Asi pred 5 mesiacmi mi zistili ze mam syfilis. Kde kedy a ako som ho dostal sa uz asi nikdy nedozviem pretoze mi povedali ze som ho mal uz v tretom stadiu. Nastupil som do nemocnice kde som mal byt 21 dni ale hned na uvode mi zistili tretie stadium tak som tam bol mesiac a bral som krystalicky penicilin 4 krat denne do zili. Teraz som asi 3 tyzden doma z nemocnice. Za tri mesiace mam ist na kontrolu v akom stave to stoji. Ak ma niekto skusenosti s touto chorobou tak poradte. budem rad kazdemu prispevku. Ak sa chce niekto na nieco spytat taktiey poradim.
Mám syfilis - ako s tým žiť?
prosím Vás,žiadam len jednu radu: sú vyrážky na "xxx" miestach príznakom syfilisu? fakt dik
CAU MISAK takze co sa tyka stadia syfilisu. aj ked si v prvom stadiu tak musis ist do nemocnice lebo sa berie specialny krystalicky penicilin kde musis byt sledovany. co sa tyka toho komu to ty povies je na tebe. co sa tyka tvojej zdravotnej karty po prelieceni si jednoducho ten papier z karty vytiahnes a je. mne moja doktorka ktoru mam na toto povedala ze ked som prelieceny tak ani moj obvodny lekar nemusi vediet ze to mam. ale ved potom som cital ze ty si uz na prelieceni bol tak na co sa pytas taketo otazky
ahoj MATA2. ja som sa to dozvedel presne tak ako tvoj manzel. bol som darovat krv a tak som sa to dozvedel. co sa tyka testovania urcite budes musiet ist na testy aj ty. moja priatelka taktiez musela ist ale chvalabohu ona bola zdrava. a to sme spolu 8 rokov a mne povedali ze to mam uz velmi dlho.to som sa cudoval pretoze som si myslel ze som nakazil urcite aj ju ale bolo mi povedane ze to zalezi aj od imunitneho systemu ja mam velmi slaby a ona zase velmi silny tak preto som ju nenakazil. co sa tyka vasich deti tak urcite nejakymi dotykmi alebo bozkami sa to preniest neda.prenasa sa to jedine pohlavnym stykom alebo krvou. cize napriklad pri bozkavani jazykmi keby mali obaja partneri nejake ranky na jazyku tak napr. aj vtedy. alebo proste inejkciou alebo tak. dotykmi urcite nie. ak by si sa chcela este nieco spytat tak kludne napis sem alebo mi napis mail
CAUUUTE LUDKOVIA. uz som dlho nenavstivil svoje forum. ospravedlnujem sa. ale vidim ze mumin tu dava rady za mna za co velmi pekne dakujem.TREPONEMA hned na uvod tebe gratulujem a vsetkym chcem povedat ze treba sa drzat lebo nie vzdy sa treba strachovat ale uprimne poviem ze ja ked som sa to dozvedel tiez som sa velmi bal.
ahoj vsetci, takze...
testy dopadli negativne.... huraaa!!!
nakolko som zdravitak a edukovana som dostatocne,stane sa aj v lepsich pripadoch...ved ako sa hovori "aj majster tesar sa utne".....
pre "nieco" . obycajne sa chranim a nie je iba antikoncepcia ale dala by som si prezervativ a aj jemu na cele telo:-) ved kto dobrovolne zbiera bordel???? hops, stalo sa, ze teraz akosi bol a nedal sa.....
nakolko som sa vylakala dostatocne, asi to bolo treba, tak som light prehodnotila mnohe a myslim, ze repete nehrozi ani omylom.
som stastna,ze som cista a som rada za tuto zlu skusenost!!!!
vsetkym fakt drzim palec v boji s chorobou a skuste najskor mysliet na prevenciu a nie na terapiu :-).... (sa mi ale dobre teraz pise,ze????)
sem tam vas sem mrknem pozriet.
ked sa preliečim syfilisom, možem potom nim niekoho nakazit??? je mozne ze sa mi vrati neskôr?
a cele tri týzdne musim byt v nemocnici???
Z východu:odpovede
otazka 1:musis ist do nemocnice na preliecenie penicilinov
2:nemusi to nikto vediet ani rodina nebudes to mat ani v zdravotnej kazte je to utajene ani lekari nesmia o tom rozpravat a ti budes mat pridelene cislo ziadne mena.
3:musis navscivit kozneho.
4: v prvom a druhom stadiu trva 21 dni