Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Gynekomastia

Príspevok v téme: Gynekomastia
tajny

zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?

Súvisiaci obsah

ja.....

no ja mám teda 17 rokov a prišiel som na to pred 2/3 rokmi...pomaly sa to zacalo zesovať a mal som strašné komplexi....teraz na jar v 2008 som bol v bánskej na plastike ....no comment geniálne spravené...ale tiež som mal problémy lebo na endkrinológii mi to neodporučila ale cez známeho som to vybvil takže....odporúčam každému kto má s tým problém....nedívať s na nič ...nebolí to nič...len nabrať odvahu zdoveriť sa s tým a vyriešiť to GL všetkým :)

smajli16

ja2ja - Držím palce ! Neviem niekomu to vadí niekomu nie, mne to vadí dosť (pretože to mám naozaj veľké a v lete sa s tým nedá ani žiť) ale tiež keby som to vedel skor v mladosti, ihneď by som to riešil a žiadnu operáciu nič by som nemusel podstupovať. Problém je v tom že to všetci hrozne podcenújú nikto to neberie vážne a často krát to ani najbližší nedokážu pochopit (omg ty riešiš svoje prsa...CHACHA..) a preto treba jednať. Inak to vyšetrenie nieje také rýchle, ja chodím na endo vyšetrenia ohladom tohoto skoro pol rok a až teraz mi to konečne zistili..takže snád pojdem pod skalpel :)

ja2ja

smajli16-no lebo su dost roztiahnute uz par rokov tak sa obavam,ze uz sa nebudu mat ako scvrknut :)inak som sa k tomu konecne odhodlal a dnes som bol u obvodneho ten ma bez problemov vypisal na endo a zajtra rano tam idem na odber.Na vysledky asi nejaky cas pockam a som zvedavy ako ma odbiju,ale aspon som sa rozhybal...inak keby ma v mladosti kazdy neupokojoval tym,ze to nic nieje tak som to mohol vyriesit vtedy a teraz by som mal pokoj aj ked niesom ten typ cloveka ktory by mal z toho depresie ved zit som dokazal aj do teraz normalne no bez toho by to bolo lepsie

smajli16

Ja2ja - Podla viacerých ohlasov ti to plastická spraví naozaj 100 percentne, ale kedže som ešte nepodstúpil v štátnej tak neviem ti povedat či tam to odfláknu..snád nie..dost ludí bolo spokojních tak som zvedavý..
Po zákroku budeš mat normálne bradavky ako ostatní chalani...žiadne zvečšovanie nikdy !!!

ja2ja

A a este jedna vec pre mna ta najdolezitejsia.Uz mam po 20tke a o gynekomastii som sa dozvedel nedavno pred tym som si myslel,ze to mam zo zleho stravovania,ale co som si vsimol u muzov co maju aj nadvahu maju viac tuku aj na hrudniku,ale normalne bradavky zatial co tie moje su take velke a vypukle tak uz moc neverim tomu ze to mam z jedla kedze ostatne partie tela mam v poriadku a nadvahu nemam.HLAVNE co je pre mna vediet ze ci sa mi tymto zakrokom upravia aj nejak tie bradavky aby nevyzerali take velke,alebo na to by som uz musel navstivit plastickeho chirurga?

ja2ja

smajli16-a ktora by bola lepsia teda?ak by ma neodporucili z enda.som si vedomy toho,ze sukromna operacia bude kvalitnejsia,alebo nemam pravdu?Mam iba obavu z toho,ze by to v statnej bolo viac odflaknute.Vdaka za odpoved

smajli16

ja2ja - platba závisí od toho či ťa na operáciu doporučí endo, ak áno dá ti DOPORUČENIE a na základe doporučenia operáciu hradí poistovna, inak sa to platí (štátna 10 000, plastická 30 000) teda podla mna bež do toho ak máš tú možnosť neplatit, ja to tiež tak robím, a vyzerá to že čoskoro pojdem tiež na operáciu :). každopádne držím palce

ja2ja

Zdravim...chcel by som sa spytat tych co maju zakrok za sebou,ze po vsetkych vysetreniach ak by som siel na zakrok kolko sa zato plati a ci hradi aspon nejaku cast poistovna dakujem.

smajli16

Vieš Didaktina, to nieje len o tom že by sme "chceli byt krásny" ale to je o celkovom psychickom terore. Darmo ti to vysvetlujem aj tak 90 percent ludí v mojom okoli ktorí o tom vedia majú na to podobný názor ako ty. Ak ide o gynekomastiu, bohužial psychika si to odsere najviac a pri večších žlazach je to niekedy aj trocha bolestive, takže to nieje ako ked si ide ženska ide dat silikony lebo chce dobre vyzerat, mi ktorí to máme sa toho potrebujeme zbavit lebo nás to zabíja. Nikomu by som to nedoprial, fakt to neni taká sranda ako si všetci myslia, a i v dnešnej dobe je gynekomastia velmi podcenovaná. Treba sa zapriet premoct hanbu a pod. íst sa od obvodného poslat na endokrinologiu (cim vecsie mesto, tým skúsenejšie doktorky a tým večšia šanca na operaciu) tam sa nechat kompletne vyšetrit (odber krvi na hormony, sono, popripade Genetcké vyšetrenie) a ked aj nebudú hormony narušené treba si žiadat operáciu, NIC INE TOTIZ NEPOMOZE!!! tak všetkým držím!

didaktina

Chlapci veď v podstate nejde o nič. To nie je vôbec problém. Máte na správnom mieste srdce a hlavu? Tak čo ako má byťgynekomastia? Normálnemu životu to vôbec nemôže vadiť. A ak to nejakej dievčine vadí tak potom nie je hodná Vašej pozornosti. Preds nebudete podstupovať operáciu kvôli takejto veci. Šetrite si narkózu na vážnejšie diagnózy ako je táto. Tešte sa z toho, že ste dostali život hoc aj nedokonalý ale zariadiť si ho môžete po svojom keď budete na tom riadne pracovať. Rozhodne si nevyberajte životného partnera takého ktorému záleží na prkotinách a nie na tom aký máte charakter alebo povahu.Nadarmo má peknú postavu prípadne kučeravé vlasy či modré oči.Stojte o človeka ktorý bude dobým otcom alebo dobrou matkou vašim deťom, ktorí si nerobia dlhy a nešvindľujú hovoria pravdu za všetkých okolností a sú taktní a mierny. V tom spočíva krása človeka.Pouvažujte a dobre si to rozmyslite s tou operáciou aj s manželským partnerom. Prajem pevné zdravie a veľa dobrých priateľov.V.L.