Gynekomastia

Príspevok v téme: Gynekomastia
tajny

zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?

Súvisiaci obsah

smajli16

:p tak to mas v skutku super... myslim že drviva večšina tu skušala kadečo aj cvičit a ece sa to zhoršovalo..

smajli16

Tak dnes rano som skočil k obvodnej a povedal jej co ma trápi.Ihned ma upokojila že to je úplne normalne nejsom jediny kto ma taketo problemy dokonca mi povedala prečo som nedošiel skor (mam 17..a pol) teraz ma poslala k endokrinologičke v detskej fakultnej v BA takže som zvedavy. Mam ale strach ze ma zacne dopovat tymi liekami moc tomu neverim radsej by som siel pod skalpel ale doktorke to nenvysvetlis ako tym clovek trpi..Neviete pls aku mam teda sancu na detskej fakultnej v BA kto tam z vas bol ? pls ozvyte sa...

juch

a mam to za sebou... bolo to v celkovej anesteze, komplikacie ziadne, zlazy velkosti zavretej dlane su von plus odsaty tuk ktory by vytvaral zbytocnu priehlbinu... bolesti boli iba tesne po, teraz to je znesitelne, na 4 tyzdne mam na sebe taku specialnu elasticku vestu, ktora drzi tvar, celkovo ma to vyslo na sukromnej klinike na 32tis. aj s tou vestou a jednym nocovanim na klinike s vlastnou zdravot. sestrou... nie je sa coho bat, smelo do toho !

Martin_242

Aromatizujú aj jedlá zo sóje, tie sladkosti sú samozrejmosť.
Škoda, že sa tento rozšírený jav dá odstrániť väčšinou chirurgicky, každopádne držím palce!

juch

chlapi, tak uz mam termin aj ja - svrtok 15.5., plasticka chirurgia na mojmirovej v KE, drzte palce dam vediet ako to dopadlo..

pwd

este som zabudol, cital som tu niekde ze to po operacii boli ci co... mne to robili v komplet anesteze, pooperacne bolesti ziadne, akurat pri vyberani stehov to trochu stipe :)

pwd

precital si skoro vsetky prispevky a napisem aj svoju skusenost. podla mna to az velmi riesite. tiez som mal gynekomastiu, ale len na jednej strane. objavilo sa mi to zhruba v 18-tich rokoch, najprv som tomu neprikladal nejaky velky vyznam, no po par mesiacoch som zasiel za svojou doktorkou. ta ma hned poslsal na chirurgiu, kde mi doktor povedal co to je.hned ma aj objednal na operaciu, ktora bola mesiac nato. v nemocnici som bol 3 dni (operacia bola 2.den). bola to statna nemocnica (s nie velmi dobrou povestou) a vsetko bolo preplatene poistovnou, tusim som platil len 50sk/den za pobyt v nemocnici. tyznde po operacii som bol vyberat stehy.priznam sa ze najprv to vyzeralo dost zle, bradavka ako aj cele okolie boli vpadnute,bolo vidno jazvu, bradavka bola necitliva... asi po 3-4 mesiacoch sa vsetko vratilo do normalu, vyzera to uplne normalne,vratil sa cit, jazvu vobec nevidno. plna spokojnost, vrele odporucam vsetkym.