Dobrý deň, mám otázku na niekoho kto sa tomu rozumie. Chcela by som teraz v zime, ale aj všeobecne kvôli určitému ochoreniu začať užívať vitamín D. Vraj on rieši bunkovú imunitu a zároveň vraj napomáha predchádzať a rozpúšťať cysty na vaječníkoch.
Mám, ale dilemu ohľadom dávkovania, pretože v lekárni sa tento vitamín predáva, čo som sa informovala v 400 alebo 1000 I.U. na jednu tabletu, s tým, že denne sa užíva len 1 tableta.
Na internete som však narazila na názory, že vitamín D by sa mal užívať v množstve 2000 až 4000 I.U. denne, aby mal liečebný účinok.
Tak ako to teda je s tým užívaním? Keď na baleniach liekov píšu nepresahovať dávku (400 I.U.). Nechcem sa predávkovať a spôsobiť si zdrav. komplikácie (poškodiť obličky a pod.)
A ktorí výrobca je ten naljepší, všimla som si, že je aj vitamín D s ovocnou príchuťou, má takýto vitamín vôbec nejaký účinok lebo mne pripadá skôr ako cukrík.
A ešte otázočka čo sú to za jednotky označenie I.U. ?
Ďakujem pekne za odpovede.
Vitamin D - v akých množstvách ho užívať?
ja si kupujem teraz az 5000ku naturecan od vitariana, cenovo je lepsie ako v lekarni, za 60 kap 8eu
sasimka môžeš, už len to, že proste tie kvapky predpisuje pediater o niečom svedčí ;)
tutri takze tieto kvapky, co si pisala su zlozenim fajn? mozem sa na ne spolahnut? lebo je toho vela aj volnopredajneho, co som pozerala, ale teda zorientovat sa v tom, ze ake su rozdiely, to nie je uplne najjednoduchsie
*laptopgrab*
Jedna vec je teória, ale iná prax...Keby bolo také jednoduché získať déčko, tak by to bola úplná paráda...Len nie je to tak...Preto je dobré, že pediater deťom predpisuje Vigantol a to je taká istota, že deti budú mať dostatok vitamínu D každý jeden deň...
Vitamin D You 2 or 4 egg daily and Sunlight you can take laptopgrab
lantalia to je este dobre, ze mas taku pediatricku, ku ktorej s detmi chodis, ze je ochotna, lebo teda kadejaki lekari su, niektori to nemaju radi ked maju nieco vysvetlovat ;)
ako myslis ake problemy? praveze problemy vznikaju, ked telo nema dostatok vitaminom, nie ked denne zabezpecime presne take mnozstvo ako potrebujeme bud deti alebo aj my ;) lebo teda nedostatok sa netyka len niekoho, ze v istom veku ale je to problem, ktory sa moze kohokolvek tykat
Ale teda nie je problém s dlhodobým užívaním vitamínu? Nemôže to niečo spôsobiť nejaké problémy hej? Nech mám istotu, či to môžem v pohodičke dávať aj každý deň a niekoľko rokov :)
tutri podla coho si pisala tak ako viem co sa ako oplati? to je na krabicke?
*lantalia*
Ono nie je problém niečo nájsť...Lebo vitamínov D je veľa...Ale ide skôr o tú kvalitu aká je...Či sa dá spoľahnúť na to, že obsahuje ten doplnok toľko vitamínu ako píšu na škatuľke...