Asi pred 5 mesiacmi mi zistili ze mam syfilis. Kde kedy a ako som ho dostal sa uz asi nikdy nedozviem pretoze mi povedali ze som ho mal uz v tretom stadiu. Nastupil som do nemocnice kde som mal byt 21 dni ale hned na uvode mi zistili tretie stadium tak som tam bol mesiac a bral som krystalicky penicilin 4 krat denne do zili. Teraz som asi 3 tyzden doma z nemocnice. Za tri mesiace mam ist na kontrolu v akom stave to stoji. Ak ma niekto skusenosti s touto chorobou tak poradte. budem rad kazdemu prispevku. Ak sa chce niekto na nieco spytat taktiey poradim.
Mám syfilis - ako s tým žiť?
caute ludkovia.
Misa tebe prajem aby si cim skor zistila pricina a hlavne aby to bolo ok.A ak nie, tak chapem ze zaciatok bude tazky ale vzdy je to lepsie vediet cim skor. ja som to nevedel a dostal som sa do tretieho stadia, sice priznaky som nemal z coho boli lekari uplne hotovy pretoze podla mojich vsetkych testoch som uz asi mal lezat v posteli a nehybat sa. tak ako sa vravi za pet minut dvanast ma zachranilo.
Unculus. to ze som nenakazil svoju manzelku tak dovod jej silneho imunitneho systemu mi povedali lekari. Spolu sme boli 8 rokov pred svadbou takze urcite som 8 rokov neuzival nejake antibiotika ktore by mi to utlmovali a staval som sa neinfekcnym. Neviem mozno je to tak a mozno nie. Ale potom som mal sex len s nou, takze nakazeny som bol uz ked som s nou do vztahu isiel.no a teraz uz normalne vedieme normalny zivot. mame doma krasneho rocneho synceka, ktory bol tiez na testoch a je zdravy. co ma tesi najviac..
tak sa drzte
Misa111111
Tak v prvorade ist doktorovi ,to by som radil ako prve...po tom co citis ti vsetko sa moze byt prvorade ze to mas .... ale nemusi to tak byt. Ta znamost je super ale aj ked ti tie testy vijdu negativne chod este na jedny potom je to na 100%.Kazdy mame svoj pribeh ako sme k tomu prisli ,kazdy je nejaky a ver ,ze ten tvoj nieje najhorsi ....vid seba ....A ak sa chces rozpravat skoro nik to tak nepochopi ako ty ,alebo niekto kto to zazil.S nieje HIV cize ked je n iekto nositelom je aj sam chory ,to znamena ,ze nieje dokaz otom ,ze by to niekto siril a nemal to sam on ako jedinec...Ako som to pisaL HORE moze niekto predist ANTIBIOTIKAM nebit infekcny ale choroba pokracuje....to ked si sa bozkavala a nemala si vyzku v TEDY v ustach este nemusis byt infekcne ,po prelieceni mozes zit uplne plnohodnotny sexualny zivot ,ale nemozes darovat krv alebo organy .... u zien je to tachsie kvoliu tehotenstvo a to kvoli prenosu na plod ,ale vsetko zalezi na case ako po tom otehotnies ...my chlapy to mame lahsie sme proste s... =D
Dakujem za drzanie palcov =) a keby si mala dalsie otazky alebo niekto iny pytajte sa ...
Unculus....a nech ti dobre dopadnu vysledky..:)).........ja uz som asi vazne presvedcena ze to mam bo dnes som si vsimla ce mam tam dole celu slizniku proste cele to tam bordove...JE to hrozne ja uz ani neviem co mam robit...
