zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?
Gynekomastia
ja2ja - pretože som este nemal 18. Neviem či je to potrebne, kazdopadne aj tak ma ten detsky s tym doporucenim poslal na tu plasticku ambulanciu..
10 dni..v lepsom pripade menej zalezi od zlozitosti zakroku (niekto hovoril že 7) je to dost, kazdopadne 100x lepsie ako zit s tym dalej..
smajli16:preco si siel na detsku chirurgiu?este nemas osemnast?no to je jedno...a to preco az desat dni?to je extremne dlho
ja2ja - no prišiel najprv do nemocnice akotakej (MFN) na detsku chirurgiu, tam ma som doktorovi povedal co je vo veci a ukazal mu doporucenie (neviem meno toho doktora ale bol to taky prijemny haluzak :) po 5 minutach mi napisal dalsi list na zaklade ktoreho..) potom som isiel do ambulancie plastickej chirurgie tam som sa dostal iba po doktorky co tam vsetko vybavuju. Dal som im papierik od toho doktora z MFN, povedala mi ze co ta operacia moze obnasat (mensie jazvy, modriny, a ze obcas treba este liposukciu) nazaver sa ma opytala na kedy chcem termin, no moc mi na vyber nedala maj - august, vybral som si samozrejme maj. Verim im z toho dovodu ze vela ludi chvali tu nemocnicu a zevraj tam vela ludi chodi aj priamo z blavy a druha vec na dalsom fore o gyneko pisal jeden martincan ze tam bol v nemocnici na tej operaci..a podla toho co hovoril to dopadlo velmi dobre, odporuca operaciu a hovori ze ma len na jednej bradavke malinku jazvu ale ze to neni nic hrozne, vraj milionkrat lepsie ako predtym.. no len tam sa lezi po operaci az 10 dni..tak ufff neviem ako to tam vydrzim no budem muset...
smajli16:a v tom martine si bol na nejakej prehliadke?pytal si sa ich ci s tym maju nejake skusenosti a podobne a ze ci ti to budu vediet dobre spravit?lebo do tej blavy sa mi moc nechce ak je to v tom martine v pohode...sak napis co ti tam povedali a tak
ja2ja - no ved to! v blave to isto robia rovnako dobre alebo lepšie. ALE! Ja blave neverím ludia sú ochotní človeku pomoct len ked vidia obálku a to čakanie ta zrejme neminie. Si pametám že pred nejakou dobou tu písal jeden chalan ktoremu to tiež robili v ruzinove že čisto na operaciu čakal 8 mesiacov co je podla mna moc ale rozhodne budes rad ak to vobec stihnu do leta...oni su tam fakt divny ludia, nechcem nijak urazat ale neda mi to..
smajli16:pre mna by bolo rozhodne lepsie ist tiez do martina lebo to mam nedaleko a urcite to robia dobre,ale neviem mozno v bratislave este lepsie len tam urcite bude zas plno a termin dostanem mozno o rok
ja2ja - nie nemám číslo, kedže som sa v blave po odporučenie ani nedostal, ale každopádne držím palce. Keď sa objednáš na operáciu daj vediet, mna to čaká v tom máji tak som zvedavý, ale tam to tiež operujú často, pretože to majú normal v cenníku takže toho sa moc nebojím...
smajli16-tak uz aj ja mam odporucenie.Doktor mi povedal,ze by som mal skusit tu bratislavu lebo,ze tam to robia castejsie a tak maju viac skusenosti a chcel by som sa ta spytat ci nemas tam na nejakeho chirurga cislo aby som to mohol vybavit...dik
Radko - ULK je sukromna ? nie? a ak ano tak potom by bolo fakt divne keby to tam pokaslali, ja teda toho gubu nepoznam ale na nete co tak pozeram je dost znamy..no neviem tak tam bez v maji a uvidis