Asi pred 5 mesiacmi mi zistili ze mam syfilis. Kde kedy a ako som ho dostal sa uz asi nikdy nedozviem pretoze mi povedali ze som ho mal uz v tretom stadiu. Nastupil som do nemocnice kde som mal byt 21 dni ale hned na uvode mi zistili tretie stadium tak som tam bol mesiac a bral som krystalicky penicilin 4 krat denne do zili. Teraz som asi 3 tyzden doma z nemocnice. Za tri mesiace mam ist na kontrolu v akom stave to stoji. Ak ma niekto skusenosti s touto chorobou tak poradte. budem rad kazdemu prispevku. Ak sa chce niekto na nieco spytat taktiey poradim.
Mám syfilis - ako s tým žiť?
Ahojte vsetci, krasne sa nam rozbehol nas zial nesachovy klub.Ako citam vyzera to tak ze sa neda presne opisat tato choroba ani jej presne priznaky.Ja som nemala taktiez ziadny vred ale skor len ako keby som sa pri holeni porezala ked som to ukazala gynekologicke povedala ze to URCITE nie je nic vazne...Odvtedy som u nej nebola.Zlata bola naopak moja doktorka obvodna ktora sa tym zaoberala a spravila mi testy na vsetko co existuje a zistila prave toto.Bola vsak optimisticka a povedala ze sa z toho dostanem hlavne ze sme na to prisli vcas.
Chcela som sa vas spytat ja som po prelieceni 1 rok a 2 mesiace.Naposledy som bola na kontrole v auguste a teraz mam prist az v Januari.Mal niekto z vas ci uz pocas tejto choroby alebo po prelieceni vyrazky na spodnej pere myslim tym skor Afty alebo cervenskaste flaky ako ked zjete napr orechy na ktore ste alergicky..Mavam to totiz dost casto jeden den sa mi to vyhodi ako prave dnes a na druhy uz tam nic nie je.Ak ste sa s niecim takym niekto stretli pls napiste.Velmi obdivujem tych ktory uz maju za sebou niekolko prelieceni ja som to tam ledva vydrzala 11 dni!! Dufam ze tam pojdem uz len raz ked budem cakat babetko!Musime dat tejto chorobe MAT!
caute vsetci
ked som pred tromi rokmi zakladal toto forum s velkou zufalostou tak som si myslel ze som jediny na svete kto to ma. nie ze by som bol stastny ze sa nas tu tolko naslo( v tom sachovom kruzku) ale som rad ze mozeme popisat
Co sa tyka tych hodnot tak mam pocit ze nam hovoria kazdemu nieco ine. Mne povedali ze som v tretom a to poslednom stadiu a tiez sa cudovali ze nemam priznaky. podla hodnot som mal uz nehybne lezat a mal by som mat napadnuty nervovy system. taktiez klopemmm. - nestalo sa. ja som bol 32 dni na infekcnom oddeleni a bral som 4xdenne flasu penicilinu priamo do zily. dva krat mi brali aj likvor- co je tekutina brana z chrbtice. bolo to strasne ale je to za mnou.- opet klopem...
hodnoty my najskor neklesali ale potom sa to nejak upravilo. po poslednej kontrole mi povedali ze vsetko je ok a som zdravy- mam syfiliticku jazvu- teda zle som sa vyjadril zdravy nie som a mam to v sebe ale na dalsiu kontrolu mam prist za rok. takze som stastny ze to takto dopadlo a ze som prisiel za pet minut dvanast.
u mna je to tak ze najblizsia rodina to o mne vie a samozrejme aj priatelke som to povedal. teda uz teraz manzelke- a mame zdraveho synceka. COMU SOM NAJVIAC RAD. podstatne je naucit sa s tym zit. co uz narobime. vsetkym prajem aby hodnoty len a len klesali a aby ste mali len a len stastie a hlavne nasli spriaznenu dusu do zivota.
adda111
ja som na prelieceni nebola (poklopem si), v novembri mam ist na kontrolu krvi, tak dufam, ze mi hodnoty nevystupili, a kriziky som mala myslim 3
tiez si myslim, ze to ovplyvnuje aj aku mate silnu imunitu
nahoda,
ja mam tiez latentne stadium , takze som v druhom stadiu a takisto som nemala ziadne priznaky, fakt ziadne, ani som len netusila a ostatne vysledky co sa tykaju mocu boli super, akurat zvyseny cholesterol ale inak som mala vsetko ok, teda okrem tejto choroby.
je to teda fakt na organizme ako sa zachova a kedy su priznaky, kedy nie su, u kazdeho je to inak.
tak isto ako kazdy z vas aj ja som musela klamat a dodnes den klamem rodine , v praci ked mi nahodou hodnoty vystupia a ja musim ist na prelieceni, co je asi vtedy najhorsie.
este sa chcem spytat, zistili mi tuto chorobu pred 5 rokmi a odvtedy som bola este dvakrat na prelieceny co mi nechceli klesnut hodnoty, chodite sa aj vy preliecovat? mate stale rovnake hodnoty alebo vam aj vystupia?
