Mám syfilis - ako s tým žiť?

Príspevok v téme: Mám syfilis - ako s tým žiť?
syfilis

Asi pred 5 mesiacmi mi zistili ze mam syfilis. Kde kedy a ako som ho dostal sa uz asi nikdy nedozviem pretoze mi povedali ze som ho mal uz v tretom stadiu. Nastupil som do nemocnice kde som mal byt 21 dni ale hned na uvode mi zistili tretie stadium tak som tam bol mesiac a bral som krystalicky penicilin 4 krat denne do zili. Teraz som asi 3 tyzden doma z nemocnice. Za tri mesiace mam ist na kontrolu v akom stave to stoji. Ak ma niekto skusenosti s touto chorobou tak poradte. budem rad kazdemu prispevku. Ak sa chce niekto na nieco spytat taktiey poradim.

mamina 233

Ahoj Adka,
viem ze to mas teraz velmi tazke-povedat nepovedat nechcem radit pretoze clovek by nemal radit druhemu ak nie je schopny potom znasat dosledky ktore z jeho rady vznikli.Mozno by som to radsej nejako pomal zacala riesit ako na neho s niecim takym vyskocit aby sa nezlakol hlavne treba povedat ze to mas preliecene nechyti to od teba a nemusi sa bat.Som velmi zvedava ako to bude pokracovat tak mi potom prosim daj vediet!Drz sa!

adda111

mamina 233,
viem uplne presne ako si sa citila , uplne presne viem, aj ja som sa naplakala, rok som bola dokonca v takych depkach z toho, ale neviem ako som si uvedomila ze to nie je az take zle, ved som mohla dostat aj nieco z coho by som mohla aj zomret, snazim sa to teraz brat pozitivnejsie, a som strasne rada za tuto stranku, lebo viem ze nie som v tom sama. tiez nie som nejaka promiskuitna, dostala som to od cloveka s ktorym som cakala dieta, a ja ani on sme nemali priznaky a pritom sme boli uz v druhom stadiu.tiez som sa bala to aj niekomu povedat , najprv to vedela len jedna kamaratka ale postupne som to povedala aj dalsim styrom a zobrali to uplne normalne. je to uplne iny pocit teraz ked viem ze sa nemusim bat sa s nimi o tom rozpravat a poslala som aj ich na testy , pre istotu. mam to asi 5 rokov tak som sa s tym postupne zmierila. len fakt neviem co teraz. pretoze uz raz sa mi stalo, ako som pisala, ze dotycny to nepochopil. keby si tento muz so mnou neplanoval zivot a dieta mozno by som mu to svoje tajomstvo ani nepovedala, ale bolo by to voci nemu nefer a tak ci tak by sa to dozvedel.a myslim ze by to bolo horsie. len neviem ci mu to dokazem vobec povedat .som rada ze som ta tu stretla, mozme si o tom pisat. dakujem.

a nahoda
nerozumiem tymto tvojim vysledkom , lebo ja poznam len hodnoty ako 160, 320 , 640 a 1280 a kriziky... cim viac krizikov tym vacsmi sa choroba v tvojom tele prebudza, vtedy si viac sledovany, a moze to byt aj jazva ako to povedali mne ze ked mi nechcu hodnoty klesat. musis byt stale pod lekarskym dozorom a podla hodnot chodis aj na kontroly. teda aspon ja. a priznaky si nemal? ani ja a bola som uz v druhom stadiu a takisto som sa liecila pendeponom a penicilinom pretoze to je vraj jediny liek ktory na to zabera aby ti tie hodnoty klesali, je to vlastne jedna bakteria, ktora sa prebudza a robi zle.....

megy 10
ano normalne a bezne v ramci tejto choroby , nie u zdravych ludi samozrejme

nahoda

noo prvych 14 dni kazdy den prokain penicilin 1 500 000 j. potom pendepon 2x a o tyzden zase 2x pendepon ale to skor podla hodnot by sa malo dat zistit o ake stadium ide ciiiii?

