Asi pred 5 mesiacmi mi zistili ze mam syfilis. Kde kedy a ako som ho dostal sa uz asi nikdy nedozviem pretoze mi povedali ze som ho mal uz v tretom stadiu. Nastupil som do nemocnice kde som mal byt 21 dni ale hned na uvode mi zistili tretie stadium tak som tam bol mesiac a bral som krystalicky penicilin 4 krat denne do zili. Teraz som asi 3 tyzden doma z nemocnice. Za tri mesiace mam ist na kontrolu v akom stave to stoji. Ak ma niekto skusenosti s touto chorobou tak poradte. budem rad kazdemu prispevku. Ak sa chce niekto na nieco spytat taktiey poradim.
Mám syfilis - ako s tým žiť?
no cau hugo, nieee ja som na testoch nebola, iba priatel, ja ani darovat krv nemozem, mam alergiu... a ty s amas inak ako, dari sa ti v uplne kazdej sfere zivota? dufam, ze hej :-)
ps: kedy budes mat svadbu?
cau mirco. ako syfilis vyzera je povedat velmi tazko. je to taka skryta choroba a v tele moze driemat dlhe roky. ja to mam cez 7 rokov a zistil som to teraz. priznaky ktore som mal boli vyrazky na penise oslabeny imunintny system, bolesti klbov. co sa tyka liecenia--- urcite to nemozes porovnavat s aids, sice je to taktiez choroba ktora moze zabit ak sa nelieci a nediagnostikuje skor ale liecit sa da. liecenie pozostava s 2-oj tyzdnovej hospitalizacie, kde ti pichaju penicilin (specialny na to, tusim krystalicky) do svalu. No a potom uz len chodis pravidelne kazde tri mesiace na krv a si sledovany. vraj sa potom budu zvacsovat tie intervaly chodenia na krv. napr.raz za pol roka a potom raz za rok ale ja idem teraz po prelieceni len druhy krat na krv takze zatial chodim kazde tri mesiace. tot vsetko. ak by si sa chcel este nieco spytat daj vediet
cau spider 82. Chapem tvoje obavy ked sa nieco taketo vyvrby. To vsak vobec nemusi znamenat ze mas syfilis. Pri syfilise sa sice tvoria vyrazky. ja som mal napriklad vyrazky cervene. Take male ranky. Jenoznacne ti doporucujem ist k lekarovi. Viem ze je ti to mozno neprijemne ale je to uplne normalne. A naj je to neodkladat.
Caute prosim vás mohol by mi niekto napisať ako sifilis vyzerá alebo ako sa prejavuje a dá sa to navždy vyliečiť alebo to je ako AIDS že je to nevyliečitelná choroba mám už 30 rokov ale teda v tomto som fakt neskusený
zdravim vas... mam taky problem. asi pred rokom som mal na penise biely flak. asi po 6 hodinach zmizol. teraz mam po penise biele vyrazky. a aj na tele sa mi vytvoril taky cierny hnis-vyzeral ako kamen. odstranil som ho. pls porad mi
ok envy aj cwrbka to je jedno ale si to ty.ty si mi tusim pisala aj mail a pisala si ze si bola na testoch a bolo vsetko ok a este chces ist darovat krv.... teda ak sa nemylim ze si to bola ty.
hugo ok, som rada, ze sa mas fajn.. ja som zabudla svoje heslo na envy tak som tu takto :-)
caute caute prepacte ze som dlho nebol. vidim ze ste ma zhanali. uz budem poslusnejsi a budem tu pravidelnejsie. mam sa ok. liecenie pokracuje. teraz idem uz na druhe pretestovanie
hugo a ty sa kde flakas? :))