Asi pred 5 mesiacmi mi zistili ze mam syfilis. Kde kedy a ako som ho dostal sa uz asi nikdy nedozviem pretoze mi povedali ze som ho mal uz v tretom stadiu. Nastupil som do nemocnice kde som mal byt 21 dni ale hned na uvode mi zistili tretie stadium tak som tam bol mesiac a bral som krystalicky penicilin 4 krat denne do zili. Teraz som asi 3 tyzden doma z nemocnice. Za tri mesiace mam ist na kontrolu v akom stave to stoji. Ak ma niekto skusenosti s touto chorobou tak poradte. budem rad kazdemu prispevku. Ak sa chce niekto na nieco spytat taktiey poradim.
Mám syfilis - ako s tým žiť?
hugo dakujem, si uzasny :)))
ahoj kacik uz som spet. na buduci tyzden sa chystam za tou svojou doktorkou a na vsetko sa jej popytam. ale vazne to nechapem. clovek sa toho boji ale chce si to ist dat urobit a oni z toho robia take neskutocne problemy. no hruza. hned ako budem nieco vediet napisem.
no tak tot je uz vazne vrchol!! po tom, co som behala po lekaroch, obvodna ma odmietla s tym, ze by som za to cvakala styri litre a priatel vybavil testy u znamej- ale ja nemozem ist, lebo som u inej koznej ci co..a ta znama je primarka a povedala, ze MAM NAROK RAZ ROCNE ZADARMO U OBVODNEHO NA TESTY NA POHLAVNE CHOROBY..a mna moja obvodna poslala prec, ze narok nemam...hugo prosiiiiim ked sa vratis z pariza daj mi vediet, ci pre mna existuje sanca dat si spravit testy bez toho, aby som cvakal mojej blbej obvodnej styri tisicky...ja znesiem aj divne pohlady lekarov, len nech mi to uz niekto spravi..jaaj, a ty ako?
tak teda stastnu cestu a uzi si pariz :)))
no to som velmi rad ze uz to mate vybavene. idem na tyzden do pariza. tak sa drzte a hlavne hlavu hore. teraz sa mi hovori len kto vie ako to budem znasat ja koncom jula//// ale snad dobre. tak zatiiim
priatel vybavil testy na uplne vsetko u znamej, takze ak mi cucne krv a vsetko bude ok, budem stastna ako blcha :)) chalani ale drzim vam palce obom :) nech jaajovi nic nezistia a pre huga detto :))) hugo a ty kam cestujes? dovolenka? ;)
OK tak buduci tyzden idem na krvne testy som dohodnuty s mojow doktorkow potom vam dam aj ja vediet:)
kacik v tomto mas uplnu pravdu. ja som mal presne tu istu skusenost ked som bol mesiac v nemocnici. vazne niektore doktorky boli ako keby som mal mor alebo lepru. uplne super boli sestricky. tie boli skvele. ked som to hovoril tej svojej doktorke tak ta mi povedala nech si to vobec nevsimam. a hlavne ona ma neskutocne ale neskutocne vzdy podrzala a to je dolezite. nikdy neupadat do zufalstva.teraz idem na tyzden mimo slovenska takze sa tu asi neukazem ale potom sa chystam k nej a vsetko vam to pozistujem
jaaj, viem, je to na prd, aj mna to nastvalo, lebo sa krutia vsetci kaoby som mala lepru, pritim nechcem nic ine, len ist preventivne na testy. namiesto toho, aby boli radi, ze mladi ludia dbaju o zdravie a davaju si pozor na choroby, nijako nam to neulahcuju
majki, na HIV protilatky- ak si z BA, na kramaroch Dobrý den,
dovolujeme si Vám zaslat nasledovnú informáciu:
Otestovat sa mozete íst do NRC pre prevenciu HIV/AIDS na Slovenskej
zdravotníckej univerzite v Bratislave, kde je kontaktnou osobou MUDr. Danica
Staneková.
Vysetrenie na HIV/AIDS z preventívnych dôvodov je prístupné kazdému
bezplatne a v prípade potreby aj anonymné.
Na odber krvi je vhodné príst na ráno a na lacno.
Je mozné kontaktovat Regionálny úrad verejného zdravotníctva SR, porada
zdravia napr. RÚVZ hl. mesta Bratislava - kontaktná osoba MUDr. Peter
Truska.
Vysetrenia na iné pohlavné ochorenia odporúcame kontaktovat MUDr.
Baronákovú, FNsP Ruzinov, kde sa treba vopred objednat osobne alebo aj
telefonicky na tel. c. 02-48 234 758.
s pozdravom
Adamcíková
Mgr.Júlia Adamcíková
ÚVZ SR
Adresa:
NRC pre HIV/AIDS
Slovenská zdravotnícka univerzita
Limbova 12, Bratislava
Linka dôvery: 02/59369174
Kontaktná osoba: RNDr. Danica Stanekova, CSc.
mail: danica.stanekova@szu.sk
a tie zvysne choroby- to sa nazime zistit aj my ostatni :)