Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Gynekomastia

Príspevok v téme: Gynekomastia
tajny

zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?

Súvisiaci obsah

šťastný

Caute chlapci!JA som mal gynku od puberty.9.maja tohto roka som bol operovaný na sukromnej klinike CHIRMED v KOSICIACH www.chirmed.sk.vela rokov do mna moj endokrinolog pchal hormony a napokon som sa rozhodol to riesit radikalne.Zaroven chcem podakovat dvom mladym plastickym chirurgom ze svoju pracu odviedli na spickovej urovni a aj podakovat celemu personalu kliniky.Zivot sa mi zmenil o 100%.Este to trochu boli a je to citlive ale stalo to za to. Aj mne z operacie lepilo no par minut pred ankou mi to uz bolo jedno.Tymto chcem povzbudit kazdeho z nas, ktori to este nosia na sebe aby nevahali a striasli sa toho ako vrabec parazita.CAU SMEJO!

jimbo79

caute, pre AerosolArt,
tak iba tolko pre teba, ze ak ti zistia ze to je prava gynekomastia tak preco sa trapit a cakat do 18ky? musis zatlacit a budu ta operovat aj hned.
a co sa tyka hanblivosti, ja som to vydrzal dost dlho ale co sa bab tyka ak ta miluje nic neriesi. nemal som jednu ani dve a teraz mam manzelku a dieta a to som bol len pred 3 tyzdnami na operacii. takze da sa s tym zit. ale keby som nebol lenivy chuj tak by som sa toho zbavil uz davno davno. takze drzim palce nech to dobre dopadne

hujer

AerosolArt, operacie su mozne aj pod 18 rokov..Teda aspon myslim,vazne neviem naisto..Ak sa mylim, sorry..A neber to az tak..Viem, ze je to dost ubijajuce, ale nosit mikinu len aby to nebolo vidno?
Ja som to mal isty cas v dost velkom stadiu a na kupalisko som chodil kazdy den a velmi rad..Nerob si z toho komplexy, kto ta ma rad, je mu jedno, ci mas "kozy" ;)

hujer

drwoomek, Ja mam v prvom rade "vypucene bradavky"..Cize ked to vypukne, tak bradavka je velka, spicata a vyzera to strasne..Ked je to normalnej velkosti, cely moj hrudnik vyzera uplne normalne..

AerosolArt

Čaute chlapaci,
od +-12/13 mam aj ja gynekomastiu.Proste jedného dňa som si všimol, že mám akési vypuklé bradavky.Nedával som tomu veľkú vážnosť,myslel som si,že ide o chvíľkovú záležitosť.Ale ako čas plynul, začal som si to čím ďalej tým viac všímať až som sa "prepracoval" k tomu, že som zač. mať komplexy.Takto som sa dlho trápil 2/3 roky(vyzliecť sa pred ostatnými nehrozilo,na telesnej pri prezliek. trička som sa vždy otáčal a ešte pred tým sa mi museo zdať, že je ta pravá chvíľa na to aby ma videlo čo najmenej spolužiakov; bez trička som sa hanbil aj pred vš. doma;s kamošmi na plaváreň nehrozilo-a to ma volali nespočetne veľa krát, kedže aj mne je to tak vidno cez tričko ako to poznáte, začal som sa hrbiť z čoho ma začal bolieť chrbát, niekedy keď už som nevládal tak to istila mikina-rozopnutá tak aby presne zakryla to čo mala, nech bolo hocijaké teplo a veľa dalších komplikácii kt. ma doslova ubíjali.
A potom raz na preventívke som to zo seba ledva ledva dostal pred mojou doktorkou, kt. mi povedala že je to u chalanov v mojom veku úplne normálne, že to sa samo stratí a dalšie ostatné pipoviny kt. vš. poznáme, ale objednala ma na endokrinológiu.Najprv som si síce povedal veget, šak vlastne to zmizne...ale prešlo ma to hneď za týždeň a potom po čase keď som sa dostal na tú endokr. tam mi boli povedané podobné keci, kt. sa hovoria Láhko každému doktorovi a človeku čo nevie čo to je.
Odvtedy som tam bol ešte raz, ale tiež ma to nikde neposunulo-no a potom som sa fakt nasral a zavolal tam, povedal ako veľmi sa trápim a že chcem opreáciu.
Tak ma objednali k chirurgovi nech ma pozrie on a nech mi niečo k tomu povie atď....ešte som tam nebol tak som zvedavý

!!!ALE HLAVNE SOM SA CHCEL SPYTAT TYCH CO O TOM NIECO VEDIA, CI MAM NEJAKU SANCU BYT OPEROVANY KED MAM 16 ROKOV.
CI SA UZ NIEKEDY STALO ABY OPROVALI NIEKOHO POD 18-LEBO SAK URCITE STE SI AJ VY VYPOCULI ZE OPERACIA JE MOZNA AZ PO 18 ROKOCH ZIVOTA KEDY SA VYVOJ ZASTAVI A TA DALEJ A TAK DALEJ...
VOPRED DAKUJEM ZA INFO

DRZTE SA, VIEM AKE JE TO STRASNE, A DUFAM ZE JA AJ VY SA BUDEME TRAPIT UZ LEN CO MOZNO NAJKRATSIE...VELA STASTIA

drwoomek

hujer - ale mas tam aj tu zlazu alebo to je cisto iba tukove...lebo ja co mam zlazu tak mne je uplne jedno co jem vzdy je to take iste

hujer

Drzime, drzime :) Inak, odkedy som si nedaval pozor na stravu,atd, tak sa mi gyno objavila znova a este vo vacsom rozsahu..Potom som par dni nejedol sladke, nejedol vela + pil vela cistej vody a zrazu som to take tri dni nemal..Dnes to mam zas..Asi pojdem tiez pod skalpel..

ja2ja

hej smajli to ma dnes alebo zajtra rano no som zvedavy...ja to mam az za necele 4 mesiace,ale uz aby to bolo a nech sa toho zbavim lebo uz sa aj zenskym vyhybam aby som sa nemusel v posteli citit trapne

jimbo79

ja2ja,
no vytiahli mi 6,6cm a 5,6cm atd, atd, fakt nie malo. vyzera to len trosku mensie ale to mi je uz jedno hlavne ze to je prec a viem ze uz to bude ok. drzim palce aj tomu co ma dnes operaciu.