Gynekomastia

Príspevok v téme: Gynekomastia
tajny

zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?

Súvisiaci obsah

ja2ja

jimbo79-ale to by mali lebo aky to ma zmysel ze vyberu iba tie zlazy a tuk tam nechaju sak potom by tie prsia aj po operaci vyzerali rovnako len by vo vnutri neboli tie zlazy,ale stale by boli velke tie prsia...a cvicenim hm to nieje len tak keby to tak slo tak aj teraz by som si mohol cvicenim vytvarovat svalstvo a zbavit sa tuku,ale nejde to...cvicil som 2 roky,postavu som mal peknu vysportovanu,ale na tych svaloch mi stale vyseli tie velke tukove bradavky a to tu napisali viaceri,ze aj ked schudli alebo cvicili tie prsia boli stale rovnake...preto idem na plastiku aby to upravili lebo iba vybrat to by vedel kazdy chirurg

jimbo79

ja2ja a smajl16,
tak to neviem ja som nemal takyto problem, ale ten rez sa robi cez dvorec bradavky, teda okolo neho. ci vam ju pri tom zmensia alebo sa to zmensi samo to neviem. mne to ostalo rovnake ale to by ma az tak netrapilo. hlavne je ze to uz nebudete mat. s tym tukom to sa asi budes musiet dohodnut alebo ist dodatocne na odsatie. mne to nespravili ale vobec to neprekaza, skor naopak tuk mozes cvicenim zmenit na svaly a to je ok. a tiez si nemyslim ze urobia naraz operaciu gyneko a este aj odsatie tuku.

Smajl16

ja2ja - no ja dúfam že neostanú, ja to mám až 8 cm velké a bradavky jak štupel od bandasky a dúfam ze po operácii sa aj to zmenší..teda na všetkých obrázkoch po operáci to nemal nikdo roztiahnuté..skor naopak by to malo byt ako ked je to v chlane..proste už bez gyneko..stiahnuté malé..teraz si ma trochu vystrašil

ja2ja

jimbo79-no ja to mam tiez 3 cm velke a dost mi to je vidno aj cez tricko...samozrejme ked mi to vyberu budu musiet odsat aj dost tuku,ale viac ma trapi to,ze ake mam velke bradavky a su dost roztiahnute koly tomu no a obavam sa,ze uz to take ostane

jimbo79

unnamed,
takze otazka je kolko ma rokov. to ze to ma na jednom prsniku a boli ho to to sa da prezit. ak ma po 18tke tak nech si to vyriesi cim skor. ked povie obvodnej ze to chce zoperovat ak ho posle na vysetrenia a zoperuju to. to ze ma cakat pol roka je blbost, to hovoria vsetkym. pockaj pol roka, rok, desat. Nech zatlaci na doktora a nech mu to proste vyberu.

unnamed

Ahojte ... mám na vás otázku ... môj bratranec má silné bolesti prsnej žľazy ... nebolí len tak, ale ako náhle sa dotkne ľavého prsníka príp. ho stlačí tak pocíti silnú bolesť. Bol s tým u lekára a zistili mu po vyšetreniach, že ma na ľavom prsníku zväčšenú prsnú žľazu, 2cm priemer a hĺbka 65 mm. Povedali mu že má gynekomastiu na jednom prsníku, a že ak to do pol roka neprestane bolieť má prísť na kontrolu a potom sa to odporúča chirurgicky vybrať. Problém je, že ho to stále bolí, dá sa nejako zmierniť táto bolesť? Trpieť pol roka heh nieje sranda. A z čoho to môže byť že to má len ja jednom prsníku a bolí to? Ďakujem za odpoveď :)

jimbo79

Ja2ja,
velke ako velke. no hlavne ti musim ozrejmit moju situaciu. mal som 103kg. takze velke som to mal aj kvoli vahe, ale nic nemeni na situacii to, ze ked som mal tricko tak to bolo dost vidiet a viac mozno ako si to vies predstavit. podla sono som to mal na oboch prsnikoch cca 3cm zliaz. to mi vsetko povytahovali a teraz to vyzera tak ze ak schudnem este dajakych 5kg tak mam hrud ako dobre stavany muz. cvicil som niekolko rokov takze mam dostatok svalovej hmoty a ked sa to zahoji tak len vyrisujem a je to ok.

jimbo79

Caute vsetci.,
tak som 2 dni po operacii a som spokojny. tato diskusia aj mna cca pred rokom odhodlala s tym nieco spravit. mal som vsak problemy s testami na pecen tak som to daval doporiadku. 13.5.09 som bol operovany v BA, na Kramaroch. Ak niekto este rozmysla tak nerozmyslajte a chodte na to. oplati sa. ak niekto nejake otazky rad odpoviem

drwoomek

No bol som na edno. Zobrali mi krv a ako inak to mohlo dopadnut - povedal ze mi to zmizne :) No ale potom som ho presvedcil ze ja chcem ist aj tak na operaciu a ked chcem tak ze on mi da odporucanie. Len este trosku mam pockat co sa s tym stane ale podla mna nic.