hladiny progesteronu mozno pouzivat priamo progesteronovy krem(naozajstny progesteron, nie synteticka chemikalia)alebo polotovary na hormony, napr yam, mexicky.(dioscorea vilosa)
......
Neziaduce tkanivo odburavaju hlavne enzymi, ktore mozno brat ako doplnok alebo stimulovat ich tvorbu branim extra jodu
Pri zmene hormonalneho profilu sa tie tkaniva telom budu povazovat za prebytocne.
10 az 20% gynekomastii su nasledky farmaceutik(cimetidine, omeprazole, spironolactone, imatinib mesylate, finasteride a niektore antipsychotika).
Na urcite percento su este stale dovody nejasne.

ukac

kvoli mnohym vybavovackam som este stale nemal cas skocit na tu masarykovu...no ale uz asi skocim k doktorke nech ma posle na vysetrenie

caku

kvoli mnohym vybavovackam som este stale nemal cas skocit na tu masarykovu...no ale uz asi skocim k doktorke nech ma posle na vysetrenie