Asi pred 5 mesiacmi mi zistili ze mam syfilis. Kde kedy a ako som ho dostal sa uz asi nikdy nedozviem pretoze mi povedali ze som ho mal uz v tretom stadiu. Nastupil som do nemocnice kde som mal byt 21 dni ale hned na uvode mi zistili tretie stadium tak som tam bol mesiac a bral som krystalicky penicilin 4 krat denne do zili. Teraz som asi 3 tyzden doma z nemocnice. Za tri mesiace mam ist na kontrolu v akom stave to stoji. Ak ma niekto skusenosti s touto chorobou tak poradte. budem rad kazdemu prispevku. Ak sa chce niekto na nieco spytat taktiey poradim.
Mám syfilis - ako s tým žiť?
Držím ti palce....(strach a ešte by ma zaujímalo ako tú to správu vníma tvoje okolie - rodičia, kamaráti...ja neviem, ako by som to oznámila a vysvetlila pobyt v nemocnici - veď slovo sifilis je ešte aj v dnešnej dobe veľký strašiak. Moja rodina by sa asi zrútila..
Ahoj syfi... , na liecbu nastupijem cca o tyzden, nechapem prietah s nastupom, ale vraj v pondelok prijem nerobia ?? tak sa aspon v klude pobalim, len mi ani nepovedali co vziat so sebou, chovali sa trocha sebecky, ako k poslednej promiskuitnej vrazde kdesi z hlavnej stanice, ako vraj mozem len tak si zaflirtovat s niekym, koho ani cele meno nepoznam...no pripadal som si hrozne, ale co uz ! Bude mozno aj horsie :))
cau strach. tak ma to mrzi ze to dopadlo tak ako to dopadlo. ale chcem ta upokojit ze je urcite lepsie ked si sa to dozvedel teraz a ides na liecbu ako zit s tym dlho a neviediet to. drzim ti palce na liecbe a neboj da sa to zvladnut. presiel som tym. cloveka v tom momente napada hocico a mozno sa stretne aj s nepriaznivymi pohladmi ale nedaj sa ubit a vydrz to. potom napis
strach...ja som v tomto taky pesimista a vzdy myslim na najhorsie. Ukludnil si ma tym, ze pri syf. vyrazky nesvrbia. Poucenie do buducnosti vsak urcite je, kondom stoji cca euro, ale kolko stoji nase zdravie? Drzim palce pri liecbe
Mila mia-m, v tomto pripade to budde zrejme alergia, nakolko Leus je nesvrbi, cim sa da tak troska odlisit od inych typov koznych vyrazok, drzim palce, ale myslim, ze sa nemas coho bat
Ahoj "bodka", tak vysledky odhalili to co som ja i pani learka predpokladali, uz prvy test potvrdil LE, zajtra idem na kontrolny odber , ktory je aj tak bezpredmetny, potom so spravou do statnej nemocnice, kde sa dozviem termin nastupu. Test na HIV negativny, aspon mala utecha , ale potesilo, takto to zachrani Penicilin, ostane zla spomienka a poucenie na cely dalsi zivot, ked si uvedomim, co som si vlastnou sprostostou privodil...
ja som mala nechraneny pohlavny styk naposledy pred vyse rokom. Pred dvomi tyzdnami som presadzala kvetiny, strihala ich. Na druhy den mi opuchli ruky, nohy a velmi ma to svrbelo, mala som vyrazky ako keby som sa poprhlila. Sla som lekarke, predpisala mi tabletky na alergiu, uzivala som ich mesiac a znovu sa to vratilo. V pondelok idem znova lekarke a mam strach
strach...ako to dopadlo (veľmi si prajem, aby to bolo dobré). Je to zvláštne, môžeme byť slušní ľudia a stane sa nám takáto vec a na druhej strane poznám veľa mladých ľudí, ktorí žijú neviazaným sexuálnym životom, striedajú partnerov a sú zdraví. Ja som tiež raz v mojom živote spravila chybu a pri čítaní takýchto príspevkom sa zamýšľam, či to niekedy nebude mať dôsledky....
Ano, mam silny pocit, ze to viem az moc dobre.
strach - a ty vieš kde si to chytil ?