Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Gynekomastia

Príspevok v téme: Gynekomastia
tajny

zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?

Súvisiaci obsah

q

Uz som hotovy:) dosiel som pred hodinou.Na operaciu som cakal 10 mesiacov ale keby nebolo mojej chyby tak by to bolo 8 ale aj to sa mi zda vela.....ale vysledok stoji zato:)...staci natrafit na dobru kliniku a je to....KOMPLET cela operacie ma vysla 1300sk za vestu:) a mam to spravene poriadne

nikto

Chodil som k endokrinologicke od 14 rokov, teraz mam 23 - cele roky som mal napisanu diagnozu: gynekomastia. Ale samotny lekar s tym nechcel nic robit, ich to nezaujima ze nas to trapi a nici cely zivot. Konecne som sa pred 2ma rokmi do toho poriadne zahryzol a sam si vypytal vysetrenie na USG, doknca aj ponizuju mamografiu - nic mi nezistili, ze to mam len tuk, po 8mich rokoch trapenia sa. Lenze ten tuk asi nebude hocaky, lebo schudol na same kosti, no prsia stale ostavali, aj ked mensie, stale tam ten tuk bol, tak som sa rozhodol:
Mesiac dozadu mi robili liposukciu a vyzera, ze to zabralo. Len by ma zuajimalo preco s tym lekar nikdy nic nerobi? Kebyze mam rakovinu tak sa na to tak isto vykaslu :). Takze, ak idete niekam k lekarovi, musite sami vediet co vam je a co chcete bo inak nic nedosiahnete. Inak odsatie tuku obojstranne ma stalo 19 000 :D (komplet cela operacia + konzultacia + kompresne pradlo - taka vesta guemna, nebolo ho vela lebo som strasne schudol, ale stale dost na to aby ma to trapilo),dost to bolelo, lebo lokalna anestezia na mna velmi dobre nezabera. Po odsati to skoro vobec neboli, ale napr. s cvicenim treba pockat viac ako mesiac :)
A zmysel tohto co som napisal: len som sa chcel pochvalit xD ...

smajli16

q - nie nebol ale neváhal by som ani minútku, ja som bol tak pred mesiacom o obvodnej, mam odporučenie a som objednaný k endokrinologičke v detskej fakulke BA. Tam dúfam že ked budem dostatočne naliehat ma neodfakuje so slovamy typu "to sa spravi" pretože mám 17,5 a v poslednej dobe sa mi to ovela zhoršilo chcem operaciu jak to bude možné. To vážne rok ? to ani zo srandy, teraz už som doma ale v maji a pol juna som nosil mikiny..psychika v prdeli..už nikdy viac to necem zažit...

q

BA ruzinov...pravdaze ten postup bol klasicky...obvodna-endo a operacia lenze to cele od prvej navstevy obvodnej az po operaciu trvalo rok....neviem ci to je sukromna alebo nie ale platit nebudem

smajli16

q áno, každému kto má pravú gynekomastiu reagujú bradavky na teplo a chlad. V zime je to úplná pohodička a v lete zasa prechádzka peklom....operácia gynekomastie
to rozhodne vyrieši..držím palce