Gynekomastia

Príspevok v téme: Gynekomastia
tajny

zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?

Súvisiaci obsah

pomoc

no mám 18 rokov a gynekomastiu mám od svojich 13-14.....bral som lieky TIMONIL600, ktoré mi predpísala doktorka. Bral som ich asi 3 roky od svojich 13-tich. V návode som prečítal že nežiaduci účinok je napuchnutie prsných žliaz. Tieto lieky už neberiem rok a tie žľazy sú stále veľké. Dá sa to nejako preliečiť tabletkymi alebo je len jedná možnosť - operácia???

martin242

V neštátnych ambulanciách sa ceny pohybujú od 20 000 do 50 000,-Sk podľa zložitosti zákroku.
Čo som našiel informácie, tak na liečbu (len pri hormonálnej poruche) je liek zvaný ANARGIL (obsahujúci účinnú látku DANAZOL)

"Anargil sa tiež používa na liečbu zväčšenia mužskej prsníkovej žľazy." - toto je napísané v príbalovom letáku.

Jedná sa ale o steroid a s jeho užívaním sú spojené všetky riziká, hlavne poškodenie pečene, preto vás varujem, nesnažte sa ho zohnať nelegálne, zájdite na endokrinologické vyšetrenie, pokiaľ je stav vyvolaný hormonálne, dá sa liečiť. Inak len operatívne.
Rady typu "prejde to samé" sú k ničomu, pretože neprejde.

frank

u sukromnika to stoji, teraz odhad 10tisic....neviem to presne ale ja uz sporim:)))
ukaz az budes vediet tak hned pis!dik

johho

čafte neviete kolko stoji takyto zakrok gynekomasite ? niekde najlepšie v prešovskom kraji a ked nie tak aj mimo dik mooc :):)