Gynekomastia

Príspevok v téme: Gynekomastia
tajny

zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?

Súvisiaci obsah

Omajgod

uz ma to totalne sere mam toho dost.....asi nemam to co vacsina z vas ale mozno mi budete wediet poradit.nemam problemy zo zlazami alebo tak ale mam iba take bradavky velke jak toffife alebo tak...existuje aj operacia na korekciu cisto bradaviek??ak niekto mate kontakt alebo viete poradit prosim e-mail na omajgod@post.sk
fakt moc diky za rady...chcem sa toho zbavit

karol899

Ahojte ja sa len chcem spytat ci uz niekto bol na operacii v BB Novamed. Stoji to tam 434 EUR, co nie je az take zle, ale chcel by som pocut od vas nejake odporucanie. Dakujem

ANONYM !!!

zdravim vas bol niekto na operacii gynekomastie v BB roosveltovej nemocnici ??
ak ano prosim vas napiste tu ze co a ako ci ste spokojny alebo nie dakujem vam velmi pekne za odpovede!!

Jurdo125

No v prvom rade Vas všetkých zdravím čo mate podobny problem ako ja. Mam 21 rokov a mam gynekomastiu uz odmala..Este ako maleho ma poslali na sono a tak ze mam dake zvlastne prsia , no zevraj tam nic neni nakoniec ze to je len tu a zmizne to samo. Bol som tučny ako maly no ked som končil na zakladnej škole tak sa uplne schudol behaval som a tak ..doslova som bol drevenny no prsia som mal aj tak..neskor som zacal cvicit kvoli tomu.aj som pribral vela na svalovej hmote.dokonca aj sutazim v kulturistike no prsia mam stale aj ked to tak nebyje do oci ako predtym lebo svaly to trosku zakriju..kazdopadne som stretol jedneho starsieho pana co posiluje uz niekolko rokov a je zaroven doktor a vravel mi ze gynekomastia sa tvori ak vam aromatizuje testosteron cize sa meni na estrogen čo je žensky hormon a stoho mame potom tie prsia...vacsinou sa to tvori muzom este v pubertalnom veku alebo neskor v starsom veku ale taktiez pri nespravnom uzivani anabolickych steroidov...kazdopadne viem ako sa citite..tiez aj napriek tomu ze posilujem sa hambim ist na kupalisko a mam uz dlho s tym problem..no idem tiez na operaciu kde ma odporucil jeden moj znamy ktory to mal.no z uzivani anabolik..kazdopadne to uz na nom vobec neni poznat vyzera super...viem ze to robia v medical centre na bajkalsej 18a v BA kde maju 30ročnu prax s takymito operaciami..preto som sa nakoniec odhodlal ze pojdem aj ja..pretoze mam uz toho dost..myslim ze mi date zapravdu ze aby sa mladi chalani hambili s vyzliect tricko je dost blbe a rad by som s tym skoncoval..som velmi rad ze som nasiel tuto stranku a teda aj vas ktori maju taky problem ako ja a neboja sa o nom hovorit..

jimbo79

kocinko a dalsi tu je vysvetlenie gynekomastie a pseudogynekomastie a koncinko asi o tom nieco viem ked to mam za sebou.:-) ale nie precitajte si to a chodte k doktorovi. drzte sa
Názov pochádza z gréckeho „gyne“ - podobný žene a „mastos“ - prsník. Jedná sa o zväčšenie mužskej prsnej žľazy. Ochorenie sa vyskytuje veľmi často. Pri dospelej populácii sa s ním stretneme u 30 - 40 % mužov. Častý je výskyt u adolescentných chlapcov, kde je to zhruba 60 - 75 %. Jedná sa o jednostranné, alebo obojstranné zväčšenie prsnej žľazy, ktoré sa často prejavuje bolesťou a tuhosťou. Ak dôjde iba k nahromadeniu tukového tkaniva v oblasti mužského hrudníka, hovoríme o pseudogynekomastii. Vo zväčšenej žľaze sa často objavujú cysty, ktoré sa neoplatí podceňovať, pretože karcinóm prsnej žľazy nie je iba čisto ženskou záležitosťou. Je pravda, že toto ochorenie sa vyskytuje iba u 0,5 % mužov, ale vo všetkých prípadoch je smrteľné. Niektorí muži sa s gynekomastiou vyrovnávajú veľmi dobre, ale mnohým táto nesúmernosť spôsobuje značné problémy a komplexy. Hlavne v pubertálnom období môže gynekomastia spôsobiť veľkú psychickú ujmu.

apac

Cauko Smily 16. Musi to byt super pocit mat to prec....mohol by som vediet kde ta operovali? Ja vobec neviem kde ist