Asi pred 5 mesiacmi mi zistili ze mam syfilis. Kde kedy a ako som ho dostal sa uz asi nikdy nedozviem pretoze mi povedali ze som ho mal uz v tretom stadiu. Nastupil som do nemocnice kde som mal byt 21 dni ale hned na uvode mi zistili tretie stadium tak som tam bol mesiac a bral som krystalicky penicilin 4 krat denne do zili. Teraz som asi 3 tyzden doma z nemocnice. Za tri mesiace mam ist na kontrolu v akom stave to stoji. Ak ma niekto skusenosti s touto chorobou tak poradte. budem rad kazdemu prispevku. Ak sa chce niekto na nieco spytat taktiey poradim.
Mám syfilis - ako s tým žiť?
takze poznatky ktore viem o syfilise.Prvym priznakom syfilisu je ranka na mieste vstupu nakazy,z nej vznika neskor tvrdy vred.Na tele sa pocas zaciatocneho stadia mozu vytvarat vyrazky.Neskor sa prejavy uplne stratia.Po 3-4-5 rokoch(je to individualne)zacne nakaza napadat ustrednu nervovu sustavu(mozog a miecha)Da sa dokazat pomocou vysetrenia z krvi.
a moja otazka znie:Pocul som ze syfilis sa neda uplne vyliecit,ze aj po dlhodobej liecbe nakaza zostava pritomna v tele,aj ked neaktivna,je to pravda???A este ,ked niekto prekonal syfilis,moze sa zvysit riziko prenosu na svojho sexualneho partnera???vopred dakujem
mam taky problem.asi pred dvoma tyzdnami som si vsimla vyrazku s oblasti genitalii,nebolela a bola malinka.mpredpokladala som ze moze byt s holenia,asi po dvoch tyzdnov vyzera ako vyrazka s hnisom.mam strach ze to moze byt syfilis.prosim poradte! tak isto sa mi az teraz na jazyku vyhodila biela vyrazka,sice vyzera inac ale boli ako afta.moze to byt syfilis??mam priatela a som mu verna,neviem si ale predstavit co by nastalo keby sa to dozvedel! som si ista ze by sa somnou hned rozisiel.za kolko dni od nakazy sa prejavuje syfilis na tele???
no svaly ma prestali boliet ale taraz ma boli hlava (pisti mi v nej), praska mi v klby (obcas bolia), a trochu ma bolia oci, mam zdurenu jednu limfaticku uzlinu v krku a mam trochu biely jazyk ale doktorka mi povedala ze jazyk mam v poriadku
Kratko, velmi kratko s tym budes zit.
mne robili vysetrenia mocu + krvy ale nie na syfilis (proste ma boleli svali a nevedeli co to je tak mi ich spravili) myslite ze by zistili keby som ho mal?