Dakujem ti krasne za rady..ja uz vazne zijem v tom ze to mam...MAm kamaratku ktora robila v Odyseu v BA kde testovali uzivatelov drog a ludi pracujucich v sex biznise...Maju tam spolahlive rychlo testy kt pouzivaju iba oni a u S sa daju robit po 3 tyz..tak to vyskusam uz som jak telo bez duse neviemsa s nikym normalne rozpravat som s toho smutna ze som mala partnera 8 rokov a po velmi tazkom rozchode kt.trval 8 mesiacov kym som dospela ku tomu ze som ok som si "uzila na dovolenke" hned prvy sex po sto rokoch a mam takto dopadnut...To som sa chcela spytat ze moze clovek byt len nositelom S u ktoreho nikdy neprepukne ta choroba?Je mi divne ze niekto sa nakazi S a v tretom stadiu je to dost zivotu nebezpecne..a niekto by to v sebe mal a bol by len prenasac?..A dalsia vec ze po tej dovolenke som sa este bozkavala kym som neriesila toto a teraz sa bojim ze tych ludi budem muset oboznamit a proste to je hrozne..A posledna otazka da sa po prelieceni zit plnohodnotny sexualny zivot co sa tyka bozkavania oral a sexu ked si clovek najde staleho partnera? Bo viem ze ked budem v poriadku nikdy ziadny sex na jednu noc v dnesnom svete to koli tomuto nestoji...dakujem vam chlapci..velmi silno...:))
Ahoj syfilis...
To ,ze si nenakazil manzelku nieje tym ,ze ma silny imunitny system ,ale stacilo ,ze si bol chory a bral nejake lieky a stal si sa neinfekcnim ,ale to ,ze si nebol prelieceny choroba pokracovala ,lebo staci iba jedna davka pendeponu napr. a po par dnoch cca do tyzdna si neifekcny ,ale choroba ide dalej ,cize uz ked je niekto lieceny par dni stava sa neinfekcny !!! na kontroli chodis iba preto aby kontrolovali teba ci si v poriadku ...
Misa111111
Hlavne sa ukludni Miska... vobec to nemusi byt to .. Ja som to mal tak ,ze jeden vikend som sa zobudil a bol som nachladnuty a ked som isel na WC tak zo spodu penisu som si nasierl hrcku ktora bolela inak by som to ani nevedel ,keby ma to nezabolelo... isiel som s tym hned k Obvodnej a povedal som jej co mam za problem a ,ze som mal nechraneny oralny stik asi cca pred 5 tyzdnami ,ta ma az poslala ku koznej spravila mi vyteri a brala krv po tyzdni som mal vysletky a pozityvne ...skoro ma J.... TPPH a RRR s +++.... poslali ma na liecenie ,proste to liecenie je nutne a trva 2 tyzdne ... potom mi po mesiaci som isiel na testy a vysledky som mal skoro rovnake iba jedno + mi zmizlo ale az v tedy som si dal dalsie testy na HIV ktore boli negativne lebo tie su zistitelne skrvy po viac ako 3 mesiacoch za to S po 6 tyzdnoch ,o par dni idem na dalsie testy a uvidim ako na tom stojim na penise mi ostala jazva po tej vyrazke a ked je chladne pocasie ako teraz citim bolest na uzlinach v drieku ,ale niesom nachladnuty co je podla mna dobre ,lebo ak to mas pada ti imunita ,cize obyc chripka ,alebo povedsine angina sa prejavi,preto mozu byt aj vasi chorlavi ,ale ked na take veci myslis povedsine si sama vyvodzujes priznaky hlavne sa ukludni i ked to nieje lahke a bez nejakej obvodacke nech sa na to pozrie a posudi sama ,vasim nemusis nic hovorit a aj tak tomu neverim ,ze by si ich nakazila aj keby ste jedli spolocnim priborom je to dosti nemozne ,pretoze treponemi na normalnom ovdusi umieraju radovo v niekolkych milisekundach.... no a este ja ten opis tej vyrazky ,je to taka vypokla koza ako pluzgier a po okraji ma kde sa nadvihuje je krvavo cerveny lem ,ale vyrazky su rozne a vobec to nemusi byt prave S co mas ty ,moze to byt iba nejaka infekcia lebo ak to mas v ustach mala by si mat aj tak nabielasty jazyk ,samoska nie hned ako si umyjes zuby alebo vypijes kavu ,v tedy to byva bezne a vzadu v hltane by si mala mat taky bieli povlak a po mesiaci ako vravis by ti mali upuchnut uzliny na krku ,ale to mozes mat aj s toho kasla... prosimn ta bez k hoc akej obvodnej aj so svojou kartou ak nemas lekarku ano ta hned zoberie a pomoze ti ,budes kludnejsia ,ale cakat ten tyzden je tiez zle ,ale aspon budes vediet co to je a podla mna tvoji rodicia to pochopia aj moji to museli a to som z dost slusnaj rodiny ,ale stalo sa ,drzim ti palec a myslim na teba tak sa drz ja som prezival uplne to iste a viem ake je to hrozne ....daj vediet potom ako ti to dopadlo