Ahojte vsetci :)
ja tiez patrim do klubu a niekedy sem aj napisem, a citem viac-menej pravidelne a som rada, hlavne vam babam, ktore chcete byt maminami a prekonali ste tuto chorobu...Ja som sa nakazila pred 10 rokmi a paradoxne od prveho chalana s ktorym som bola 3 roky...nedokazal mi to ani povedat, ze ma podvadzal,ze ma nakazil on, len ma kontaktovala neznama lekarka (tak ako teba nahoda)ze mam prist na krv a ani som si neuvedomovala, ze o co ide. Ked sa potvrdili vysledky, bolo to hrozne ale to nemusim opisovat (presli ste tym vsetci)ako sa vam zmeni zivot, ako som musela klamat...a najtazsie sa naucit zit s tym, ze to mate do konca zivota, ze vy nie ste ziadna promiskuitna osobka, len som mala proste smolu. Po preplakanych dnoch, som sa musela odrazit, a priznam sa aj teraz mavam slabe chvilky a je mi hrozne, najma teraz ked si uvedomujem, ze nejako neviem doverovat a bojim sa toho, ze ked by som ostala tehotna, ako a ci mu to vobec povedat:(
Som velmi rada, ze som nasla tuto stranku a ze tu pisete...Vsetkym zelam vela pozitvnej energie a drzte sa :)))
Aha, a este, ja som tiez mala len cisla-hodnoty a kriziky ako pisala adda111 a liecila som sa 3 tyzdne penicilin a potom kontroly.
neviem ci je to o imunite kedze NIC ine ako sa opisuju priznaky tu na nete nemal a ani ziadne priznaky pri liecbe ako zvysena teplota apod proste som cely den bol v nemocnici zavrety rano injekcia a tot vsjo:(
dakujem za opytanie citim sa tak ako predtym cize super!teda okrem psychiky ktru mam popravde naruby aj ked som silna osobnost toto so mnou neskutocne zamavalo a vela veci beriem inak
Ahoj nahoda, no to mas veru pravdu ze by to napachalo velke skody ale ako si mal moznost sa docitat tato choroba je majster v prevliekani mozno sa mal velmi dobru imunitu a u teba boli priznaky len ako chripka alebo nieco nepatrne.Nevenoval si tomu ziadnu pozornost lebo by ta to nenapadlo.
Ako sa mas teraz?
rad by som poprosil vsetkych ktory patria do klubu aj syfilisa ci mali tiez vysledky krvny obraz aj vnutorne prostredie aj moc K+C suprove ako ja a predsa to mali a ako dlho aby som sa v tom trosku zorientoval,dakujem vsetkym
ahij mamina
no ved praave ja sa pytam a oni mi nic neodpovedaju a ked odpovedaju tak nie to na co sa pytam to je to to hrozne!!na nete som o tejto chorobe nasiel spuustu ale ja som mal latentnu formu UUUPLNE bez priznakov ani vred ani vysev vyrazok ani som nepozoroval slabost,bolest klbov,svalov proste nijake priznaky a podla lekarky ktora mi brala krv to je cca 10 rokov stara zalezitost a ked dosli vysledky tak vraj je to 6 rokov stara zalezitost.Bol som totiz udany ako kontakt a ani mi nechcela povedat meno kto ma udal ako kontakt tak by som aspon vedel o aky casovy usek slo:(a vysledky z krvi ako krvny obraz aj vnutorne prostredie som mal ukazkove ako nemluvna.Tiez mi robili K+C z mocu takzvanu kultivaciu a tam nenasli NIC moc som mal sterilny!tak som s toho blazon ked vsetky vysetrenia su OK ako to mozem mat vraj 6 rok?!To by uz podla udajov z netu bolo napachalo nemale skody v organizme
Ajoj, mne tiez nepovedali stadium ale myslim ze som to mala rok vychadzalo mi to nejako tak.Cize asi prve nakolko som nemala priznaky druheh stadia.Liecila som sa presne 11 dni.A dvakrat som potom prisla na injekciu Pendepon.Mozno zalezi na tom kde si aj lezal sposob liecby sa moze lisit!Ved ak pojdes na kontrolu spytaj sa ich ake stadium si mal.