Mám syfilis - ako s tým žiť?

Príspevok v téme: Mám syfilis - ako s tým žiť?
syfilis

Asi pred 5 mesiacmi mi zistili ze mam syfilis. Kde kedy a ako som ho dostal sa uz asi nikdy nedozviem pretoze mi povedali ze som ho mal uz v tretom stadiu. Nastupil som do nemocnice kde som mal byt 21 dni ale hned na uvode mi zistili tretie stadium tak som tam bol mesiac a bral som krystalicky penicilin 4 krat denne do zili. Teraz som asi 3 tyzden doma z nemocnice. Za tri mesiace mam ist na kontrolu v akom stave to stoji. Ak ma niekto skusenosti s touto chorobou tak poradte. budem rad kazdemu prispevku. Ak sa chce niekto na nieco spytat taktiey poradim.

syfilis

Caute moji zlati ludkovia.Ked som zakladal toto forum tak som si pripadal ako tu vsetci pisete. chcel som aby sluzilo ako pomoc a som rad ze toto sa podarilo, aj ked som vobec netusil ze sa nas tu najde tolko. Optimizmus to napisal krasne - treba byt silny a v tom nam pomahaju aj nasi najblizsi. Elizabeth presne ako pises- vtedy clovek pozna pravu lasku ked ta tvoj partner podrzi a preto neskutocne milujem svoju (uz teraz) manzelku a vdacim jej za krasneho a zdraveho syna.
Miticka, co sa tyka tej lumbalky tak neviem co ti povedat ci clovek robi dobre ked ju odmietne. Mne z likvoru zistili ze som v tom najvyssom stadiu. Dva tyzdne mi davali krystalicky penicilin 4 krat denne do zily. Potom mi opet brali likvor. velmi som sa toho uz bal. zistili ze to nemam dobre a zase dva tyzdne zatvoreny na infekcnom. je to tazke ale mam to zasebou. od vtedy mi hodnoty aj klesali aj stupali. tiez mi hrozilo ze pojdem na dalsie preliecenie asi po roku a pol od prveho ale nakoniec to dopadlo dobre.. teraz mi povedali ze je to ok - vraj mam syfiliticku jazvu- to sa vraj tak odborne nazyva. na krv sa mam dostavit za rok.
Vsetkych a pozdravujem a BUDME VSETCI SILNIII

Elizabeth191

Ahoj oux,
Dakujem ze si napisala naozaj nie si sama.A nemusis sa vobec citit ze si tym nejaka horsia!!! Aj ty si bola len obet ktora to od niekoho chytila.Od niekoho pekneho, vyzerajuceho zdravo..Ja sa z toho tiez neviem dostat psychicky.Tiez mi je oporou priatel ktoremu som to povedala a cakala som ze odide.Ale zareagoval uzastne a drzi ma nad vodou.Tiez chceme mat babetko.Tiez sa bojim prezit vsetko to co si prezila ty.Ja som sa liecila v Trnave kde k nam pristupovali velmi dobre sestricky i lekarky su naozaj skvele.Odpoved preco sem chodis ty neviem ale ja asi preto ze sme t vsetci ktori sa chapeme lebo mame to iste.ked vidim tych mladych ktori uz od 12 sexuju viem ze sa tato choroba nikdy neskonci pretoze sa nikto nechrani.A nemusis byt vobec z E55 ani ziadna k....a Moj dobry kamarat je riadny suknickar raz sa m priznal ze spal asi s 50 tymi babami a ziadna ochrana a je zdravy.. A ja? Mam chut kricat preco ja preco nie on i ked mu t samozrejme neprajem a vsetko to len preto lebo som bola mlada a lubila.Som velmi rada ze si napisala snad sem este napises rada citam tvoje slova.

miticka

Ahoj syfilis. Ja som po prelieceni latentneho stadia, myslim 2.stupen. Lumbalku som odmietla, kedze mi bol opisany stav po odbere a nechcelo sa mi do toho. Teraz neviem ci som urobila spravne.. O 2 mesiace idem na kontrolny odber, tak som zvedava na vysledok. Dufam ze to budem mat OK, kedze ma stale bolieva hlava.. len som si nie velmi ista ci to s tym suvisi alebo nie, kedze tu som cosi citala ze je to priznak.. nevies viac k tomu? Mozem mat vysledky po 3 mesiacoch od liecby zle a moze sa stat ze musim ist znovu na liecbu?

A zistili mi to v nemocnici z krvi kde ma poslala kozna koli odberu vzorky tkaniva z brucha kde som mala flaky.. ze asi alergia, ked sa to viac sirilo povedala ze nevie.. co sa noh tykalo povedala ze je to plesen a s mastickou som odisla.. tak tolko moja skusenost s koznou lekarkou.. Ale aspon ma donutila ist do nemocnice, ak by nie este stale neviem ze to mam..

Dakujem vsetkym za prispevky a hlavne odpovede, podla mna to tu pomaha ludom ako som ja!

oux

Ahojte, neda mi nepripojit sa...je to rok, co som to zistila...ale ako vidite, neda mi to, neviem prestat a sem tam vlozim do vyhladavaca to slovo, aby som si --- jatrila rany? Alebo mozno aby som sa pridala k Vam, a zistila, ze v tom nie som sama...

