Asi pred 5 mesiacmi mi zistili ze mam syfilis. Kde kedy a ako som ho dostal sa uz asi nikdy nedozviem pretoze mi povedali ze som ho mal uz v tretom stadiu. Nastupil som do nemocnice kde som mal byt 21 dni ale hned na uvode mi zistili tretie stadium tak som tam bol mesiac a bral som krystalicky penicilin 4 krat denne do zili. Teraz som asi 3 tyzden doma z nemocnice. Za tri mesiace mam ist na kontrolu v akom stave to stoji. Ak ma niekto skusenosti s touto chorobou tak poradte. budem rad kazdemu prispevku. Ak sa chce niekto na nieco spytat taktiey poradim.
Mám syfilis - ako s tým žiť?
nahodou nahoda mas pravdu:-)
Myslim, ze vsetci sme tu z nejakeho dovodu,Som sice veriaca ale ak tu zacneme rozoberat Boha stane sa z nas nesachovy kruzok -kruzkom jehovovym a to by asi nebolo dobre:-)
Ak si mal viacero partneriek je to tazke a hlavne v rozpati 6 rokov.
ja sa tiez len domnievam a neopovazim sa povedat kto to bol a asi netreba rozmyslat nic by sa tym nezmenilo a nosit v sebe nenavist nieje spravna cesta
ahoj mamina,ano skusal ale bezuspesne asi sa to ani nikdy nedozviem skoda aspon by som vedel ci to bolo fakt 6 rokov stare:(
aj ja som si presiel na chlapa tazkym obdobim!nikdy som sa v nicom nevzdaval,ale teraz som bol na pokraji zrutenia,nastastie pre mna som to ustal,ale fakt vela nechybalo a bol by som titulka v nejakych novinach ze som si siahol na zivot a tiez pre mna nepochopitelne nakolko som bol vzdy "proti"cirkvi,knazom a bohu som paradoxne sa spoliehal na boha a prosil ho o to aby to dobre dopadlo a podla mna pomohol nech si kto chce co chce mysli myslim si ja ze boh je tu a pomaha
Ahojte nesachovi priatelia:-)
Nahoda, kiez by to bol len sen a ty by si sa prebudil .Viem ze je to pre teba naozaj nepredstavitelne hlavne tym ze to mas a absolutne ziadne priznaky si nemal o to sa ti to tazsie prijma.Bud len rad znamena to ze mas velmi dobru imunitu a telo sa nedalo a nepodlahlo po 6 rokoch zlej chorobe.Ini mozno nemali take stastie.Skusal si aj patrat kto by mohla byt ta slecna ktora udala tvoje meno?
Vies niektori maju tuto chorobu aj dvadsat rokov a nakoniec na nu vlastne skonaju cize asi viac ludi nemava priznaky, alebo nic podobne co by ic nutilo ist lekarovi a patrat po tom co im je.
Syfilis-alebo radsej Huginko,alebo ako by sme ta mohli volat:-) super ze ta mame, premyslala som ze ked pojdem najblizsie na kontrolu poviem o tejto stranke lekarke mohla by tu pomahat tym ktory maju otazky ohladne tejto choroby.Ako som vsak citala pisu sem aj ludia ktori ani nemali sex a uz sa boj...Aj jaj ..:-) mat ich starosti:-)
Adustek to aj ja dufam dala by som aj vlastny zivot za to aby bol ten maly cloviecik zdravy.Sice teraz mam pred sebou este par rokov vysokej skoly ale niekde som citala ze cim dlhsie je od nakazy tym je to lepsie otehotniet pre to babo.
Snad Boh da.
