zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?
Gynekomastia
rocky:daj si do googla gynecomastia a najdes kopu obrazkov
smajli16:kde si zohnal kontakt?
Pls mam 16 a mam tez taky problem ako vy aspon sa mi zda ale moja obvodna lekarka je naprd a nic neriesi hovori ze neve z coho to je ale mam to take blbe ze je to viditelne cez tricko a poriadne taze cem to rychlo riestit pls nemohli by ste mi nekto na email posla fotku svojich prs ako to vyzera ci mam to iste alebo napisat ako to zistim pls co najskor cem to vyriesit
ja2ja - v Martine je štátna nemocnica, kde majú aj plastickú chirurgiu (robia tam kadejaké chirurgické operácie od liftingu až po ..) takže mali by to tam robit. ja som sa skontaktoval s tamtym doktorom (v tom martine) a povedal že mi ešte urobi sono u nich ale na zaklade doporučenia mi to preplati poistovna, ak teda chcem. No ale stále sa rozhodujem či tam ist alebo radsej do ruzinova, pretože to chcem mat dobre urobene (ale myslim že ked v tom martine robia translantacie a pod..tak taketo nieco tam musia poznat a ten doktor vedel o co sa jedna hned takze urcite s tym nejake skusenosti maju..no uvidim...
mr. x - ano doporucenie je na zaklade je na zaklade vysetreni..zalezi ake to je velke..podla sona to ja mam priemer 8 cm (je to z tuku) takze fakt to je dost.. doktorke som povedal ze by som chcel operaciu a po vsetkych tych testoch mi jednoducho na papieri dala to doporučenie...
smajli16:no ak je v martinskej nemocnici plasticka chirurgia tak by to tam mali robit...a kde si sa dozvedel,ze to tam robia dobre?ak zistis daj vediet
omicron:nj tak to mas v pohode:)a ostatne uz ako sa rozhodnes
Ahoj,
ja mam tiež tento problém.Asi od šiestej triedy na ZŠ. teraz mam 34, ale m panicky strach z operacie. Bojim sa ze sa nezobudim alebo ze mi ju urobia zle.Kvoli gyneko som zacla posilovat aschudol som 60 kg.takze sa mi to takmer uplne stratilo. ale lekarka mi vravela, ze aby som isiel, ze mi tourobia dobre a uz budem ulne spokojny. Len pre info, neplodny nie som, dal som sa vysetrit a vtaka m 20/6 :-)))) tak neviem.
pocuj smajli16 . a to doporucenie si dostal na zaklade tych vysetreni co ti potvrdili ze to je gynekomastia? nerobili s tym ziadne problemy? no lebo poistovna to preplaca len na zaklade toho doporucenia.. proste ze to nemas len z estetickeho ale aj zdravotneho dovodu....
ja2ja - No ona tá doktorka mi povedala že si mám vybrat nejakú dobrú kliniku (statnu zrejme, inde to asi poistovna nehradi) kde to dobre urobia. Ona mi na doporučeni nenapisala konkretne kliniku nic..proste ja to niekam donesem a ak to tam budu robit tak mi to musi preplatit poistovna..len teraz sa rozhodujem kde si to ist dat spravit. Dost ludi chvalilo Ruzinov (teda aspon ti co nechceli za to vydrbat 30 000) ale este som pocul ze je nejaka dobra klinika v Martine ale nejsom si isty ci to tam robia...
Inak k tomu tuku - ja to mam tiež z tuku, ale ono podla mna by ta doktorka nedala vobec doporucenie keby vedela ze by to mohlo dopadnut nejak brutalne zle...neviem ale myslím že viaceri to mali z tuku (z hormonov to malodo ma) a nestazovali sa..tak neviem..snad sa to potom da nejak do normalu :D
smajli16:tak uz aspon nieco konecne mas...ja uz mam vsetky tie vysetrenia za sebou islo to rychclejsie ako tebe,ale este uvidim...za 3 tyzdne tam idem este a uz by som sa mal dozvediet co a ako...a to kam mas ist sa opytaj toho komu ta odporucili,ze ake maju s tym skusenosti a tak...mne doktor povedal,ze tam mam vela tuku a ze to treba dat prec,ale obavam sa ze mi potom ostane ovysnuta koza aj bradavky...no uvidime