Gynekomastia

Príspevok v téme: Gynekomastia
tajny

zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?

Súvisiaci obsah

scooty

Ahojte vsetci.
V 15-tke som siel za obvodnou, ze mam nejake vacsie prsia. Poslala ma na endokrinologiu, ale skoncilo to tym, ze to je puberta, ze to prejde.
Pred rokom som siel zas na endo. Ujo doktor, zas ze to este prejde, ale ze tento raz mi na to nieco da. Predpisal mi jednu krabicku (5ampuliek) Superanabolu. Nepomohol a na kontrole mi povedal, ze on by este cakal, lebo po operacii su viditelne jazvy, bradavky sa mozu prekrutit atd.
Dokedy mam cakat? Su aj nejake dobre kliniky, cez ktore sa to da cez poistovnu? Najlepsie v KE.

lekarsky zaver :
gynekomastia perzistujuca pubertalna
prolaktin - 14 (norma do 7)
testosteron - 9 (norma od 7,4 do 54)

dik za odpoved

jono3

neviem ci mam pseudogynekomastiu alebo gynekomastiu. nepovedal by som ze mam problem s prsiami ale skor s bradavkami ako keby sa mi nafukovali poviem pravdu velmi sa hanbim chodit bez tielka alebo si vytliect tricko. myslim alebo skor dufam ze posilnovanim to prestane ked je zima alebo ked rukami potriem po bradavkach tak sa ustalia ako keby sa dostali do normalneho tvaru. prosim poradte mi co mam robit velmi mi to vadi a uz to nedokazem zakrivat.

jjk

Jurdo125 - nazdar, ked som si precital tvoj odkaz tak sa mi trochu zdvihlo sebavedomie :DD ale teraz v juli som bol na sone a zevraj mam gynekomastiu...bol by som velmi rad uz som zaniesol aj kartu ku dochtorke ze sa s tym nieco bude riesit...fakt je hnusny pocit si vyzliect tricko na plazi alebo na kupku....ale vizeras byt v pohodke prajem vam aby vam vysli a podarili sa operacie...

andykee

Zdravim vas chcem sa spytat ze mam navretu bradavku uz asi pol roka a nic sa mi stim nedeje..
uzival som anabolika a nebral som veci na odburanie estrogenu vtele..no nevedel som ze mam nieco take spravit lebo vedomosti dosli az niekeddy teraz..chcem sa spytat ci sa to zmeni same ked som zacal cvicit alebo to potrebujem dat liekmy prec...dakujem vopred za radu..:)

drwoomek

ta mna zase rodicia nechcu pustit na operaciu.. hnusny jedny... ze to neni len tak ist na operaciu ze to ma nasledky ta radsej budu do mna tabletky tlacit..ma dakto take daco doma jak mam ja?

mrx

Caute, mam tyzden po operacii... nebolo to sice 2x prijemne ale urcite sa to dalo vydrzat... chcem sa vsak opytat tych co to tiez maju za sebou, kedze som to mal dost velke mam tam taku priehlbinu v okoli bradavky, tak ze ci sa to casom spravi alebo mi to tak ostane.. alebo co robit aby som to minimalizoval.. tak diky moc

ja2ja

excalibur156-o tom sa tu pisalo uz vela krat...ak mas gynekomastiu tak ti cvicenie nepomoze a kedze vravis,ze to mas len trochu tak byt tebou to zacnem riesit skor nez by sa ti to zhorsilo a pre istotu navstiv lekara

excalibur156

Tiež mám gynekomastiu, a rozhodol som sa posilovať. Už dosť dlho robím kliky a stále viac a viac, no zdá sa mi že rastú mi svaly a tie prsia ostávajú rovnaké. Neviem, mám také širšie bradavky, ale keď je mi proste zima alebo tak tak sa uplne stiahnu a vyzerá to normálne a aj celé prsia vyzerajú úplne normálne. Keď si ich ohmatám ale nemám pocit žiadnej žlazy proste cítim svaly a na nich ako keby tuk mi vysel.. tam je to už makké... Takže ak by to bol len tuk, a budem naďalej posilovať myslíte že to postupne zakryijem aspoň trocha? Teraz som na strednej a chvalabohu s ohlasmi od chalanov je to teraz úplne v poriadku, možno aj preto že už sa mi trocha zlepšilo od základnej proste ako by som to nemal sa cítim ich spoločnosti. Lenže ne základke som si preto strašne veľa vytrpel....

ja2ja

Omajgod-na korekciu ano,ale to sa musis informovat uz na konkretnej klinike ci sa tym zaoberaju...ja mam gynekomastiu,ale aj podobny problem s bradavkami a ze sa da odstranit klasickou operaciou gynekomastie