Mám syfilis - ako s tým žiť?

Príspevok v téme: Mám syfilis - ako s tým žiť?
syfilis

Asi pred 5 mesiacmi mi zistili ze mam syfilis. Kde kedy a ako som ho dostal sa uz asi nikdy nedozviem pretoze mi povedali ze som ho mal uz v tretom stadiu. Nastupil som do nemocnice kde som mal byt 21 dni ale hned na uvode mi zistili tretie stadium tak som tam bol mesiac a bral som krystalicky penicilin 4 krat denne do zili. Teraz som asi 3 tyzden doma z nemocnice. Za tri mesiace mam ist na kontrolu v akom stave to stoji. Ak ma niekto skusenosti s touto chorobou tak poradte. budem rad kazdemu prispevku. Ak sa chce niekto na nieco spytat taktiey poradim.

Z východu

ahojte,
mam par otazočiek:
1. syfilis v počiatoč. štadium sa moze liečit i doma či musim ist do nemocnice? (od nakazania neuplynulo ani 2 tyzdne)
2. je nutne vraviet to rodine či je to mozne utajit pred nimy?
3.akých lekárov musim navstivit?
4.ako dlho trva liečba ked sa to podchytit takto skoror?

dakujem za odpovede

mata2

caute, nasla som tu tuto temu, lebo dnes ma tiez zaskocil doporuceny list pre mojho manzela ze ma syfilis. pred par tyzdnami bol darovat krv a zistili mu to. teraz prisiel domov, ze zajtra nastupuje do nemocnice. verim mu ze mi bol verny, ale netvrdim, ze to musi byt pravda na 100% percent, ma povolanie pri ktorom keby mal bokovku tak to nezistim, ale o to nejde. asi pred 9timi mesiacmi tahal kable na infekcnom oddeleni kde mali aj ludi so syfilisom, zevraj tam nejaky okolo nich aj pobehovali. trocha ma zamrzelo, ze nasa obvodna mu hned povedala, ze to dostal pohlavnym stykom a uplne odmietla iny sposob. troska som citala a nasla som aj to ze 5% percent sa nakazi aj inym sposobom. ma niekto z vas taku skusenost? a este sa chcem spytat, ci teraz budu musiet ist na testy aj nase deti? ja budem musiet urcite, ale mame aj mimino a pubertaka. ci je nejaky sposob, ze by sa to aj dotykom mohlo preniest, volakde som nieco take citala na nete, ze u maleho percenta ludi je aj to mozne.

niekto

ja som to nemyslel ako ponizenie ani ako urazku prepac ak to tak vyznelo

skor mi islo o to aby si niekto dalsi kto sem nahodou zabludi uvedomil ze ked si neda pozor moze to chytit tiez pripadne este nieco horsie

munin

ahoj,,
niekto to je pravda ale neponižuj,,,
ahoj treponema,,, neboj sa a hlavne nehangi sa ... stalo sa a hotovo,, PCN tbl ti nestačia ak si to dostala,, treba to pteliečieť inj, formou,, nuš ak si v tom tak treba povedať aj mangelovy... hmmm čo už no,,, alebo si vymysli dajakú super rozpravku,,, ale neboj,, ja som to tiež asi získal v robote,, nie nei ,, nie od koloegíň , asi som sa pichol infikovanou ihlou,,, no neboj vyrieši sa to

treponema

Ahojte,
nemam to komu zatial povedat,tak som sa rozhodla napisat to sem. Mala som nechraneny styk s niekym a nie svojim :-(asi pred mesiacom. predvcerom mi ten debil opity ako prasa zavolal a povedal, ze ma syfilis.asi si viete predstavit ako sa mi zrutil svet. hoci som v tejto oblasti vystudovana, mozog malokedy reaguje v stresovom stave racionalne. Vcera som bola u mudr, dala si vziat krv na BWR a nechala si nasadit penicilinove antibiotika. teraz prezivam hrozu, bo do utorka az stvrtku cakam na vysledok testu:-( Ked som to tomu "debilovi" povedala, tak mi vynadal,ze co chaosim, mozno to tak ani nie je.nic mu nenasli na dermatovenerolog.amb a pod. ze iba stresujem..... ale radsej budem a zacnem sa liecit.Nik o tom nevie,hanbim sa....a cakam.Drzte mi palce.