Videla som tam aj otazky okolo tehotenstva...viem poradit...resp. povedat viac..

Pred rokom a pol som sla na prehliadku, ze chcem vediet, ci je vsetko v poriadku, nakolko by sme chceli uz hadam aj otehotniet...a stalo sa, vyslo mi to pozitivne, i ked len na jeden kriz, ale aj tak, zacal sa ten kolotoc a ja som riesila v hlave asi to, co vy vsetci...este teraz mi idu slzy, ked to pisem...
Akokolvek, jasne, preliecili ma, psychicky pozbierala moja mama, zachranil mi zivot teraz uz moj manzel, lebo som skutocne nevedela zit s tou myslienkou...chcela som to skoncit, nevedela som sa s tym vobec vysporiadat...(ako pozeram nie som sama, ale ked som prichadzala do styku s ludmi, s ktorymi som musela absolvovat vsetky tie vysetrenia a liecbu, tak som mala pocit, ze prave ja sama to mam na svete, a ze som prisla z E55 a ze som ta posledna k..na svete...)

Bola som preliecena dva krat, po pol roku som otehotnela, uplne spontanne.. Mala som aj zabepecovaciu liecbu, mala sa narodila s protilatkami, ale krasna a inak uplne zdrava.

Este nas vycepovali na detskom koznom na kramaroch, kde sa este raz, ci dva krat musime dostavit na krv a potom by sme mali mat uz pokoj, mala sa to nikdy nesmie dozvediet, aby jej nik nemohol znicit raz zivot... Ale uz teraz je bez protilatok, takze ju caka plnohodnotny zivot, kedy bude moct ist pokojne darovat aj krv...
To ja - my uz bohuzial nikdy a modlim sa, aby som nemusela nikdy ist na ziadnu operaciu, kedy by zasa len zistili co mam a zasa by na mna zacali ukazovat prstom....nakolko ja na tie brania krvi nechodim, ani sa nikde nehlasim, (viem, ze som bola preliecena a nakoniec mam zdrave dieta) tak sa snazim zit normalny zivot...ale viete ako to je...kazdy si sem tam spomenie...preto som nakoniec aj ja dnes naslo toto forum...

Stastie mi prinasa moje dieta, dava mi chut opat zit tento zivot, ale kvoli tym posratym protilatkam uz nikdy nebudem mat dalsie, nakolko to ponizenie uz nikdy nechcem zazivat plnych devat mesiacov...

Zdravim Vas vsetkych, dakujem.

Elizabeth191

Ahoj Optimizmus, krasne slova dakujeme.Dufam ze nam das vediet ako si dopadol. A budem sa modlit aby si k nam nepatril lebo by som to nepriala ziadnemu cloveku ani nepriatelovi.Bud silny, dufam ze vsetko bude all right!

optimizmus

touto fomrou chcem podakovat vsetkym za užitočne infomracie určite si každy z nich niečo zoberie či už obsah diagnozy,postupy liečby,alebo čo sa deje potom...proste je tu mnoho užitočnych informacii!!!a ty čo sem pišu kraviny mali by sa nad sebou zamysliet,lebo hovoria hop a pritom ešte nepreskočili...neprajem to nikomu,,len važne pozor na jazyk...ja som si tiež myslel že sa mi to nemože stat bol som paneček na urovni vyberal som si s kym a kde a teraz tiež som zbadal určite zmeny na sebe...a tiež postupujem ako vaše pribehy...čakam na utorok kedy sa doozviem pravdu,,aj ked som si tym dost isty že to mam...som pripraveny tomu čelit aj ked mam v sebe strach,ale taky je život...jednu vec by som chcel vsetkym nakazenym poradit,že život ide dalej,,,netreba stracat farby štastia...nikto nieje osobnostou tym,ake ma telo,ale aku ma predovšetkym dušu(povahu)lebo to z nas robi dobrych a zlych...tak ti čo odsudzuju nech sa zamyslia nad sebou....velka vdaka patri Hugovi(syfilisovi) si spravny človek a tak to ma byt...prajem len to dobre...ver že tvoje skutky su dobre a pomožeš vela ludom a to si vela ludi važi...

syfilis

cau otecko. no co ja viem tak kazdej mamicke robia testy a taktiez aj dietatu po narodeni robia testy. mojmu malemu testy robili a pritom im nikto nepovedal a nebolo ani pisane ze ja ako otec som bol lieceny. manzelka je zdrava ale robili testy aj jej.

otecko

Ahojte kto mi povie ako to je s tehotenstvom? myslim ci su testy na syfilis povinne ci to robia povinne kazdej mamicke.? Moja manzelka je tehotna a zevraj je vsetko ok ale aj tak mam strach je uz v 28 tyzdni a priznaky neboli ziadne ani u nej ani u mna len ma chyta panika a cem aby to babo bolo zdravucke tak sa informujem... ma niekto skusenost? zeny boli ste liecene pocas tehotenstva? ako to prebieha? Dakujem Vam