Ahoj ja si nepripisujem vsetky choroby lenze ja mam strach ze som tym ochorela a odomna rodiacia..lebo je to zrovna teraz ze sme vsetci chori.Ja som totiz pred mesiacom bola na dovolenke tam som mala styk z vacsej str chraneny ale v konecnom dosledku to skoncilo oralnym sexom...prisla som domov a napadlo ma ci nebol chory a zacala som si citat veci o HIV a pripisovat vsetko ku tomu...najviac to ze sa mi spravil jeden aft mini na jazyku..ten zmyzol a urobili sa mi tieto flaky a teraz je to opuchnute nikdy som nic podobne nemala tak som si zacala citat veci o S.a tam bolo ze vznikaju vredy tam kde prenikla nakaza...mne vzniklo to co mi vzniklo neni tam nic biele teda ked to natiehnem tak je to take divne a neni to nijak extra tvrde.ku tomu som medzi 3 a 4tyzdnom od styku ochorela ze 7 dni som sa len citila ze som prechladla..a teraz tak kaslem ze ma napina+ teplota 37.5.A tiez som sa tu docitala ze ked niekdo kasle ma teplotu a tvrdy vred tak to mozu byt aj priznaky S.JA som s toho totalne mimo aj som pisala tomu chlapovi ci nema nejake choroby a pod ci nemal nejake problemy v minulosti a ze nie ..leze kolko krat to clovek ani nemusi vedet...A ja neviem ci sa da ist s tym co mam v puse koznej? Ja to mam z vnutra..a vrch to nema ziadny...ze by s toho vedela zobrat vzorku ci nieco podobne...Dakujem vam velmi pekne...Vsetci ste tu statocny a super ze vo vacsej miere prelieceny...
Misa 111111
neupadaj hlavne hned do zufalstva a nepripisuj si vsetky choroby v rodine ze za ne mozes sama. presne ako pisal unculus tak ak je to len mesiac tak aj keby si bola nakazena tak test ti to zrejme neukaze. skus teda ist normalne koznej lekarke a ukaz jej to. moze to byt len totalne banalna vec a po case uvidis a po troch mesiacoch mozes ist aj na testy aby si bola spokojna.. viem ze je to zufalstvo co robit ak.... ale ver mi presiel som si tym aj ja a vzdy je lepsie vediet info o svojom zdrav. stave ako zit v nevedomosti. drzim palce
Prosim ta a to co si mal v puse jako to vypadalo?ja to mam hore v puse taky velky cerveny flak..a na dolnej puse opuchnuty cerveny flak...A jako sa to este prejavy na tych slizniciach proste jaka zmena nastane..Ja som teraz prisla z CR po 8r nemam tu este lekara...a vobec sa bojim za niekym ist..lebo sa bojim co potom spravim a jako to kkomu poviem..A mam veliky strach lebo obaja moji rodicia su momentalne chory mamina herpes na puse a kasel a ocino horucky...ja to pripisujem ku tomu ze som to sposobila ja...presne tym o com sa tu bavime...a ten test z lekarne je nejak spolahlivy?...Mohol by si mi trocha opisat jak sa to prejavovalo u teba..Dakujem ti velmi krasne.....som hotova..:((((
Misa111111
ked mas vyrazku nemusi to byt hned syfilis ,ale to co vravis ty "pluzgier" som mal aj ja a na nete taky nebol ,ale lekarka mi to hned povedala ,ze to je S.Prenasa sa aj bozkavanim ,ked ze sa jedna o chorobu ktora ako prve napada sliznice a su prudko infekcne ... nechcem ta strasit ,ale neber to lahostajne a bez na testy i ked vravis ,ze to je jeden mesiac nemusia byt pozityvne ,tak ti lekarka urobi este jedny ,drzim palce a daj potom vediet ako si dopadla ...