zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?
Gynekomastia
smajli16-no len ide o to,ze ja tie zlazy uz v bradavkach nemam ale uz su take schovane,bradavky su makke a je v nich nahromadeny tuk a na priemer su velke 4 cm...ide o to,ze sa obavam ak by to vybrali a odsali tak by to ostalo take velke a by to ovysalo,alebo co ja viem co...teda neviem ci by to nechcelo aj nejaku korekciu...mna stvu hlavne tie bradavky lebo tie prsia az tak hrozne velke niesu a ked je chlad vyzeraju celkom normalne no ked je teplo tak sa tie bradavky roztiahnu a vyzera to ako keby som kojil :)zajtra zas idem na to endo na krv a uvidim sak potom napisem
Ja - inak ked si podstúpil operáciu mal si už 18, nie ? lebo pokial viem tak "pod" nikoho k operacii nepustia..
ja2ja - Podla toho čo si napísal u teba to ide rýchlejši (mne prvy raz nic..iba brali krv..druhy raz sono a niečo v zmysle bude sa to riešit..teraz tam mam ist začiatkom marca tak som zvedavy,,) , operacia - oni to len vyberu tie zlazy...to je TO CO SA ZVECSUJE bradavky su ok, tie potom budu male a nebudu sa zvecsovat..radim hlavne sa nedaj odbyt akby aj nechceli ti napisat to odporucenie povedz ze ti to vadi, a psychicky tiez (proste pravdu) lebo niekedy to dost pomoze...
Ja- podla toho co si napisal to vyzera ako bolestiva operacia :D ale nie je to az take hrozne dufam, pretože večšina ludi hovori ze to iba trochu boli, hlavne po sundani stichov..
ja2ja= no atkze....bola to verejná... zistoval som to..pre vás ..tu pretoze viem co to robí ....mal som ja nvm ani povedať...proste dosť velké nato aby si rovesníci našli dpvpd vysmievať sa mi....ja som za to neplatil.... pretoze to isli cez vrchnú sestru na plastickom oddelení...en som potreboval doporucenie...ktoré som doloval od obvodneeej asi rok!!.....ku operácii: robia to skalpelom...PERFEKTNE po okraji bradavky to rozrezuu asi 3cm. a cez to to vsetko spravia stichy su asi 4/5 a po takmer roku od operacie neni vidiet ziadne probleemy....potom tyzuden sa lezii v nemocnici pokial niesu probleem po 1 dni uz normalna strava setko, cloveku trcia tzv. drény cez ktoré odteká hnis a sú pod tlakom (aby neodtekala krv...aby clovek proste nevykrvacal ten tlak je totožný ako je v zilach) s tým clovek musí narávbať opatrne....odporucam ist do banskej...bez konkurencne ak chces /chcete este nieco vediet pytajte sa :p
ja....-no platil si za to,alebo ti to hradila poistovna?a ake si to mal velke?o dost sa ti to po operaci zmenilo?
ja2ja= no ani nvm co to bolo ale skor sukromná....sak tam uz vecsina sukromná...no ja som z povazskej bystrice takze nvm..ale mozem sa popýtať aj na doktora vsetko...no nieco úžasné...len 5 dni má clovek také debilné drény(dhé ihly) cez ktoré odteká hnis to takých nadobok a s tým človek chodí...ja osobne som aj odpadol ked som sa prebral :D.....clovek to nemoze namáhať ani otvoriť dvere NIC....nvm ale co to bolo za nemocnicu :D
smajli16-no ja som tam dnes prisiel na to endo...poslali ma na sono tam mi zistili,ze mam tie zlazy tak mi napisal ten doktor ze to bude gyneko.potom som im tieto vysledky doniesol na endo a tam mi povedali ze v piatok mam prist na odber krvi na to endo...tak neviem co este by ma malo cakat ked to tak dlho trva ako vravis.To ma budu musiet vysetrovat niekolko krat? A ako to je?Ked to vyberu tak aj nejak upravia bradavky,alebo to sa casom nejako prisposobi?Ja viem,ze si to este nepodstupil,ale ze ci nevies nahodou.Inak nechapem naco to tak natahuju a tak blbo riesia doktori,na toto by mala byt okamzita operacia a vsetci by sme boli spokojni
ja2ja- Ono vyšetrenia netrvajú dlho..lenže prvý krát prídeš..dotkorka objedná o pár mesiacov neskor a hned sa to natiahne...u teba to možno nebude tak dlho..neivem, ja čakám od mája minulého roka a až začiatkom januára som si konečne potvrdil že mám tú gynekomastiu.
ja.....-a kde ti to robili v statnej ci v sukromnej klinike?ako ja s tym problem nemam kludne pojdem na operaciu,ale tie vysetrenia to len natahuju a na sukromneho chirurga prachy nemam kedze este studujem no a od rodicou by som na to nepytal...potom jedine casom ak by som nasetril
smajli16-a to preco tak dlho?naco to tolko riesia?sak bud to zistia alebo nie,alebo ako to teda je?