Asi pred 5 mesiacmi mi zistili ze mam syfilis. Kde kedy a ako som ho dostal sa uz asi nikdy nedozviem pretoze mi povedali ze som ho mal uz v tretom stadiu. Nastupil som do nemocnice kde som mal byt 21 dni ale hned na uvode mi zistili tretie stadium tak som tam bol mesiac a bral som krystalicky penicilin 4 krat denne do zili. Teraz som asi 3 tyzden doma z nemocnice. Za tri mesiace mam ist na kontrolu v akom stave to stoji. Ak ma niekto skusenosti s touto chorobou tak poradte. budem rad kazdemu prispevku. Ak sa chce niekto na nieco spytat taktiey poradim.
Mám syfilis - ako s tým žiť?
ahoj "scar" , ak si bola u gynekológa tak je všetko poriadku, ale ak sa obávaš tak daj si spraaviť praventivku u svojho obvodného, je to za darmo a máš na to právao, daj si vyšetriť BWR alebo RRR alebo RPR.( to je všetko to isté) a keby dačo tak sa ti hned ozvu.. no ale ja si myslím, že si ok, prvé štádium nemusí byť ani badatelný zato druhé štádium sa prezentuje ružovým výsemom, ružovými flakmi po celom tele , hruď, hrucho, chrbát, fuky, okfem hlavy.. vyzerá to ako alergia len na rozdiel od alerg. nesvrbí... nerob si starosti... iste si ok.. ahoj
ahoj syfilis chcem sa opytat ako si zistil ze mas syfilis, lebo som mala pred 8 mesiacmi nechraneny sex s chalanom ktory to dost casto strieda a bojim sa ci nieco nemam bola som s tym u gynekologicky ale ta ma ubezpecovala ze vsetko je v poriadku ze nemusim robit ziadne testy.mam to nechat tak?
dakujem velmi pekne za odpoved...
cau skorica. vylieceny clovek na syfilis ho nemoze dostat este raz lebo ho ma stale. Len nie je uz nakazlivy. Po lieceni to vyzera tak ze clovek chodi stale na krvne vysetrenia, zo zaciatku kazde tri mesiace a neskor sa tento interval zvecsuje. Podla krvi sa testuje ci hodnota klesa alebo je ustalena. Vtedy je vsetko OK. Iny pripad je keby hodnota zacala stupat. Vtedy treba ist na dalsie preliecenie
ahijky chcem sa spytat ci vylieceny clovek na syfilis moze este raz dostat syfilis,a co po lieceny byvaju nejake nasledky..dakujem
ahoj syfilis,, vdaka za info,, moja kožna dmes mala prave dovolenku, tak som volal priamo na odd. čo ako kedy nastupiť a tak,,, nečakal som taku ochotu,, super,, zajtra pojdem za svojou lek. a vraj ona sa ma rozhodnuť kam ďalej. ,, a len tak predbežne asi stredu by som aj mohol nastupiť,,, zatial ďalšie vyš,, asi som alergicky na PNC. hmm to je troška smola ale čo už,, vieš ani nebojim sa nemocnice,, len ja som sam,,, dir min 2 týž,,, však keď dôjdem domov neostane mi nič na mieste, všetko sa premiestni... si predstav :-)
cau munin. ak mas syfilis tak neda sa to ambulantne. treba ist do nemocnnice. ide len o ranne prichanie penicilinu do svalu ale aj som sa taktiez na to pytal ci by som mohol byt doma a kazde rano chodit na inekciu ale povedali nie. tej nemocnice sa nevyhnes. ale chod radsej cim skor stoji to za tvoje zdravie a ubehne to ako voda
AHOJ "STRACH",ďakujem ti za info a prajem Ti vela zdravia. no ja zajtra pojdem za svojim Dr a uvidim čo mi povie... hadam aj ja prežijem dajako,, len ta nemocnica mi nesedi,, neda sa ambulantne?? musím byť v nemocnici?? hm,,, ale chcem sa z toho dostať a zničiť tie treponema,, snime malé..