Kazdopadne musim povedat ze mi tato choroba aj nieco dala( ak neratam depresie, preplakane noci a milion otazok preco:-) naucila ma cenit si zivot,zit kazdym dnom,naucila ma chranit si viac svoje zdravie a spravila s mladej nezodpovednej baby zenu poriadnu.A hlavne uz nikoho nesudim a neodsudzujem NIKDY neviete kedy sa to stane vam lebo ako mi tato choroba ukazala NIE SME NESMRTELNY a kazda choroba sa tyka KAZDEHO. Kto povie ze jemu sa to stat nemoze sem raz bude pisat presne tak ako ja!Prajem krasny weekend!!!!!
ahoj Adelka ja toto viem ze to ostava cely zivot tie hodnoty protilatok v krvy,len mna zaskocilo ze som uuuplne fit sa citil predtym bez nejakych zdravotnych alebo inych problemov a zrazu mam syfilis:(aj vysledky pocas liecby som mal ukazkove!!a to ma metie nakolko mi lekarka povedala ze je to 6 rocna zalezitost a to by uz bolo tretie stadium a ja uuuuplne fit aj vysledky ok tak neviem,proste tomu stale akosi nechcem uverit a "dufam ze sa prebudim"a toto bude iba zly sen,ale nanestastie uz dost dlho spim:)
ahojte
vidis syfilis a ja som nemal pocas ani pred liecbou VOBEC ziadne priznaky,ani unava ani bolesti ci uz klbov svalov alebo hoci coho ani streptokoka ani chripku proste NIC a preto je mi cudne ze to mam ked ani pocas liecby ani pred som nebadal nijake zmeny na sebe alebo nieco zvlastne co by ma mohlo upozornit ze sa nieco deje,bohuzial pre mna lebo som si veselo a spokojne zil dovtedy dokial ma oslovila ta neznama venerologicka a uuuplne mi zmenila zivot!!!a moje vysledky z krvy aj mocu boli ako vysledky novorodenca proste uuuplne suprove!!ani zvyseny cholesterol ani nic ine !!
mal este niekto tuna presne take iste vysledky a skusenosti ako ja?
mamina233
aj ja som maval niekedy tie afty alebo niekedy sa mi aj na penise spravili male vriedky ale to bolo skor este vtedy ked som nemal uplne klesnute tie hodnoty. uvidis v january na testoch co ti povedia- ako ti to klesa. ale myslim ze ty budes na tom ok ked si bola len 11 dni.
nahoda- ja som teplotu nemal vobec. bolesti hrdla- streptokok a unava ale teplota nie
mamina 233
ked budes cakat babatko tak tam budes musiet ist dvakrat po dva tyzdne, teda aspon ja som bola tak , v 20. tyzdni tehotenstva a v 28. tak nejak to bolo.no drzim palceky a babatko bude urcite zdrave. :)
Ahoj nahoda, myslim ze testy ak si preliecenny na S. si nemusis robit nakolko by ti iba potvrdili ze aj nadalej mas v tele asi tuto chorobu.Mame ju do konca zivota.Len uz nie sme infekcny a choroba dalej nepacha zlo v nasom tele inak ak sa nieliecis nastavaju zavazne zmeny v tele a takto vlastne sme prelieceny nie vylieceny mne to vysvetlili tak ako ked mas osypky tvoje telo si vytvori protilatky a tie ostavaju do konca zivota v tele tak je to aj tu.
mne sa skor zda podla toho co tu citam ze ani lekari nemaju jasno v stadiach podla hodnot oni vedia urcit stadium asi iba podla toho ci ma niekto vyrazky a ako ich ma dlho a to je vsetko:(
tu na tomto fore je vidno ako NESTASTIE dokaze ludi spajat(bohuzial)
so mnou sa nikto z lekarov nebavil o tom a ked som sa opytal tak som dostal vyhybave a neiste odpovede zahmlene bez jasneho vyznamu,takze som sklamany z lekarov
dal si niekto z Vas opetovne urobit vysetrenie ci mate BWR teda syfilis?ja totizto nie som si celkom isty nakolko som ani pocas liecby nemal ani teplotu ani ine priznaky ktore su opisovane pri podavani prokain penicilinu
skuste popisat ci ste niekto mal pocas liecby zvysenu teplotu alebo nejake komplikacie vopred dik za info
este aby som upresnila tie flaky su y vnutornej strany pery presne pod Zubami a vzdy len dole.