Zufalstvo zo zivota na Slovensku

Príspevok v téme: Zufalstvo zo zivota na Slovensku
lalia45

ahojte, hladam alebo chcela by som zistit, ci su ludia, pary, muzi, zeny, ktori sa dennodenne rano zobudzaju s nechutou zit a zaroven s chutou zacat nieco nove, novy zivot na novom mieste, odist z tejto krajiny, aj napriek tomu, ze tu mam rodinu,,sme par a s priatelom je nam cim dalej, tym tazsie z tych nizkych platov a je nam zle z pristupu nadriadenych..
ako prec z takejto situacie? aky prvy krok treba spravit,,je to normalne, alebo treba navstivit odbornika :)

xxy

nemam problem citat s porozumenim. skor ty mas porblem zodpoveda jasnu otazku. pisala si, ze oproti ostatnym krajinam sa mame dobre. tak chcem vediet oproti ktorym, pokial neratam rozvojove. potom zakladatelku sprdnes ze na kolkych protestoch sa zucastnila, ked si dovolila otvorit usta. aj tak tie tvoje super prostesty vyriesili uplne hovno, tak nechapem, co ju hned moralizujes. ma sa zle? ma. a kolko ludi sa ma na slovensku zle? vela. tak? co je na tom nepochopitelne? hadam sa nebudeme utesovat tym, ze ved somalci su na tom horsie.

Marsmeloun

xxy to bolo smerované k tomu .... že sa len bedáka ... a nič nerobí ... tak ked sa vidia v iných štátoch ... nech idú ...a prajem im len to najlepšie ide o to , že každi len pesimizmus ...čakám kedy tu bude visieť príspevok ... zlé podmienky v zahraničí :D proste dačo robte ...len nebedákajte a neumárajte sa v depkách ...

Maoam

este som chcela dodat, ze NIKDE to nie je idealne a napr. s vysokou nezamestnanostou, zvlast u mladych bojuje velmi vela zapadnych krajin...

takisto kazdy nezaraba majland.....

existuje a koluje vela rozpravok, treba tam ist, odzit si to sam na sebe, nazbierat OSOBNE skusenosti, nie co povedal ten a ten a urobit si vlastny usudok

Maoam

ehm, ak sa smiem pripojit do debaty, mam pripomienku k tomu, ze Slovaci v zahranici prevazne 'utieraju zadky' dochodcom - po prve, ano iste je mnoho ludi na menej kvalifikovanych prac. miestach, v skladoch, pri pase, pripadne robia asistentov v domovoch dochodcov, k comu patri ale ovela viac ako 'utieranie zadkov', ale osobne poznam velmi vela ludi, ktori vykonavaju kvalifikovane povolania a v zahranicnych krajinach si porobili skoly, niektori aj cele VS-studium

osobne si myslim, ze SVK ako take ma vela problemov, ale vsetko je o ludoch, aj politici su ludia a velmi vela zavisi od mentality daneho naroda, od myslenia, postojov

na SVK vladne dodnes klamanie, kradnutie, podpasovky, rodinkarstvo, ohovaranie, intrigy, cierna praca, ako odrbat, ako nedat, velmi vela ludi - vysoke percento pobera rozne socialne prispevky, ktore v inych krajinach ani nejestvuju, navyse moja skusenost je ta, ze aj keby sa na SVK vsetci vozili v Mercedese a zarabali pri tamojsich cenach napr.za jedlo, sluzby, energie 2000 netto, citili by sa nadalej ako chudaci

je to v nich totizto zakorenene

a nikdy sa nevedeli postavit za vlastne prava a sami za seba

a to vecne bedakanie, to sa neda uz pocuvat

hranice su otvorene, kto chce, moze ist kam chce, je to JEHO zivot

a k zakladatelke temy:
pytat sa, ci je 'normalne' citit sa zle pri nizkom plate a zlej prac. atmosfere je divne, samozrejme, ze je to normalne

ak mate gule na to odist, chodte

xxy

marsmeloun, no a ty na mna posobis ako typicka slovenska aktivistka.. ved sa nemame az tak zle.. hej? no zaujimave preco potom tolko mladych radsej trci v zahranici. bez rodiny a priatelov. a nie kazdy utiera niekomu zadok, moja mila, to vacsinou taki, co maju slabu znalost jazyka. a ty si bola v zahranici? alebo tie tvoje perly mudrosti pramenia z toho, kto ti co povedal? bola si na tych protestoch? ano? a k comu to pomohlo? pokial viem, tak k nicomu a nic dramaticke sa na slovensku neudialo. alebo sa mylim?

Marsmeloun

xxy tak oproti nim urcite ano ....:-) mám dosť kamaratov , ktorý boli cez leto v zahranici ( Anglicko, Grécko, ..)a zarobili po odrataní nakladov skoro tolko co ja tu :D a neviem naozaj či si myslíte , že je taká vyhra utierať rakuske a nemecké zadky .... aj ked niekto pracuje v zahraničí .. tak má peniaze možno tak na Slovnsku ... ale urcite ked niekde sa presťahuje a budu tam obaja robiť podradnejsie práce a budu chcieť žiť ostať tam ... tak neviem ci je to až taká vyhra ...všade je ťažké začať ... ale to čo som písala si xxy zjavne nepochopil/a ... bolo to o dacom inom .... toto neustále bedákanie je typická slovenská povaha .... len sa sťažovať ,,, ale kým ma každy na pivko este stále je dobre .... kolko bolo možností prísť ... protestov ...kolko tam bolo ludí ? bojovať pre to aby sa mali lepšie .... ale ked hokejisti dotrepú brondz tak sa tam dotrepe pol národa ... o tom to je ... takže sa zjavne ešte stále tolko ludí nemá zle .... tak kde su tí ludia ... nespokojní ?? inde ludia buracajú v uliciach ... keby sa zišli všetci nezamestnaní a inak zdieraní ludia ... by sa politici pokakali ... ale takto ?? na čo .. že tampríde par učitelov trapošiť a o tyzden sa este medzi sebou pohadaju a stiahnu sa ? :D :D tak preto to tu tak vyzera ako vyzera... čiže možeme si za to samy ...nech to znie akokoľvek

olivienka

xxy, ak to "boze boze :D" bola reakcia na citát v mojom príspevku a ten boh ťa tak strašne pobavil, pokojne ho môžeš vynechať, pointa citátu spočívala niekde inde ;)
a proste koho baví sa stále samonasie*ať, nech sa páči... je to ako píše Ovecka... odsťahujte sa, najprv budete 3 roky riešiť problémy s tým spojené + prispôsobovať sa, potom sa dostanete na úroveň domácich a môžete znova začať depkárčiť nad problémami danej krajiny a nad tým, čo by sa malo všetko zmeniť...

xxy

no a oprotize komu to mame zivot na urovni? hodnotis nas s kym? s rozvojovymi juhoamerickymi alebo africkymi statmi alebo s kym?