Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Gynekomastia

Príspevok v téme: Gynekomastia
tajny

zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?

Súvisiaci obsah

q

Nemusite sa bat zakroku...ja som bol operovany pred 7 mesiacmi bolo to bezbolestne a odvtedy sa nic nezvecilo a je to proste dokonale:)zacal som este aj posilnovat a je to vidiet...takze neni o com:)

smajli16

arpi -

mám jednu otázku. V kolkých rokoch si mal gyneko. v resp. v kolkých si ju s tamox..lečil, a mal si hormonálnu gynekomastia (t.j. že vznikla kvoli nedostatku mužského hormonu testosteron)..

smajli16

MENŠÍ UPDATE :) :

Takže asi pred 6 mesiacmi som tu písal že obvodáčka ma na moju prosbu odporučila na endokrinologiu v BA. Dnes som tam konečne bol a ako to prvý krát vyzerá? Asi tak ako tu všetci píšu...hlavne vám zoberú krv, skontrolujú miešky :), a objednáte sa na sono....(v mojom prípade bude o mesiac niečo) takže som zvedavý...držím palce všetkým ktorí sa nevedia rozhodnút íst či neíst, hoci nemožem povedat že to je prechádzka ružovým sadom..ale da sa to zmaknut takže DO TOHO!!! :)

lunapark

Caute, operovali tu niekoho v NsP v Žiline? Rozhodol som sa pre operaciu, len neviem aky su tu chirurgovia, ci sa neoplati ist radsej do BA alebo na sukromnu kliniku....

lenka12345

Urcite to ma suvis s hormonmi.Mal by si ist na endokrinologicke testy.Pravdepodobne ide o Adrenogenitalny syndrom s nadprodukciou androgenov.

andrej s

ja mám 18r a už asi 4 či 5 rokov beriem dlhodobo lieky preto sa chcem spýtať či môže byť gynekomastia spôsobená liekmi a ak áno môže sa to po vysadení liekov samo napraviť?

alfi

Ahojte.Pred dlhsim casom som tu pisal,kedze aj ja som bol jeden z tych nestastnikov.Ano bol,pretoze operaciu mam uz skoro 3 mesiace za sebou.Robili mi to v celkovej anesteze,bola to uplna pohodicka.Ale to kto ako si to da je na nom samozrejme.No a musim povedat ze je to naozaj super pocit!!Proste obliect tricko teraz v lete a citit sa fajn a nemysliet na to,ci nieco vidno alebo nevidno.Aj ked ma troska mrzi ze lavy prsnik mam o troska vacsi ako pravy.Ale tak na 100% uplnej podobnosti sa to spravit ani neda,kedze je to "masiarina" na operacnej sale a ked sa to otvori a vybera,tak....;)Zacnem cvicit,plavat atd a ono sa to uz samo pekne vyformuje.Hlavne je ze sa aj na plavarni budem moct normalne vyzliect a hlavne citit!!:)Takze chalani len smelo do toho a drzim vsetkym palce.

Aleks

bol som na vysetreni, 2x na sono v dvoch nezavislych ambulanciach a zevraj "nemam" gyneko :-( zevraj je to v normalnom stave a jedine, co je tam vidiet, je tuk :-(... co si myslim, ze je hlupost... bol som odhodlany postupit aj operaciu, ale po tychto vysetreniach som zufaly... zacal som posilovat, kondicne, schudol som 8 kg (teraz mam 103) fyzicky sa citim lepsie, badam to na mojej kondicii, ale tuk z miest, kde by sa mal stratit, sa nestratil... neostava mi asi nic ine, len zacat setrit na zakrok na sukromnej klinike, co bude dost problematicke, lebo mam priatelku na materskej a malu dcerku, takze podstatna cast prijmu ide do domacnosti...
o mojich vysetreniach a odhodlani podstupit operaciu nikto doma nevie, ani priatelka