mamina 233

Ahojcek,kolko si sa liecil? ak si nemal ziadne priznaky a neliecil si sa dlhsie ako 11 dni je mozne ze si mal prve stadium.V druhom stadiu uz su vidiet na tele a na kozi rozne flaky a pod.

nahoda

dik aj ked by som bol fakt radsej v inom ako tomto klube ale co uz:(moje hodnoty boli Ft ABS 1:5 xxxx nereakt. a Ft ABS 1:10 xxxx pozit. a elisa 1:80 xxx a elisa 1:160 xxx a VRDL bol negat. vie s toho niekto nieco co to znamena?za odpovede dik,lebo paradoxne od lekarov co by som sa mal dozvediet som sa nadozvedel NIC!bohuzial asi sami nevedeli

mamina 233

Ahoj ,vitaj v klube:-( skoda ze nie v nejakom sachovom..:-) no ja som ho mala asi rok myslim hodnoty neviem presne ale okolo 5 tisic.Tiez som myslela ze sa nemoze stat...ale moze tym ze je to taka choroba ktora sa rada prezlieka za krasne tvare a tela zdravych ludi..

nahoda

Ahojte tiez som si naivne myslel ze tato choroba je vecou najakeho 19 storocia a ze sa mi to stat nemoze:(ale raz ma kontaktovala neznama lekarka ze som bol udany ako kontakt a ze nech sa dostavim na vysetrenie.Spociatku som to bral ako zly zart ale ake bolo moje prekvapenie ked sa TO potvrdilo a zrazu mam syfilis.rad by som sa opytal vas ake hodnoty testov ste mali lebo lekari my sami nevedeli alebo nechceli povedat o ake stadium ide aj ked som VOBEC ale VOBEC ziadne priznaky nemal

mamina 233

Ahoj,chapem ze sa bojis, ja som sa veru naplakala keby si len vedela.kedysi som sa smiala tymto chorobam... Je to o to horsie cim si slusnejsi clovek.Ja mam stastie moj priatel to chape.Povedal, ze sa to moze stat kazdemu.Inak to vie len moja kamaratka.S tymto sa neda len tak niekomu zverit.Neda sa povedat mam to pretoze vela ludi sa hned zlakne a zuteka ti.Niekedy je mozno lepsie nepovedat.Je to tvoje pravo.Neviem ti poradit sama viem ze vela ludi vravi ze miluje pravdu a ked ju povies utecie lebo ju nezvladne.Vyckaj este, radsej povedz ze mas nieco co ta velmi trapi a raz mu to istotne povies.Cas je najlepsi ucitel ukaze ti sam ci je spravna doba povedat mu to.Mozno sa dovtedy vela veci zmeni.Velmi rada by som si s tebou pisala je to fajn pocit pisat si s niekym kto vie co je to zit s tym.

adda111

mamina 233

dakujem ti , ale vies je to tazke, lebo mala som jedneho priatela s ktorym sme dokonca planovali spolocne byvanie , svadbu ale ked som mu to povedala poslal ma k vode a s odporom, a pritom som mu to vsetko vysvetlila....preto ten strach, bojim sa ze to dopadne rovnako, nie kazdy to chape..

malinka sa narodila s rovnakymi hodnotami ako ja, co bolo dobre pretoze vtedy je predpoklad ze sa z toho dostane, kazde tri mesiace sme chodili s nou na krv a ked mala pol roka uz bola cista, krv sa jej precistila a je zdrava, kojit som mohla, sice v jednej nemocnici mi povedali ze to nebude mozne, mala som super primarku na detskom ktora sa tymto zaoberala a ta povedala ze je to hlupost ze mali tam viac takych zien a normalne mozem kojit , tak som aj kojila. nezlakni sa ked sa to malinke narodi s tym, je to bezne a normalne, ale musi mat take hodnoty ako ty, vtedy je to vraj dobre. drzim ti palce, :) je 99 percenta istota ze dietatko bude zdrave